Korriger annonser som ikke ble godkjent

Vi har for øyeblikket endrede arbeidstider, så det tar mer tid enn vanlig å gjennomgå nye annonser i formater uten tekst (f.eks. videoannonser, responsive bannerannonser og appannonser).

Hvis en av annonsene dine ikke er godkjent, kan du sende inn en selvbetjent anke via administratoren for retningslinjer. På denne måten kan du anke avgjørelser knyttet til retningslinjene rett fra Google Ads-kontoen din med noen få klikk.

Hvis en av annonsene dine ikke blir godkjent, betyr dette dessverre at annonsen ikke kan kjøres for øyeblikket. Hvis du ønsker å publisere og kjøre en annonse som ikke er godkjent, må du først finne den aktuelle annonsen og deretter redigere den slik at den overholder retningslinjene for annonsering.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du finner ut hvorfor annonsen din ikke ble godkjent, og deretter hvordan du løser problemet og sender inn annonsen til godkjenning.

Veiledning

Fremgangsmåten for å korrigere annonsen din varierer alt etter hvilke retningslinjer annonsen bryter med. Det kan hende at selve annonsen ikke er i tråd med spesifikke Google Ads-retningslinjer (f.eks. at annonsen din ikke er i tråd med de redaksjonelle retningslinjene våre), eller det kan være problemer knyttet til destinasjonen din (f.eks. at destinasjonen ikke fungerer, eller at den har innhold som ikke er tillatt). Først må du sjekke hvilke retningslinjer annonsen din bryter med, og deretter følger du den aktuelle fremgangsmåten nedenfor.

Nedenfor ser du fremgangsmåter for å korrigere annonsen din i tilfeller der annonsen bryter med retningslinjer som ikke er knyttet til destinasjonen:

1. Gå til «Annonser og utvidelser»-siden, og finn annonsen eller utvidelsen du vil korrigere.
    Noen av retningslinjene gjelder annonsedestinasjonen. Hvis selve annonsen er i tråd med retningslinjene, sjekker du destinasjonen for å se om det er den som gjør at annonsen ikke blir godkjent. Gjør eventuelle nødvendige endringer i destinasjonen før du fortsetter.
  2. Hold markøren over annonsen eller utvidelsen, og klikk på Endre.
  3. Rediger annonsen eller utvidelsen slik at den er i tråd med retningslinjene.
  4. Klikk på Lagre. Annonsen sendes automatisk inn til ny gjennomgang. Du kan se etter oppdateringer om annonsens status på «Annonser og utvidelser»-siden.

Velg å anke avgjørelser knyttet til retningslinjene

For de fleste formater og retningslinjer kan du nå anke avgjørelser knyttet til retningslinjene direkte fra Google Ads-kontoen din.

I fall det gjelder formater eller retningslinjer der dette alternativet ikke er tilgjengelig, kan du anke de aktuelle avgjørelsene som angår retningslinjene, via skjemaet for spørsmål om retningslinjene og annonser som ikke er godkjent.

Hvis du mener vi har gjort en feil, eller om du har korrigert destinasjonen, kan du anke avgjørelsen knyttet til retningslinjene rett fra Google Ads-kontoen din. Begynn med å klikke på «Annonser og utvidelser» i sidemenyen til venstre. Herfra kan du anke på to måter.

Sånn kan du anke avgjørelser om retningslinjene via «Annonser og utvidelser» -tabellen

1. Velg hvilke annonser du vil anke avgjørelsen vi har tatt vedrørende.
  2. Velg Rediger fra menyen øverst på siden.
  3. Klikk på Anke.

Hvis noen av avgjørelsene vedrørende annonsene du har valgt, ikke kan ankes, lister vi opp de du ikke kan anke, i meldingen som vises.

4. Velg Jeg vil bestride avgjørelsen eller Jeg har gjort endringer for å overholde retningslinjene under «Begrunnelse for anken».
  5. Velg hvilke annonser du vil anke avgjørelsen vi har tatt vedrørende, under «Send inn en anke for».
  6. Klikk på Send inn.

Sånn kan du anke avgjørelser om retningslinjene via Status-kolonnen for de enkelte annonsene

1. Hold markøren over statusen for annonsen du vil bestride avgjørelsen vi har tatt vedrørende, i Status-kolonnen, og klikk på Anke.
  2. Velg Jeg vil bestride avgjørelsen eller Jeg har gjort endringer for å overholde retningslinjene under «Begrunnelse for anken».
  3. Velg hvilke annonser du vil anke avgjørelsen vi har tatt vedrørende, under «Send inn en anke for».
  4. Klikk på Send inn.

Sjekk statusen for anker

Når du har anket en avgjørelse, kan du se statusen for anken i Administratoren for retningslinjer.

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  2. Klikk på Administratoren for retningslinjer under Konfigurasjon.
  3. Du kan se informasjon om alle annonsene du har anket avgjørelser vedrørende, på Ankelogg-fanen.
    • I Status-kolonnen kan du se om anken er ferdigbehandlet eller fortsatt evalueres.
    • I «Resultater»-kolonnen kan du se utfallet av ankesaker og blant annet informasjon om hvor mange annonser der godkjenningsstatusen som er tilordnet i henhold til retningslinjene, ble oppdatert etter gjennomgang.

Link til beslektet innhold