Een afgekeurde advertentie corrigeren

Als gevolg van aangepaste werkschema's duurt het momenteel langer dan gebruikelijk om nieuwe advertenties in andere indelingen dan tekst (zoals video, RDA, app, enzovoort) te verwerken.

Als u een afgekeurde advertentie heeft, gebruikt u de optie voor selfservice-bezwaren via Beleidsbeheerder, waarmee u met slechts een paar klikken rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar kunt maken tegen een beleidsbeslissing.

Als een van uw advertenties wordt afgekeurd, betekent dit dat de advertentie momenteel niet kan worden weergegeven. Als u de weergave van uw advertentie wilt hervatten, moet u eerst nagaan waarom de advertentie is afgekeurd en uw advertentie vervolgens zodanig bewerken dat deze voldoet aan ons advertentiebeleid.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt uitzoeken waarom uw advertentie is afgekeurd, en hoe u het probleem kunt oplossen en uw advertentie opnieuw ter goedkeuring kunt indienen.

Instructies

Welke stappen u moet nemen om een advertentie te corrigeren, is afhankelijk van het type beleidsschending dat van invloed is op de advertentie. Uw advertentie voldoet mogelijk niet aan specifieke Google Ads-beleidsregels (uw advertentie voldoet bijvoorbeeld niet aan ons redactionele beleid) of er zijn problemen met uw bestemming (uw bestemming werkt bijvoorbeeld niet of uw bestemming bevat content die niet is toegestaan). Controleer eerst welk beleid van invloed is op uw advertentie en volg daarna hieronder de juiste stappen.

Als het beleid betreft dat geen betrekking heeft op de bestemming, volgt u de onderstaande instructies om de advertentie te corrigeren:

1. Ga naar de pagina 'Advertenties en extensies' en zoek de advertentie of extensie die u wilt corrigeren.
    Sommige beleidsregels zijn van toepassing op de bestemming van de advertentie. Als de advertentie voldoet aan het beleid, controleert u of de bestemming de afkeuring veroorzaakt en brengt u de benodigde wijzigingen aan voordat u doorgaat.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de advertentie of extensie en klik op Bewerken.
  3. Bewerk de advertentie of extensie zodat deze voldoet aan het beleid.
  4. Klik op Opslaan. Uw advertentie wordt automatisch opnieuw beoordeeld. Controleer de status van de advertentie op de pagina 'Advertenties en extensies' voor updates.

Bezwaar maken tegen een beleidsbeslissing

De optie om rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar te maken tegen een beleidsbeslissing, is nu beschikbaar voor de meeste indelingen en beleidsregels.

Voor niet-ondersteunde indelingen en beleidsregels kunt u beleidsbeslissingen betwisten via het formulier Afgekeurde advertenties en beleidsvragen.

Als u van mening bent dat we een fout hebben gemaakt of u uw bestemming heeft aangepast, kunt u rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar maken tegen de beleidsbeslissing. Klik eerst op 'Advertenties en extensies' in het paginamenu aan de linkerkant. Vanuit dit menu kunt u op twee manieren bezwaar maken.

Bezwaar maken tegen beleidsbeslissingen vanuit de tabel 'Advertenties en extensies'

1. Selecteer de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  2. Selecteer Bewerken in het menu bovenaan.
  3. Klik op Bezwaar maken.

Als een of meer van de door u geselecteerde advertenties niet in aanmerking komen om bezwaar te maken, ziet u een bericht waarin wordt weergegeven welke advertenties dat zijn.

4. Selecteer onder 'Reden voor bezwaar' de optie Beslissing betwisten of Wijzigingen aangebracht om te voldoen aan het beleid.
  5. Selecteer bij 'Het bezwaar heeft betrekking op' de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  6. Klik op Verzenden.

Bezwaar maken tegen beleidsbeslissingen vanuit de kolom 'Status' van een advertentie

1. In de kolom 'Status' van de advertentie waarvoor u bezwaar wilt maken, plaatst u de muisaanwijzer op de advertentiestatus en klikt u op Bezwaar maken.
  2. Selecteer onder 'Reden voor bezwaar' de optie Beslissing betwisten of Wijzigingen aangebracht om te voldoen aan het beleid.
  3. Selecteer bij 'Het bezwaar heeft betrekking op' de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  4. Klik op Verzenden.

Status van bezwaar bekijken

Nadat u bezwaar heeft gemaakt, kunt u de beoordelingsstatus altijd bekijken in 'Beleidsbeheerder'.

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon .
  2. Klik onder 'Instellingen' op Beleidsbeheerder.
  3. Op het tabblad 'Bezwaargeschiedenis' vindt u de gegevens van alle advertenties waarvoor u bezwaar heeft gemaakt.
    • De kolom 'Status' geeft aan of het bezwaar nog in behandeling of voltooid is.
    • De kolom 'Resultaten' toont de resultaten van het bezwaar, evenals voor hoeveel advertenties de beleidsgoedkeuringsstatus na de beoordeling is geüpdatet.