Uw advertenties targeten

Advertenties targeten is een essentieel onderdeel van een succesvolle reclamecampagne. U heeft wellicht de perfecte advertentie ontworpen, maar u moet deze op het juiste moment aan de juiste mensen weergeven om uw doel te kunnen bereiken. Google Ads biedt verschillende manieren om uw advertenties te targeten.

Doelgroeptargeting

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in het rapport Doelgroep en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Ontdek meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Een doelgroep is een groep mensen die u met uw advertenties wilt bereiken. U kunt mensen bereiken op basis van de volgende kenmerken:

• Wie ze zijn
  • Hun interesses en gewoonten
  • Waar ze actief onderzoek naar doen
  • Of ze al interactie hebben gehad met uw advertenties, website of app en mogelijk terugkeren

Bekijk meer informatie over doelgroeptargeting.

Targeting op content

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Voor videocampagnes die alleen conversies opleveren: u kunt in de komende maanden geen targeting op content meer toevoegen aan nieuwe en bestaande videocampagnes. Vanaf begin 2023 worden alle bestaande instellingen voor targeting op content automatisch verwijderd uit videocampagnes die conversies opleveren. Als u targeting op content handmatig wilt verwijderen uit bestaande conversiecampagnes, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep. Meer informatie over optimalisatie van uw campagne voor conversies

Met methoden voor targeting op content kunt u bepalen waar u uw advertenties wel en niet wilt laten zien. Als u meerdere methoden voor targeting op content combineert, targeten uw advertenties alle geselecteerde content in uw advertentiegroep en kunt u een bredere doelgroep bereiken.

• Onderwerpen: Target uw advertentie op meerdere pagina's over specifieke onderwerpen tegelijk. Met targeting op onderwerp kunt u een breed scala aan pagina's in het Display Netwerk bereiken. Google Ads analyseert webcontent. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar factoren als tekst, taal, link- en paginastructuur. Op basis hiervan worden de centrale thema's van elke webpagina bepaald en worden advertenties getarget op basis van de onderwerpen die u heeft geselecteerd.
  • Plaatsing: Target websites in het Display Netwerk die uw klanten bezoeken. Als u dit type targeting selecteert, kijken we alleen naar de door u gekozen sites (zelfgekozen plaatsingen) wanneer we relevante sites zoeken om uw advertenties weer te geven. Anders dan bij contexttargeting (automatische plaatsingen) zijn voor plaatsingstargeting geen zoekwoorden vereist. Een plaatsing kan een volledige website of een deel van een website zijn.
  • Contentzoekwoorden: Kies woorden die relevant zijn voor uw product of service om gebruikers te targeten die zoekopdrachten uitvoeren met die woorden. U kunt een reeks zoekwoorden aanpassen om bepaalde demografische categorieën handmatig te bereiken of specifieke doelen te behalen. Zo kunt u uw zoekwoorden laten aansluiten bij seizoensgebonden interesses of zoekwoorden aanpassen om de opbrengst van uw uitverkoop te maximaliseren.

U kunt de instellingen voor targeting op content beheren in een afzonderlijke campagne of in alle geschikte campagnes via het gedeelte Content van Google Ads.

Voorbeelden

Als u een kennel heeft in Bergen aan Zee, kunt u het zoekwoord 'hondenopvang' en de targetlocatie 'Bergen aan Zee en nabijgelegen plaatsen' toevoegen voor uw Google Ads-campagne. Als mensen in Bergen aan Zee 'hondenopvang' typen op Google, kunnen ze uw advertentie zien naast de zoekresultaten.

Als uw bedrijf kostuums verkoopt, kunt u het display-/videozoekwoord 'kostuums kopen' toevoegen en uw beeldadvertentie targeten op iPhones of Android-apparaten. Als mensen via hun Android-telefoon sites in het Display Netwerk bezoeken met informatie over de aankoop van een kostuum, kunnen ze uw beeldadvertentie te zien krijgen.

Aandachtspunten

Als u voor het Display Netwerk meerdere targetingmethoden selecteert, hangt de mate van uw succes af van de netwerkinstellingen.

Display-advertenties worden alleen weergegeven in het Google Display Netwerk. Ze worden niet weergegeven op pagina's met zoekresultaten. Net als andere Google-advertenties kunnen display-advertenties voor campagnes worden gemaakt op basis van kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM), doelkosten per actie (doel-CPA), doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) en verbeterde kosten per klik (ECPC).