Uw advertenties targeten

Omdat we u een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw contenttargeting willen bieden en het beheer en de optimalisatie van contenttargeting willen vereenvoudigen, hebben we de volgende verbeteringen doorgevoerd in Google Ads:

Alle typen contenttargeting vindt u onder Content in het navigatiemenu aan de zijkant.

• Onderwerpen, Plaatsingen, Display-/videozoekwoorden en Uitsluitingen voor alle typen contenttargeting worden nu gecategoriseerd op het tabblad Content in het navigatiemenu aan de zijkant. Voor Uitsluitingen klikt u op de dropdownpijl Pijl-omlaag rechts naast het woord Uitsluitingen om uitsluitingen voor onderwerpen, plaatsingen of display- en videozoekwoorden te selecteren.

Advertenties targeten is een essentieel onderdeel van elke succesvolle reclamecampagne. U heeft wellicht de perfecte advertentie ontworpen, maar u moet deze op het juiste moment aan de juiste mensen weergeven om uw doel te kunnen bereiken. Google Ads biedt verschillende manieren om uw advertenties te targeten.

Voordat u begint

Voor videoadvertentiegroepen die alleen plaatsingstargeting gebruiken: Als u alleen plaatsingen target op YouTube of in het Display Netwerk, kunnen uw advertenties nu op beide worden weergegeven.
Bestaande advertentiegroepen zonder targeting worden automatisch onderbroken als eenmalige uitzondering zodat ze geen advertenties tonen die u niet wilt weergeven. In de toekomst kunt u advertentiegroepen die nog niet gereed zijn om advertenties weer te geven, handmatig onderbreken. Meer informatie over hoe u advertentiegroepen onderbreekt of hervat.

Doelgroeptargeting

Een doelgroep is een groep mensen die u met uw advertenties wilt bereiken. U kunt mensen bereiken op basis van de volgende kenmerken:

• Wie ze zijn
  • Hun interesses en gewoonten
  • Waar ze actief onderzoek naar doen
  • Of ze al interactie hebben gehad met uw advertenties, website of app en mogelijk terugkeren

Bekijk meer informatie over doelgroeptargeting.

Targeting op content

• Onderwerpen: U kunt uw advertentie met 1 bewerking op meerdere pagina's over specifieke onderwerpen targeten. Met targeting op onderwerp kunt u een breed scala aan pagina's in het Display Netwerk bereiken. Google Ads analyseert webcontent. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar factoren als tekst, taal, link- en paginastructuur. Op basis hiervan worden de centrale thema's van elke webpagina bepaald en worden advertenties getarget op basis van de onderwerpen die u heeft geselecteerd.
  • Plaatsing: Target websites in het Display Netwerk die uw klanten bezoeken. Als u dit type targeting selecteert, kijken we alleen naar de door u gekozen sites (zelfgekozen plaatsingen) wanneer we relevante sites zoeken om uw advertenties weer te geven. Anders dan bij contexttargeting (automatische plaatsingen) zijn voor plaatsingstargeting geen zoekwoorden vereist. Een plaatsing kan een volledige website of een deel van een website zijn.
  • Contentzoekwoorden: Kies woorden die relevant zijn voor uw product of service om gebruikers te targeten die zoekopdrachten uitvoeren met die woorden. U kunt een reeks zoekwoorden aanpassen om bepaalde demografische categorieën handmatig te bereiken of specifieke doelen te behalen. Zo kunt u uw zoekwoorden laten aansluiten bij seizoensgebonden interesses of zoekwoorden aanpassen om de opbrengst van uw uitverkoopactie te maximaliseren.
  • Display-uitbreiding voor Zoeken: Laat Google Ads gebruikers voor u vinden aan de hand van een combinatie van automatisch bieden en slimme targeting. Display-uitbreiding werkt voor zowel campagnes in het zoeknetwerk als display-campagnes, waarbij momenten met hoge prestaties worden getarget om de beste resultaten te realiseren.

Voorbeelden

Als u een kinderdagverblijf in Groningen runt, kunt u het zoekwoord 'kinderdagverblijf' toevoegen en 'Groningen en nabijgelegen plaatsen' als targetlocatie voor uw Google Ads-campagne opgeven. Als mensen in Groningen de zoekopdracht 'kinderdagverblijf' opgeven in Google Zoeken, wordt uw advertentie mogelijk weergegeven naast de zoekresultaten.

Als uw bedrijf kostuums verkoopt, kunt u het zoekwoord 'kostuums kopen' en het onderwerp Hobby's en vrijetijdsbesteding > Speciale gebeurtenissen > Feestdagen toevoegen en uw beeldadvertentie targeten op iPhones of Android-apparaten. Wanneer mensen vervolgens via hun Android-telefoon sites in het Display Netwerk bezoeken met informatie over de aanschaf van een kostuum of over carnaval of feesten, wordt uw beeldadvertentie mogelijk weergegeven.

Aandachtspunten

Als u voor het Display Netwerk meerdere targetingmethoden selecteert, hangt de mate van uw succes af van de netwerkinstellingen.

Display-advertenties worden alleen weergegeven in het Google Display Netwerk. Ze worden niet weergegeven op pagina's met zoekresultaten. Net als andere Google-advertenties kunnen display-advertenties voor campagnes worden gemaakt op basis van kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM), doelkosten per actie (doel-CPA), doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) en verbeterde kosten per klik (ECPC).