Uw advertenties targeten

Advertenties targeten is een essentieel deel van een succesvolle reclamecampagne. U heeft wellicht de perfecte advertentie ontworpen, maar u moet deze aan de juiste mensen op het juiste moment weergeven om uw doel te kunnen bereiken. Google Ads biedt verschillende manieren om uw advertenties te targeten.

Voordat u begint

Voor videoadvertentiegroepen die alleen plaatsingstargeting gebruiken: Als u alleen plaatsingen target op YouTube of in het Display Netwerk, kunnen uw advertenties nu op beide worden weergegeven.
Bestaande advertentiegroepen zonder targeting worden automatisch onderbroken als eenmalige uitzondering om ervoor te zorgen dat ze geen advertenties tonen die u niet wilt weergeven. In de toekomst kunt u advertentiegroepen die nog niet gereed zijn om advertenties weer te geven, handmatig onderbreken. Meer informatie in Uw advertentiegroepen onderbreken of hervatten.

Doelgroeptargeting

• Demografie: Target uw advertenties op basis van de populariteit van uw producten en services onder gebruikers binnen bepaalde locaties, leeftijdscategorieën, geslachten en apparaattypen.
  • Affiniteit: Adverteerders met tv-campagnes kunnen een campagne online uitbreiden en een doelgroep bereiken via Google Zoeken of het Display Netwerk.
  • In-market: Geef advertenties weer aan gebruikers die op zoek zijn naar producten en services zoals die van u. Deze gebruikers willen mogelijk iets kopen of hebben eerder een aankoop gedaan en hebben mogelijk nog voldoende interesse om acties uit te voeren naar aanleiding van uw advertenties.
  • Aangepaste intentiedoelgroepen: Kies via aangepaste intentiedoelgroepen woorden of woordgroepen die zijn gerelateerd aan de mensen waarvan de kans het grootst is dat ze betrokkenheid bij uw site tonen en aankopen doen. Bovendien kunt u met aangepaste intentiedoelgroepen URL's toevoegen voor websites, apps of YouTube-content waarin uw doelgroep is geïnteresseerd.
  • Vergelijkbare doelgroepen: Breid uw doelgroep uit door gebruikers te targeten met interesses die zijn gerelateerd aan de gebruikers in uw remarketinglijsten. Deze gebruikers zoeken niet rechtstreeks naar uw producten of services, maar hebben door hun gerelateerde interesses mogelijk interactie met uw advertenties.
  • Remarketing: Target gebruikers die al interactie hebben gehad met uw advertenties, website of app, zodat ze uw advertenties vaker te zien krijgen. Deze gebruikers kunnen zich in elke fase van het conversieproces bevinden, zolang ze maar eerder uw site hebben bezocht of op uw advertentie hebben geklikt. Deze gebruikers kunnen zelfs terugkeren om een aankoop te doen.

Targeting op content

• Onderwerpen: U kunt uw advertentie in één keer op meerdere pagina's over specifieke onderwerpen targeten. Met targeting op onderwerp kunt u een breed scala aan pagina's in het Display Netwerk bereiken. Google Ads analyseert webcontent. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar factoren als tekst, taal, link- en paginastructuur. Op basis hiervan worden de centrale thema's van elke webpagina bepaald en worden advertenties getarget op basis van de onderwerpen die u heeft geselecteerd.
  • Plaatsing: Target websites op het Display Netwerk die uw klanten bezoeken. Als u dit type targeting selecteert, kijkt Google Ads alleen naar de door u gekozen sites (zelfgekozen plaatsingen) bij het zoeken naar relevante plaatsen om uw advertenties weer te geven. In tegenstelling tot contexttargeting (automatische plaatsingen) zijn voor plaatsingstargeting geen zoekwoorden vereist. Een plaatsing kan een volledige website of een deel van een website zijn.
  • Contentzoekwoorden: Kies woorden die relevant zijn voor uw product of service om gebruikers te targeten die zoekopdrachten uitvoeren met dezelfde termen. U kunt een reeks zoekwoorden aanpassen om bepaalde demografische categorieën handmatig te bereiken of specifieke doelen te behalen. Zo kunt u uw zoekwoorden laten aansluiten op seizoensgebonden interesses of zoekwoorden aanpassen om de resultaten van uw uitverkoopactie te maximaliseren.
  • Display-uitbreiding voor Zoeken: Laat Google Ads gebruikers voor u vinden aan de hand van een combinatie van automatisch bieden en slimme targeting. Display-uitbreiding werkt voor zowel campagnes in het zoeknetwerk als voor display/videocampagnes, waarbij momenten met hoge prestaties worden getarget om de beste resultaten te genereren.

Apparaattargeting

• Computers: Target gebruikers die content bekijken op hun desktop- en laptopcomputer met een minimale schermgrootte van achttien bij achttien centimeter (zeven bij zeven inch).
  • Mobiel: Target gebruikers op smartphones.
  • Tablet: Target gebruikers op mobiele apparaten die niet per se een belfunctie hebben.
  • Tv-schermen: Target gebruikers op apparaten die tv-content streamen, zoals smart TV's, gameconsoles en verbonden apparaten zoals Chromecast. Tv-schermtargeting is alleen voor videocampagnes.

Voorbeelden

Als u een kinderdagverblijf in Groningen runt, kunt u het zoekwoord 'kinderdagverblijf' toevoegen en 'Groningen en nabijgelegen plaatsen' als targetlocatie voor uw Google Ads-campagne opgeven. Als mensen in Groningen de zoekopdracht 'kinderdagverblijf' opgeven in Google Zoeken, is het mogelijk dat uw advertentie wordt weergegeven naast de zoekresultaten.

Als uw bedrijf kostuums verkoopt, kunt u het zoekwoord 'kostuums kopen' en het onderwerp 'Hobby's en vrijetijdsbesteding > Speciale gebeurtenissen > Feestdagen' toevoegen en uw beeldadvertentie targeten op iPhones of Android-apparaten. Wanneer mensen vervolgens via hun Android-telefoon sites in het Display Netwerk bezoeken met informatie over het kopen van kostuums of over carnaval of feesten, wordt uw beeldadvertentie mogelijk weergegeven.

Aandachtspunt

Wanneer u meerdere targetingmethoden selecteert in het Display Netwerk, hangt de mate van uw succes af van uw netwerkinstellingen.

Display-advertenties worden alleen weergegeven in het Google Display Netwerk. Deze advertenties worden niet weergegeven op pagina's met zoekresultaten. Net als andere Google-advertenties kunnen display-advertenties voor campagnes worden gemaakt op basis van kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM), doelkosten per actie (tCPA), doelrendement op advertentie-uitgaven (tROAS) en verbeterde kosten per klik (ECPC).