Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen on olennainen osa onnistunutta mainoskampanjaa. Olet ehkä suunnitellut täydellisen mainoksen, mutta sinun on myös näytettävä se oikeille ihmisille oikeaan aikaan saavuttaaksesi tavoitteesi. Google Ads tarjoaa eri tapoja kohdistaa mainokset.

Ennen kuin aloitat

Videomainosryhmät, jotka käyttävät vain sijoitteluun kohdistamista: Jos kohdistat mainospaikkoja ainoastaan YouTubeen tai Display-verkostoon, mainoksiasi voidaan nyt näyttää molemmissa.
Tällaiset mainosryhmät keskeytetään nyt automaattisesti, jotta mainoksia ei näytetä paikoissa, joissa et halua niitä näyttää. Jatkossa sinun on keskeyttävä manuaalisesti mainosryhmät, joiden mainokset eivät ole valmiita näytettäviksi. Lue lisää: Mainosryhmien keskeyttäminen ja jatkaminen.

Yleisökohdistus

• Demografiset tiedot: Kohdista mainoksesi sen perusteella, miten suosittuja tuotteesi ja palvelusi ovat käyttäjien keskuudessa tiettyjen tekijöiden (kuten sijainnin, iän, sukupuolen ja laitetyypin) mukaan.
  • Asiasta kiinnostuneet: TV-kampanjoita tekevät mainostajat voivat laajentaa kampanjan verkkoon ja tavoittaa yleisön käyttämällä Google-hakua tai Display-verkostoa.
  • Ostoaikeissa olevat: Näytä mainoksia käyttäjille, jotka ovat hakeneet yrityksesi tarjoamia tuotteita tai palveluita. Tällaiset käyttäjät haluavat ehkä tehdä ostoksia tai ovat tehneet ostoksia aiemmin ja voivat edelleen olla tarpeeksi kiinnostuneita reagoidakseen mainoksiisi.
  • Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: Omien ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit valita sellaisiin käyttäjiin liittyviä sanoja tai lauseita, jotka todennäköisimmin tekevät ostoksia ja ovat aktiivisia sivustollasi. Avainsanojen lisäksi voit lisätä verkkosivustojen, sovellusten tai yleisöäsi kiinnostavan YouTube-sisällön URL-osoitteita.
  • Samankaltaiset yleisöt: Laajenna yleisöäsi kohdistamalla mainokset käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneet samankaltaisista asioista kuin uudelleenmarkkinointiluetteloissasi olevat käyttäjät. Tällaiset käyttäjät eivät varsinaisesti hae tuotteitasi tai palveluitasi, mutta he saattavat kiinnostuksen kohteidensa perusteella reagoida mainoksiisi.
  • Uudelleenmarkkinointi: Kohdista mainonta käyttäjille, jotka ovat jo reagoineet mainoksiisi tai olleet aktiivisia verkkosivustollasi tai sovelluksessasi, niin he näkevät mainoksiasi useammin. Tällaiset käyttäjät voivat olla missä tahansa konversioreitin vaiheessa – oleellista on vain se, että he ovat aiemmin vierailleet sivustollasi tai klikanneet mainostasi. Tällaiset käyttäjät saattavat jopa palata sivustollesi tekemään ostoksen.

Sisältökohdistus

• Aiheet: Kohdista mainos useille tiettyjä aiheita käsitteleville sivuille kerralla. Näin voit kattaa suuren määrän Display-verkoston sivuja. Google Ads analysoi kunkin sivun sisällön ja huomioi eri tekijöitä, kuten tekstin, kielen, linkkirakenteen ja sivun rakenteen. Sen jälkeen Google Ads määrittää sivun keskeiset teemat ja kohdistaa mainokset sivulle aihevalintojesi perusteella.
  • Sijoittelu: Kohdista mainokset sellaisille Display-verkoston sivustoille, joilla asiakkaasi käyvät. Jos valitset tämän kohdistustyypin, Google Ads tutkii ainoastaan valitsemiasi sivustoja (ohjattuja sijoitteluja) etsiessään sopivia sivustoja. Toisin kuin asiayhteyteen kohdistus (automaattiset sijoittelut), sijoitteluun kohdistaminen ei edellytä avainsanojen käyttöä. Sijoittelu voi olla kokonainen verkkosivusto tai sivuston osa.
  • Sisällön avainsanat: Valitse sanoja, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi, niin voit kohdistaa mainonnan kyseisillä termeillä hakuja tekeville käyttäjille. Räätälöimällä avainsanajoukon voit tavoittaa manuaalisesti tiettyjen demografisten tietojen mukaisia käyttäjiä tai saavuttaa tiettyjä tavoitteita. Voit esimerkiksi muuttaa avainsanojasi kausittain vaihtuvien kiinnostuksen kohteiden mukaan tai saadaksesi kaiken hyödyn irti alennusmyynneistä.
  • Display-laajennus haulle: Anna Google Adsin etsiä sinulle käyttäjiä automaattisten hintatarjousten ja älykkään kohdistuksen avulla. Display-laajennus on käytettävissä sekä Haku- että Display-/Video-kampanjoissa, ja sen avulla mainokset kohdistetaan potentiaalisimpiin hetkiin parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Laitekohdistus

• Tietokoneet: Kohdista mainokset käyttäjille, jotka katsovat sisältöä pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella (näytön koko vähintään 7").
  • Mobiililaitteet: Kohdista mainokset älypuhelimen käyttäjille.
  • Tabletit: Kohdista mainokset sellaisen mobiililaitteen käyttäjille, jossa ei välttämättä ole puhelinta.
  • TV-näytöt: Kohdista mainokset käyttäjille, jotka striimaavat TV-sisältöä esimerkiksi älytelevision, pelikonsolin tai televisioon liitettävän laitteen, kuten Chromecastin, avulla. TV-näyttökohdistus on käytettävissä vain videokampanjoissa.

Esimerkkejä

Jos sinulla on koirahoitola Kuopiossa, voit lisätä Google Ads ‑kampanjasi avainsanaksi "koirien päivähoito" ja kohderyhmän sijainniksi "Kuopio ja lähikaupungit". Kun kuopiolainen käyttäjä kirjoittaa Googleen hakutermiksi "koirien päivähoito", hän näkee mainoksesi hakutulosten yhteydessä.

Jos yrityksesi myy pukuja, voit lisätä avainsanan "osta pukuja" ja aiheen Harrastukset ja vapaa-aika > Juhlapäivät > Lomat ja loma-ajan tapahtumat ja kohdistaa kuvamainoksesi iPhoneille tai Android-laitteille. Kun asiakkaat sitten selaavat Android-puhelimellaan Display-verkoston sivustoja, joilla on tietoja naamiaisasujen ostamisesta, pyhäinpäivästä tai vapusta, he näkevät kuvamainoksesi.

Muistettavaa

Kun valitset useita kohdistustapoja Display-verkostossa, menestys riippuu verkoston asetuksista.

Display-mainokset näkyvät vain Google Display ‑verkostossa. Ne eivät näy hakutulossivuilla. Display-mainoksia voidaan muiden Google-mainosten tapaan luoda kampanjoille, jotka perustuvat klikkauskohtaiseen hintaan (CPC), tuhannen näyttökerran hintaan (CPM), toimintakohtaiseen tavoitehintaan (tCPA), tavoiteltuun mainostuottoon (tROAS) tai tehostettuun klikkauskohtaiseen hintaan (ECPC).