Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen on olennainen osa onnistunutta mainoskampanjaa. Olet ehkä suunnitellut täydellisen mainoksen, mutta sinun on näytettävä se oikeille ihmisille oikeaan aikaan saavuttaaksesi tavoitteen paremmin. Google Ads tarjoaa eri tapoja kohdistaa mainokset.

Ennen kuin aloitat

Videomainosryhmät, jotka käyttävät vain sijoitteluun kohdistamista: Jos kohdistat mainospaikkoja ainoastaan YouTubeen tai Display-verkostoon, mainoksiasi voidaan nyt näyttää molemmissa.
Tällaiset mainosryhmät keskeytetään nyt automaattisesti, jotta mainoksia ei näytetä paikoissa, joissa et halua niitä näyttää. Jatkossa sinun on keskeyttävä manuaalisesti mainosryhmät, joiden mainokset eivät ole valmiita näytettäviksi. Lue lisää: Mainosryhmien keskeyttäminen ja jatkaminen.

Yleisökohdistus

• Demografiset tiedot: Kohdista mainoksesi sen perusteella, miten suosittuja tuotteesi ja palvelusi ovat käyttäjien keskuudessa tiettyjen tekijöiden (kuten sijainnin, iän, sukupuolen ja laitetyypin) mukaan.
  • Asiasta kiinnostuneet: TV-kampanjoita tekevät mainostajat voivat laajentaa kampanjan verkkoon ja tavoittaa yleisön käyttämällä Google-hakua tai Display-verkostoa.
  • Ostoaikeissa olevat: Näytä mainoksia käyttäjille, jotka ovat hakeneet yrityksesi tarjoamia tuotteita tai palveluita. Tällaiset käyttäjät haluavat ehkä tehdä ostoksia tai ovat aiemmin tehneet ostoksia ja voivat edelleen olla niin kiinnostuneita, että heidän voidaan odottaa reagoivan mainoksiisi.
  • Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: Käytä omia ostoaikeissa olevia yleisöjä ja valitse sellaisiin käyttäjiin liittyviä sanoja tai lauseita, jotka todennäköisimmin tekevät ostoksia ja ovat aktiivisia sivustollasi. Avainsanojen lisäksi voit omien ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla lisätä URL-osoitteita verkkosivustoille, sovelluksiin tai yleisöäsi kiinnostavaan YouTube-sisältöön.
  • Samankaltaiset yleisöt: Laajenna yleisöäsi kohdistamalla mainontasi käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneet samankaltaisista asioista kuin uudelleenmarkkinointiluettelossasi olevat käyttäjät. Tällaiset käyttäjät eivät varsinaisesti hae tuotteitasi tai palveluitasi, mutta he saattavat kiinnostuksen kohteidensa perusteella reagoida mainoksiisi.
  • Uudelleenmarkkinointi: Kohdista mainonta käyttäjille, jotka ovat jo reagoineet mainoksiisi tai olleet aktiivisia verkkosivustollasi tai sovelluksessasi, niin he näkevät mainoksiasi useammin. Tällaiset käyttäjät voivat olla missä tahansa konversioreitin vaiheessa – oleellista on vain se, että he ovat aiemmin vierailleet sivustollasi tai klikanneet mainostasi. Tällaiset käyttäjät saattavat jopa palata sivustollesi tekemään ostoksen.

Sisältökohdistus

• Aiheet: Kohdista mainos useille tiettyjä aiheita käsitteleville sivuille kerralla. Aiheeseen kohdistamisen avulla voit näyttää mainoksia monilla Display-verkoston sivuilla. Google Ads analysoi kunkin verkkosivuston sisällön ja huomioi eri tekijöitä, kuten tekstin, kielen, linkkirakenteen ja sivujen rakenteen. Verkkosivujen keskeiset teemat määritetään ja mainokset kohdistetaan sivulle aihevalintojesi perusteella.
  • Sijoittelu: Kohdista mainonta sellaisille Display-verkoston sivustoille, joilla asiakkaasi vierailevat. Jos valitset tämän kohdistustyypin, tutkimme ainoastaan valitsemiasi sivustoja (ohjattuja sijoitteluja), kun etsimme sopivia sivustoja. Toisin kuin asiayhteyteen kohdistus (automaattiset sijoittelut), sijoitteluun kohdistaminen ei edellytä avainsanojen käyttöä. Sijoittelu voi olla kokonainen verkkosivusto tai sivuston osa.
  • Sisällön avainsanat: Valitse sanoja, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi, niin voit kohdistaa mainonnan kyseisillä termeillä hakuja tekeville käyttäjille. Räätälöimällä avainsanajoukon voit tavoittaa manuaalisesti tiettyjen demografisten tietojen mukaisia käyttäjiä tai saavuttaa tiettyjä tavoitteita. Voit esimerkiksi muuttaa avainsanojasi kausittain vaihtuvien kiinnostuksen kohteiden mukaiseksi tai pyrkiä avainsanamuutosten avulla saamaan suurimman mahdollisen hyödyn alennusmyynneistä.
  • Display-laajennus haussa: Anna Google Adsin etsiä sinulle käyttäjiä hyödyntämällä sekä automaattisia hintatarjouksia että älykästä kohdistusta. Display-laajennus on käytettävissä sekä Haku- että Display-verkoston kampanjoissa, ja siinä mainokset kohdistetaan tehokkaisiin hetkiin parhaiden tulosten saamiseksi.

Esimerkkejä

Jos sinulla on koirahoitola Kuopiossa, voit lisätä Google Ads ‑kampanjasi avainsanaksi "koirien päivähoito" ja kohderyhmän sijainniksi "Kuopio ja lähikaupungit". Kun kuopiolainen käyttäjä kirjoittaa Googleen hakutermiksi "koirien päivähoito", hän voi nähdä mainoksesi hakutulosten vieressä.

Jos yrityksesi myy pukuja, voit lisätä avainsanan "osta pukuja" ja aiheen Harrastukset ja vapaa-aika > Juhlapäivät > Lomat ja loma-ajan tapahtumat ja kohdistaa kuvamainoksesi iPhoneille tai Android-laitteille. Kun asiakkaat sitten selaavat Android-puhelimellaan Display-verkoston sivustoja, joilla on tietoja naamiaisasujen ostamisesta, pyhäinpäivästä tai vapusta, he näkevät kuvamainoksesi.

Muistettavaa

Kun valitset useita kohdistustapoja Display-verkostossa, menestys riippuu verkoston asetuksista.

Display-mainokset näkyvät vain Google Display ‑verkostossa. Ne eivät näy hakutulossivuilla. Display-mainoksia voidaan muiden Google-mainosten tapaan luoda kampanjoille, jotka perustuvat klikkauskohtaisiin hintoihin (CPC), tuhannen näyttökerran hintoihin (CPM), toimintakohtaisiin tavoitehintoihin (tCPA), tavoiteltuun mainostuottoon (tROAS) tai tehostettuihin klikkauskohtaisiin hintoihin (ECPC).