Målretning af dine annoncer

Målretning af annoncer er en særdeles vigtig del af en vellykket annonceringskampagne. Du kan sagtens have designet den perfekte annonce, men du skal vise den til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt for at have større chance for at nå dit mål. Google Ads tilbyder forskellige metoder til målretning af dine annoncer.

Før du begynder

For videoannoncegrupper, der kun bruger placeringsmålretning: Hvis du udelukkende målretter mod placeringer på YouTube eller Displaynetværket, er dine annoncer nu kvalificerede til visning begge steder.
Eksisterende annoncegrupper uden målretning sættes rent undtagelsesvist automatisk på pause for at sikre, at der ikke køres annoncer, du ikke har haft til hensigt at vise. Herefter skal du manuelt sætte annoncegrupper på pause, hvis de ikke er klar til at vise annoncer. Få flere oplysninger i Sæt dine annoncegrupper på pause, eller genoptag dem.

Målretning efter målgruppe

• Demografi: Målret dine annoncer ud fra, hvor godt dine produkter og tjenester rammer brugernes behov i forhold til bestemte steder, aldre, køn og enhedstyper.
  • Interessebaseret målgruppe: Annoncører med tv-kampagner kan udvide en kampagne online og nå ud til en målgruppe ved hjælp af Google Søgenetværket eller Displaynetværket.
  • I markedet: Vis annoncer til brugere, der har søgt efter produkter og tjenester som dine. Disse brugere kan være interesserede i at foretage et køb eller har måske tidligere foretaget et køb og er måske stadig interesseret nok til at interagere med dine annoncer.
  • Tilpasset hensigt: Vælg ord eller sætninger, der er relateret til de personer, der med størst sandsynlighed vil interagere med dit website og foretage et køb, ved at bruge "tilpassede målgrupper med søgehensigt". Foruden søgeord giver tilpassede målgrupper med søgehensigt dig mulighed for at tilføje webadresser til websites, apps eller YouTube-indhold, der er relateret til din målgruppes interesser.
  • Tilsvarende målgrupper: Udvid din målgruppe ved at målrette mod brugere med interesser, der er relateret til brugerne på dine remarketinglister. Disse brugere søger ikke direkte efter dine produkter eller tjenester, men deres relaterede interesser kan få dem til at interagere med dine annoncer.
  • Remarketing: Målret mod brugere, der allerede har interageret med dine annoncer, dit website eller din app, så de får vist dine annoncer oftere. Disse brugere kan befinde sig på et hvilket som helst konverteringsstadie, så længe de har besøgt dit website eller klikket på din annonce før. Brugerne vender måske endda tilbage for at gennemføre et køb.

Indholdsmålretning

• Emner: Målret én annonce mod flere sider om bestemte emner på én gang. Målretning efter emne giver dig mulighed for at nå ud til en bred vifte af sider på Displaynetværket. Google Ads analyserer webindhold på baggrund af faktorer som tekst, sprog, linkstruktur og sidestruktur. Ud fra denne analyse bestemmes de centrale temaer på hver enkelt webside, og annoncerne målrettes efter de emner, som du har valgt.
  • Placering: Målret mod websites på Displaynetværket, som dine kunder besøger. Hvis du vælger denne type målretning, ser Google Ads kun på dine valgte websites (også kaldet administrerede placeringer), når der søges efter relevante websites. I modsætning til kontekstmålretning (automatiske placeringer) kræver placeringsmålretning ingen søgeord. En placering kan være et helt website eller en del af et website.
  • Indholdssøgeord: Vælg ord, der er relevante for dit produkt eller din tjeneste, for at målrette mod brugere, der foretager søgninger, der bruger de samme termer. Du kan skræddersy et sæt søgeord til manuelt at ramme bestemte demografiske oplysninger eller opfylde specifikke mål. Du kan f.eks. ændre dine søgeord for at afspejle sæsonafhængige interesser eller få mest muligt ud af et salg.
  • Displayudvidelse til søgning: Lad Google Ads finde brugere til dig ved hjælp af en kombination af automatisk budgivning og smart målretning. Displayudvidelse fungerer i både søge- og display-/videokampagner ved at målrette mod de tidspunkter, hvor der er størst sandsynlighed for at opnå det bedste resultat.

Enhedsmålretning

• Computere: Målret mod brugere, der ser indhold på deres stationære og bærbare computere med en minimumsskærmstørrelse på 7".
  • Mobil: Målret mod brugere på smartphones.
  • Tablet: Målret mod brugere på mobilenheder, der ikke nødvendigvis omfatter telefoner.
  • Tv-skærme: Målret mod brugere på enheder, der streamer tv-indhold, f.eks. smart-tv'er, spillekonsoller og tilsluttede enheder såsom Chromecast. Målretning mod tv-skærme er kun til videokampagner.

Eksempler

Hvis du ejer en hundekennel i Odense, kan du tilføje søgeordet "hundekennel" og angive "Odense og omegn" som det målrettede sted for din Google Ads-kampagne. Når personer i Odense derefter indtaster "hundekennel" i Google, kan de muligvis se din annonce ud for søgeresultaterne.

Hvis din virksomhed sælger udklædningstøj, kan du tilføje søgeordet "køb udklædningstøj" og emnet "Hobby & fritid > Særlige lejligheder > Ferie- og højtidsarrangementer" for at målrette din billedannonce mod iPhones eller Android-enheder. Når personer derefter besøger websites på Displaynetværket, der indeholder oplysninger om køb af udklædningstøj, eller websites om halloween og fastelavn, fra deres Android-telefon, kan de muligvis se din billedannonce.

Husk!

Når du vælger flere målretningsmetoder på Displaynetværket, afhænger din succes af dine netværksindstillinger.

Displayannoncer vises kun på Google Displaynetværket. De vises ikke på søgeresultatsider. Displayannoncer kan, ligesom andre Google-annoncer, oprettes for kampagner med pris pr. klik (CPC, cost-per-click), pris pr. tusinde eksponeringer (CPM, cost per thousand impressions), målpris pr. handling (tCPA, target cost-per-action), mål for annonceafkast (tROAS, target return on ad spend) og Udvidet pris pr. klik (ECPC, enhanced cost-per-click).