[GA4 Migration] Løs problemet med uoverensstemmelser med hensyn til antal konverteringer

Uoverensstemmelser med hensyn til konverterings-metrics i henholdsvis GA4 og Universal Analytics er ikke ualmindelige, og det er der flere årsager til. Her er de mest almindelige årsager til datauoverensstemmelser:

• Konverteringsperiode: Indstillingerne for konverteringsperiode i Google Ads definerer, hvor længe efter et Google Ads-berøringspunkt det pågældende berøringspunkt kan få tilskrevet konverteringskredit. Forskellige indstillinger i henholdsvis UA og GA4 kan medføre, at et berøringspunkt tilskrives konverteringskredit på den ene platform, men ikke på den anden.
  • Indstillinger for tilskrivningsmodel: Tilskrivningsmodeller bruges til at definere, hvordan forskellige berøringspunkter på en konverteringssti får tilskrevet kredit. Forskellige tilskrivningsmodeller kan medføre forskelle med hensyn til tildeling af kredit på tværs af kampagner. Hvis du ændrer indstillinger for tilskrivning i Google Ads, får det ingen betydning for det samlede antal konverteringer, der tilskrives Google Ads på din Google Analytics-konto.
  • Optælling af konverteringer: I UA tælles der én målkonvertering pr. session, men i GA4 tælles der normalt én konvertering pr. hændelse. I Google Ads tælles der flere konverteringer inden for et bestemt datointerval. Det betyder, at der i UA kun tælles én konvertering pr. session, mens der i GA4 og Google Ads kan blive talt flere konverteringer pr. session, hvis der er flere konverteringshændelser, og det kan medføre forskelle med hensyn til metrics.
    • Løs problemet: Du kan løse dette problem ved at gå til oversigten over konverteringer i Google Ads, finde de konverteringshandlinger, som er importeret fra GA4 og UA, og som skal sammenlignes, og redigere dem for at sikre dig, at der bruges samme optællingsmetode, dvs. enten "Én konvertering" eller "Alle konverteringer". Få flere oplysninger om optælling af konverteringer.
    • For at justere optællingen i GA4, så den svarer til optællingen af mål i UA, skal du sikre dig, at metoden til optælling af konverteringer i GA4 er indstillet til "Én gang" pr. session.

Andre årsager

• Automatisk tagging: Hårdkodede tagaktiveringsbetingelser kan indvirke på, hvordan og hvornår et tag aktiveres. Hvis dataindsamlingen er begrænset i UA, men ikke i GA4, kan antallet af brugere, sessioner, sidevisninger og konverteringer være højere i GA4.
    • Løs problemet: Det anbefales at indsamle data for GA4-ejendomme via gtag.js eller gtm.js (ved hjælp af GA4-tags). Når der er implementeret tags, kan du justere betingelserne for aktivering af dem.
  • Websitedækning: Der kan være "huller" i målingen, hvis UA-tagget er implementeret på andre sider end GA4-tagget, og især hvis en landingsside fra en Google Ads-annonce ikke er tagget korrekt. Hvis GA4-tagget er implementeret på flere eller færre sider end UA-tagget, vises der henholdsvis flere eller færre brugere, sessioner, sidevisninger og efterfølgende konverteringer i GA4.
    • Løs problemet: Du kan minimere antallet af uoverensstemmelser ved at bruge samme tagimplementeringsmetode i UA og GA4, f.eks. enten Google-tagget eller Google Tag Manager. Tag højde for tidligere valgte indstillinger, f.eks. sporing på tværs af domæner, og brug oversigten "Tagdækning" til at tjekke tagimplementeringen og se, hvilke sider på dit website Google-tagget er installeret på.
  • Filtre: I UA anvendes filtre på visningsniveau, og det kan indvirke på antallet af konverteringer i Google Ads. I GA4 fungerer dette på en helt anden måde: Nogle filtre kan genoprettes i GA4 (f.eks. filtre til ekskludering af intern trafik), mens andre forudsætter transformation af data i form af ændring af allerede oprettede hændelser (f.eks. filtre af typen "søg og erstat" eller tilpassede filtre).
  • Metode til optælling af konverteringer i GA4: I UA tælles der én målkonvertering pr. session, men i GA4 tælles der normalt én konvertering pr. hændelse. Det betyder, at der i UA kun tælles én konvertering pr. session, mens der i GA4 kan blive talt flere konverteringer pr. session, hvis der er flere konverteringshændelser, og det kan medføre forskelle med hensyn til metrics.
  • Ekskludering af webadresseparametre: I UA kan konverteringer konfigureres, så de matcher en bestemt webadresse præcist. I GA4 defineres konverteringer ud fra hændelser, og der er ikke mulighed for ekskludering af webadresseparametre. I GA4 kan en konvertering altså aktiveres af mange forskellige versioner af en webadresse, forudsat at hændelsen er aktiveret.
  • Sessionstimeout: Indstillingen for sessionstimeout definerer, hvor længe en brugers aktivitet anses for at være omfattet af en enkelt session. Antallet af sessioner på din Google Analytics 4-ejendom kan være lavere end antallet af sessioner på din Universal Analytics-ejendom, da der ikke oprettes en ny session i GA4, hvis der skiftes kampagnekilde midt i en session, men det gør der i Universal Analytics.
    • Løs problemet: Det anbefales at anvende standardindstillingerne. Hvis du har skiftet indstilling for sessionstimeout i UA, skal du også justere denne indstilling i GA4.
  • Samtykketilstand: I Google Ads er modellering af samtykketilstand tilgængelig for annoncører, som har importeret Google Analytics-konverteringer fra ejendomme, hvor der er foretaget implementering ved brug af gtag.js eller Google Tag Manager. Når det gælder analytics.js-implementeringer, er der ikke mulighed for konverteringsmodellering for Google Ads-importerede Google Analytics-konverteringer, da samtykketilstand ikke kan defineres præcist uden en gtag.js- eller Google Tag Manager-implementering. Hvis der anvendes tags, som er kompatible med samtykketilstand, i både UA og GA4, er der mulighed for konverteringsmodellering for begge platforme i Google Ads.
    • Løs problemet: For at kunne sammenligne konverteringer i UA og GA4 skal der være implementeret en tagtype, der er kompatibel med samtykketilstand, på begge ejendomme, og modellering af både UA- og GA4-konverteringer i Google Ads forudsætter en avanceret implementering.

Du kan gennemgå denne liste over uoverensstemmelser med hensyn til antal konverteringer for at finde ud af, hvad forskellene skyldes, og hvordan du sikrer større overensstemmelse mellem antallet af konverteringer i henholdsvis GA4 og UA.

Næste artikel: Fem metoder til forbedring af GA4-data