Over diagnostische gegevens voor offline gegevens

Met diagnostische gegevens voor offline gegevens kunt u problemen oplossen met offline gegevens die u in Google importeert. Op de pagina met diagnostische gegevens voor offline gegevens kunt u vanaf één plaats relevante, samengevatte informatie over uw geïmporteerde conversies bekijken. Ook kunt u hier aanpassingen bekijken. Op de pagina Diagnostische gegevens offline gegevens kunt u nagaan of uw geüploade gegevens fouten bevatten die voorkomen dat uw offline conversies worden gerapporteerd. Met Diagnostische gegevens voor offline gegevens kunt u de kwaliteit en geschiedenis van uw offline gegevens controleren.

Diagnostische gegevens voor offline gegevens bekijken

Als u de diagnostische gegevens voor offline conversies wilt bekijken, gaat u naar de pagina Conversieoverzicht van uw account.

1. Bekijk de statuskolom van een conversieactie met offline gegevens.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de offline gegevenskwaliteit. Er wordt knopinfo weergegeven met informatie over de gegevenskwaliteit van de conversie.
  3. Klik op Naar diagnostische gegevens.

Op deze pagina

Voordelen

• Uniforme locatie: U kunt uw diagnostische gegevens voor uw geïmporteerde conversies en aanpassingen op één plaats bekijken, ongeacht uw importmethode.
  • Eén bron: U ziet één algemene gegevenskwaliteit met geprioriteerde meldingen zodat u kunt bepalen wat u moet oplossen.
  • Stappen voor probleemoplossing: De meldingen laten duidelijk zien hoe u problemen kunt oplossen.
  • Validatie: De geschiedenis toont de geüploade gebeurtenissen in de loop van de tijd en het aantal gebeurtenissen met fouten.

Gegevenskwaliteit en meldingen

Gegevenskwaliteit vat de effectiviteit samen van de offline gegevens die u in uw account opgeeft. Deze effectiviteit wordt gemeten aan de hand van hoe goed en gestructureerd de gegevens zijn. Goed gevormde gegevens betekenen dat de offline gebeurtenissen die u opgeeft de juiste indeling hebben. Geldige gegevens zorgen ervoor dat Google Ads deze correct kan verwerken.

In het gedeelte Uw diagnostische gegevens voor offline conversies verbeteren leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw gegevens goed zijn samengesteld en geldig zijn.

Typen gegevenskwaliteit

Er zijn 5 typen gegevenskwaliteit voor uw offline diagnostische gegevens: Uitstekend, Goed, Vereist aandacht en Geen recente gegevens.

Uitstekend

Uitstekend betekent dat ten minste 90% of meer van de gegevens over uw offline conversiegebeurtenissen goed gestructureerd en geldig zijn. U ziet geen meldingen op dit niveau van gegevenskwaliteit omdat uw uploads als volledig geoptimaliseerd worden beschouwd.

Goed

Dit betekent dat 70 tot 90% van de gegevens over uw offline conversiegebeurtenissen goed gestructureerd en geldig is. U ziet nog steeds meldingen op dit niveau van gegevenskwaliteit, maar uw uploads hebben een goede status en deze meldingen zijn verbeteringen die geen grote invloed hebben op uw conversierapportage.

Vereist aandacht

Vereist aandacht betekent dat minder dan 70% van de gegevens over uw offline conversiegebeurtenissen goed gestructureerd en geldig is. U moet de gegevens controleren die u opgeeft om ervoor te zorgen dat ze effectief door Google Ads kunnen worden gebruikt en dat u aan de indelingsvereisten kunt voldoen. Dit niveau voor gegevenskwaliteit geeft meldingen weer die moeten worden opgelost. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de conversierapportage.

Geen recente gegevens

Geen recente gegevens betekent dat er in de afgelopen 28 dagen geen gebeurtenissen zijn ontvangen. Het kan ook betekenen dat er andere problemen zijn met de gegevens die u importeert. Deze gegevens vereisen onmiddellijke aandacht om te zorgen dat ze geen invloed hebben op uw conversierapportage en biedingsresultaten.

Meldingen

Met meldingen wordt aangegeven of er fouten zijn in de geïmporteerde gegevens. Meldingen worden gegroepeerd op type fouten. Elk fouttype wordt in aflopende volgorde geordend op basis van de hoeveelheid gegevens die u heeft gebruikt.

Met meldingen wordt aangegeven of er problemen met gegevens zijn, omdat ze niet goed zijn opgemaakt of dat ze ongeldig zijn. Mogelijke fouten zijn dubbele conversies met dezelfde acties, conversieacties die niet voldoen aan specifiek beleid of conversieacties die te recent zijn gemaakt.

Geschiedenis

In het deelvenster Geschiedenis staan geüploade gebeurtenissen en gebeurtenissen met fouten in de loop van de tijd. U kunt het deelvenster Geschiedenis instellen om trends per dag of per taak te tonen.

Bij de instelling Per dag kunt u trends in de totale gegevenskwaliteit voor een bepaalde periode bekijken, met het percentage fouten. U kunt eenvoudig afwijkingen en problemen opsporen die van invloed kunnen zijn op uw offline diagnostische gegevens. Met de instelling Per dag kunt u uw trendgeschiedenis voor de afgelopen 7 dagen of de afgelopen 30 dagen bekijken.

In de instelling Per taak kunt u de gegevenskwaliteit en fouten van elke taak bekijken. Een taak verwijst naar een batch van een of meer offline conversiegebeurtenissen die naar Google Ads zijn geüpload. Taken worden weergegeven vanaf de meest recente rechts en de minst recente links. Met de instelling Per taak kunt u de laatste 7 of 30 taken bekijken die u naar uw account heeft geüpload.

Uw offline gegevensdiagnose verbeteren

De effectiviteit van uw online diagnostische gegevens is afhankelijk van de kwaliteit van uw gegevens. Zonder invoer van hoge kwaliteit kan het succes van uw offline gegevensdiagnose ernstig worden beïnvloed en kan de bruikbaarheid ervan voor de langetermijnplanning worden beperkt. Uw offline gegevens worden gemeten aan de hand van hoe goed ze zijn verzameld, op basis van hoe geldig de gegevens zijn en of ze voldoen aan privacymaatregelen.

Goed gevormd

Goed opgemaakte offline gegevens betekent dat u de juiste opmaak heeft toegepast toen u de gegevens in uw account invoerde. Persoonlijk identificeerbare informatie moet bijvoorbeeld worden gehasht als u deze opgeeft. Als de gegevens die u toevoegt niet goed zijn opgemaakt, gebruikt Google de gegevens niet.

Geldig

Als u offline gegevens gebruikt, kan Google Ads de ingevoerde gegevens correct verwerken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de offline gebeurtenissen die u opgeeft, correct kunnen worden bijgehouden, zodat de diagnostische gegevens correct zijn.

Privacymaatregelen

Zorg ervoor dat de gegevens die u opgeeft, voldoen aan het privacybeleid van Google Ads. Als u bijvoorbeeld apps gebruikt, moeten uw offline gegevens voldoen aan het Transparantiebeleid voor app-tracking.