Grunderna i AI

Horizontal line that changes colors

Googles AI mångdubblar dina affärsresultat genom att hjälpa dig att etablera nya kundkontakter, skapa annonsmaterial av hög kvalitet och fatta välgrundade beslut utifrån insikter.

Har du de viktigaste grunderna på plats för att lyckas med AI? När du har satt upp dina marknadsföringsmål och anpassat verksamheten efter företagets bredare prioriteringar kan du gå igenom checklistan nedan för att se hur du kan förbättra din marknadsföring med Googles AI redan i dag.

Checkmark  Gör dig redo med rätt grund

Förstärk din mätningsstrategi med data av hög kvalitet som inhämtats med samtycke, så att du kan vägleda Googles AI till att maximera avkastningen på din investering och dina affärsresultat. Data från första part är särskilt värdefull eftersom den kommer från dina direkta kundrelationer.

Checkbox that changes colors Upprätta en effektiv webbplatstäckande taggning med Google-taggen så att du kan fånga upp den data som är viktigast för dig. Annonsörer i EES och Förenade kungariket kan skapa ett robust ramverk för att samla in och underhålla användares samtycke med hjälp av samtyckesläget.

Checkbox that changes colors Ställ in förbättrade konverteringar för att göra konverteringsmätningen mer exakt.

Checkbox that changes colors Tilldela dina konverteringar värden utifrån dina verksamhetsmål (till exempel intäkter, vinstmarginaler eller livstidsvärde).

Checkbox that changes colors Använd Google Analytics 4 för att få djupare insikter om dina webbplatser och appar.

Checkbox that changes colors Använd Kundmatchning för att nå kunder och engagera dem på nytt på Googles plattformar.

Checkbox that changes colors Prioritera effektivt annonsmaterial – inräknat annonsmaterialet på din webbplats – och använd våra AI-baserade annonsmaterialverktyg för att skapa ett brett utbud av tillgångar till dina kampanjer.

Blue lightning bolt  Vidta åtgärder för att maximera dina resultat med AI-baserade kampanjer

Med AI-baserade kampanjer kan du optimera resultatet i realtid och få fler konverteringar och större värde från din budget. Fånga upp en större del av efterfrågan och få bättre inkrementella resultat från nya sökfrågor, kanaler och målgrupper.

Checkbox that changes colors Dra fördel av den extra effektiva kombinationen av annonseringsfunktioner. Kombinera AI-baserade sökkampanjer (med bred matchning) och Performance Max-kampanjer för att få fler konverteringar på hela Google.

Checkbox that changes colors Använd värdebaserad Smart Bidding i flera kampanjer för att investera i de konverteringar som är mest värdefulla för ditt företag.

Checkbox that changes colors  Kommunicera med användare på YouTube, inklusive Shorts och ansluten tv, med hjälp av videokampanjer.

Blue arrows going in a circle  Ändra tankesätt för att lägga grunden till framgång för din organisation

För att få ut mesta möjliga av Googles AI behöver organisationer vidta konkreta åtgärder för att testa nya arbetssätt och bli mer flexibla så att budgeten kan läggas där den gör störst nytta.

Checkbox that changes colors Engagera företagets ledning genom att presentera marknadsföringen som en lönsam källa till tillväxt i stället för ett kostnadsställe. Se till nyckeltalen för marknadsföring ligger i linje med verksamhetsmålen och samarbeta med ekonomichefen för att kvantifiera marknadsföringens inverkan på viktiga ekonomiska mätvärden.

Checkbox that changes colors Skapa en experimentkultur (testa, lär, skalanpassa).

Checkbox that changes colors Var flexibel och undvik silor (fördata, budgetar och kanaler).