Ställa in en Salesforce-integrering

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Genom att skapa en Salesforce-integrering kan du mäta dina offlinekonverteringshändelser (efter potentiell kund) för att importera dem direkt till Google Ads. Det gör att du kan mäta, rapportera om och optimera offlinehändelser och schemalägga automatiska importer. Du kan använda data som tillhandahålls av användaren (till exempel e-postadress) eller GCLID-sammanfogningsnycklar för att aktivera konverteringslösningar för förbättrade konverteringar för potentiella kunder och import av offlinekonverteringar.

Obs! Denna information gäller standardintegreringen med Salesforce. Om du använder fliken Salesforce under Mål > Konverteringar eller ser Salesforce på listan över importkällor när du skapar en ny konverteringsåtgärd från import, betyder det att du använder den äldre Salesforce-integreringen som uppdateras till en ny upplevelse. Mer information om migreringen till den nya upplevelsen finns i Vanliga frågor om uppgraderingen av Salesforce-integreringen.

På den här sidan

Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder

Innan du börjar

• Du måste ha Salesforce-användaruppgifter som uppfyller kraven på minimibehörighet i ditt Salesforce-konto.
  • Du måste kunna göra ändringar i ditt Salesforce-konto, bland annat aktivera API och spårning av fälthistorik.
  • Konfigurera Google-taggen och använd Google Taggstyrning för att registrera webbplatskonverteringar och potentiella kunder på lämpligt sätt.
  • se till att det finns kunddata från första part (e-postadress och/eller telefonnummer) i formuläret för potentiella kunder på din webbplats
  • Läs igenom och bekräfta att du kan följa policyerna för kunddata i Google Ads.
  • Innan du kan ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder måste du leta reda på formulären för potentiella kunder på din webbplats och välja ett fält i formuläret som unikt identifierar dina potentiella kunder. Du måste tillhandahålla minst en av följande variabler när du ställer in förbättrade konverteringar för potentiella kunder på din webbplats och när du importerar konverteringarna senare:
  • e-postadress (rekommenderas)
    • Ta bort inledande och avslutande blanksteg.
    • Konvertera texten till gemener.
    • Ta bort alla punkter (.) före domännamnet.
  • telefonnummer
  • Vi rekommenderar att du använder den potentiella kundens e-postadress, eftersom det är en mycket unik identifierare som oftast inte formateras om i CRM-systemet. Om du använder ett telefonnummer tar taggen bort specialtecken och bindestreck, men numret måste innehålla en landskod.

Ställa in import av offlinekonverteringar

Innan du börjar

• Du måste ha Salesforce-användaruppgifter som uppfyller kraven på minimibehörighet i ditt Salesforce-konto.
  • Du måste kunna logga in på ett Salesforce Sales Cloud-konto med en inloggning med rätt behörigheter. Du kan underlätta konfigureringen genom att använda ett konto med systemadministratörsbehörigheter, förutsatt att dina standardinställningar för åtkomst inte har ändrats.
  • Du måste ha aktiverat automatisk taggning i ditt Google Ads-konto.
  • Du måste kunna redigera din webbplatskod, Du eller din webbutvecklare måste redigera koden så att Googles klick-id (GCLID) registreras.
  • Du måste kunna göra ändringar i ditt Salesforce-konto, bland annat skapa anpassade fält och aktivera spårning av fälthistorik.
  • Du måste ha en period från klick till konvertering som är kortare än 90 dagar. Konverteringar som laddas upp mer än 90 dagar efter motsvarande senaste klick importeras inte av Google Ads och visas därför inte i konverteringsstatistiken.
  • Du måste använda web-to-lead-funktionen i Salesforce eller en annan lösning för att skicka information om potentiella kunder från din webbplats till Salesforce.

Anvisningar

Följ stegen nedan för att förbereda ditt Salesforce-konto, ditt Google Ads-konto och din webbplats, länka dina Salesforce- och Google Ads-konton och börja importera konverteringar.

Alla företag är olika. Här beskriver vi de grundläggande stegen, men du kan behöva anpassa konfigurationen utifrån hur du använder Salesforce. Om någon annan hanterar ditt Salesforce-konto bör du arbeta tillsammans med honom eller henne för att hitta den bästa lösningen för dig.

Steg 1: Ställ in ditt Salesforce-konto

Börja med att kontrollera att ditt Salesforce-konto är konfigurerat på följande sätt. Om någon annan hanterar ditt företags Salesforce-konto kan han eller hon hjälpa dig med det här steget.

1. Uppdatera objektet Opportunity med följande ändringar:
  2. Uppdatera objektet Lead med följande ändringar:

Steg 2: Anpassa ditt Salesforce web-to-lead-formulär

För att lagra GCLID med information om den potentiella kunden måste du ändra dina web-to-lead-formulär så att alla nya potentiella kunder kopplas till GCLID-värdet. Du kan behöva hjälp av en webbutvecklare och en Salesforce-administratör för att slutföra det här steget.

Nedan beskriver vi hur du lägger till GCLID-fältet i dina befintliga web-to-lead-formulär.

1. Skapa ett vanligt web-to-lead-formulär med alla fält som du vill att dina tilltänkta kunder ska fylla i. Ta även med lead-fältet GCLID som ett dolt fält. Salesforce-administratören eller webbutvecklaren kan hjälpa dig att göra den här ändringen.
  2. Webbutvecklaren måste anteckna id:t för det nya GCLID-inmatningsfältet, eftersom det behövs för att implementera JavaScript på din webbplats i nästa steg.
  3. Webbutvecklaren uppdaterar därefter dina befintliga formulär med den nya HTML-koden. Dina formulär skickar nu med GCLID-värdet tillsammans med information om den potentiella kunden till Sales Cloud.
Obs! Du måste följa lokala föreskrifter kring samtycke till cookies.

Nu är Salesforce och dina webbsidor redo att samla in all data. I nästa steg uppdaterar webbutvecklaren din webbplats så att GCLID-värdet automatiskt skickas med till det nya GCLID-formulärfältet.

Tänk på att ditt web-to-lead-formulär måste finnas på samma domän som resten av dina webbsidor, så att JavaScript kan överföra GCLID-värdet till formuläret på rätt sätt.

Obs! Andra metoder för att registrera potentiella kunder

Om informationen om den potentiella kunden från webbformuläret passerar andra system innan den når Salesforce måste du se till att eventuella mellanliggande bearbetningssystem skickar vidare GCLID så att GCLID-värdet når ditt Salesforce-konto. Detta bör vara möjligt i systemet du använder. Kontakta supportansvariga för systemet om du är osäker.

Steg 3: Redigera din webbplats för att samla in och spara klick-id:t

Om en besökare klickar på din annons lägger Google Ads till webbadressparametern gclid i webbadressen som leder till din målsida.

Parameterns värde måste samlas in och sparas i en cookie på din webbplats för att det ska kunna hämtas senare när en potentiell kund fyller i sina uppgifter i formuläret för potentiella kunder. Om du har en webbutvecklare kan han eller hon hjälpa dig att redigera webbplatskoden för att göra detta.

Vi rekommenderar att du gör detta genom att modifiera och bädda in följande JavaScript-kod. Innan du bäddar in koden är det viktigt att du uppdaterar var gclidFormFields-raden så att den innehåller fält-id:na för de nya fält som du lade till i föregående steg. Det är så JavaScript får reda på vilket eller vilka fält som ska innehålla GCLID-värdet. När du har gjort detta ska du bädda in koden omedelbart före den avslutande </body>-taggen på alla sidor.

<script>

function getParam(p) {

var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);

return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));

}

function getExpiryRecord(value) {

var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // Förfallotid efter 90 dagar millisekunder

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;

return {

value: value,

expiryDate: expiryDate

};

}

function addGclid() {

var gclidParam = getParam('gclid');

var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // alla möjliga id:n för gclid-formulärfält här

var gclidRecord = null;

var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');

var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {

if (document.getElementById(field)) {

currGclidFormField = document.getElementById(field);

}

});

if (gclidParam && isGclsrcValid) {

gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);

localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));

}

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));

var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {

currGclidFormField.value = gclid.value;

}

}

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Vi rekommenderar starkt att du infogar denna kod på alla webbsidor på din webbplats. På så sätt behöver du inte lägga till den varje gång du skapar nya annonser med nya målsidor. Det finns heller ingen risk för att GCLID-värden går förlorade om du börjar leda annonstrafik till andra målsidor. Du kan lägga till koden i webbsidesmallen eller i ett delat sidelement, som sidfoten, så att koden automatiskt infogas på alla nya sidor.

Steg 4: Testa att systemet fungerar

1. Gå till din webbplats och lägg till parametern ?gclid="test" i webbadressen.
    • Exempel: http://www.example.com?gclid="test"
  2. Öppna formuläret för potentiella kunder och skicka in en testkund.
  3. Logga in på Salesforce, leta reda på den nya testkunden och se om värdet ”test” visas i det anpassade GCLID-fältet.
  4. Konvertera testkunden till en möjlighet. Värdet ”test” bör visas även i det anpassade GCLID-fältet för den nya möjligheten.
  5. Upprepa steg 2 till 4 för alla dina formulär för potentiella kunder och kontrollera att de är korrekt konfigurerade.
    • Om ”test” visas i GCLID-fältet för potentiella kunder och möjligheter som hämtades från alla dina formulär för potentiella kunder är du redo att länka dina konton.

Steg 5: Ställ in konverteringsåtgärder

Du kan redigera dina konverteringsåtgärder baserat på ändringar av värden i datakällan, till exempel när en potentiell kund blir verifierad eller kvalificerad. Kom igång genom att ställa in ett förslag eller lägga till en anpassad händelse.

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  5. Välj Importera på den nya sidan Konverteringsåtgärd.
  6. Välj CRM, filer och andra datakällor och sedan Spåra konverteringar från klick.
  7. Välj Anslut en ny datakälla i avsnittet Datakälla. Klicka på Fortsätt.
  8. Välj Salesforce i rullgardinsmenyn.
  9. Om du redan har en Salesforce-länk väljer du Direktkoppling. För att ansluta till datakällan måste du logga in och tillåta kontot att dela data med Google. Du kan hantera anslutningen när som helst på fliken Anslutna produkter i Data Manager. I annat fall väljer du Tredjepartsintegrering från Zapier. För att ansluta med hjälp av tredjepartsintegrering från Zapier krävs ytterligare steg och Zapier kan ta ut en avgift.
  10. Klicka på Auktorisera för att skapa en länk mellan Salesforce och Google Ads.
  11. Auktoriseringsflödet för Salesforce öppnas. Ange användaruppgifterna för ditt Salesforce-konto. Om du inte kan se inloggningsfönstret bör du kontrollera att popup-fönster är tillåtna för ads.google.com. Klicka på Logga in.
  12. Klicka på Klart och sedan på Fortsätt.
  13. Då visas en tabell med en lista över förslag på händelser och ett alternativ för att lägga till en anpassad händelse.
  14. Om du vill välja en av de föreslagna konverteringshändelserna klickar du på Ställ in bredvid händelsen. Om du vill skapa en anpassad händelse definierar du händelsevillkoret nedanför och klickar på Ställ in. Så här definierar du en ny anpassad händelse:
    1. Välj ett konverteringsmål och klicka på Ställ in.
    2. Välj det Salesforce-objekt som händelsen ska använda.
    3. Gå till fliken Filter och ange villkoren för när en händelse har inträffat.
    4. Klicka på Fortsätt.
  15. Mappa Salesforce-fält genom att välja fälten du använder i datakällan och lägga till eventuella ytterligare fält som du vill importera. Vissa fält mappas automatiskt utifrån din datakälla.
    • Obs! På mappningsskärmen visas GCLID i Google Ads-fälten. Observera också att fältet för konverteringstid inte behöver mappas manuellt. Värdet fastställs automatiskt av tidsstämpeln för motsvarande ändring i fältet för potentiella kunder eller möjligheter som uppfyllde händelsevillkoret för importen. Tidsstämpeln hämtas från historiken.
  16. Klicka på Fortsätt.
  17. Kontrollera standardnamnet på och inställningen av dataintegreringen en sista gång och klicka sedan på Klart. Nu kan du se den nyligen definierade händelsen. För Salesforce-integreringen för import av offlinekonverteringar står det Website (Import from clicks) i kolumnen för konverteringskällan. Namnet på konverteringsåtgärden motsvarar det angivna händelsevillkoret (till exempel När statusfältet för Möjlighet ändras till Avslutad, vunnen).
Obs! Du kan antingen registrera förbättrade konverteringar för potentiella kunder eller använda vanlig GCLID-baserad import av offlinekonverteringar. Om du tidigare valde att inte använda förbättrade konverteringar för potentiella kunder visas inte det alternativet nästa gång du skapar en konverteringsåtgärd. Du kan när som helst ändra alternativet för att aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder i vyn Inställningar.

Så importeras konverteringsvärdet

I den nya Salesforce-integreringen fastställs konverteringsvärdet genom att alla värdefält i Salesforce (källfältet) mappas med värdet i destinationsfältet i Google Ads-kontot. Om du inte mappar något fält med värdefältet används 1 som standardbeteende för konverteringsåtgärder. Om du mappade ett värde ska du använda det värdet i stället.

Redigera dina Salesforce-konverteringsåtgärder

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på konverteringsåtgärden som du vill redigera.
  5. Klicka på Hantera till höger under Dataintegrering.
  6. Klicka på Uppdatera länk för att uppdatera länken. Då visas inloggningssidan för Salesforce. Ange dina inloggningsuppgifter och uppdatera länken.
  7. Om du vill ange ett annat namn på dataintegreringen klickar du på Redigera namn, lägger till namnet och klickar på Spara.
  8. Om du vill ändra frekvens, dagar, starttid, tidszon klickar du på Redigera schema och klickar på Spara.
  9. Om du vill ändra en fältmappning klickar du på Redigera mappning och sedan på Spara.
  10. Om du vill uppdatera vad som ska räknas som en konvertering klickar du på Redigera vid händelsevillkoret. Du kan uppdatera händelsevillkoren och sedan klicka på Fortsätt.
  11. Du kan även lägga till nya händelsevillkor i den befintliga dataintegreringen genom att klicka på Lägg till händelse.
  12. [Valfritt] Klicka på Kör nu högst upp till höger i avsnittet Körningar för att utföra importen utan att vänta på nästa schemalagda tid. Obs! Efter att du har skapat en ny konverteringsåtgärd måste du vänta fyra till sex timmar innan du laddar upp konverteringar för konverteringsåtgärden.

Granska importhistoriken

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa dataintegrering för att granska importhistoriken.
  5. Kontrollera kolumnerna Importerade rader och Rader med fel.
  6. Om importen slutfördes utan fel är värdet i kolumnen Importerade rader 1 eller högre. Det betyder att händelsen importerades från Salesforce utan fel (med rätt format och giltig data). Händelsen kanske inte visas som en konvertering om den potentiella kunden kom från en kampanj från en annan plattform än Google.
  7. Om importen misslyckades är värdet i kolumnen Rader med fel 1 eller högre. Det betyder att konverteringen inte kunde importeras från CRM-systemet eftersom den inte hade rätt format eller giltig data (till exempel om ett fält saknades).

Åtgärda fel

Om det inträffar fel när du laddar upp Salesforce-konverteringar kan du läsa om hur du åtgärdar problem med att importera Salesforce-konverteringar med Salesforce-integreringen.

Tips

• Efter att du har skapat en ny konverteringsåtgärd måste du vänta fyra till sex timmar innan du laddar upp konverteringar för konverteringsåtgärden. Om en integrering körs för snart efter att den nya konverteringsåtgärden skapades kan det visas ett felmeddelande. Nästa gång integreringen körs görs ett nytt försök att importera de konverteringar som inte kunde importeras på grund av felet.
  • Ställ in integreringar så att de schemaläggs för att köras dagligen.
  • Även om importen slutfördes utan fel kan det ta upp till 24 timmar innan en händelse rapporteras som en konvertering.
  • Vid den första importen behandlas endast importhändelser med början 14 dagar tillbaka.
  • Om det inte går att slutföra importen av en Salesforce-händelse görs det inte automatiskt ett nytt försök att importera den.

Relaterad länk