Verschillen en fouten oplossen als u offline conversies importeert

Er kunnen problemen optreden als u conversies die u via klikken op uw advertenties krijgt, importeert in Google Ads. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u verschillen en fouten kunt oplossen als u offline conversies importeert. Problemen met conversies importeren staan op de pagina met diagnostische gegevens over offline gegevens.

Voordat u begint

Als u offline conversies importeert, kunt u een van de volgende problemen of beide ondervinden:

• Uploadfouten: Uploadfouten voorkomen dat sommige of alle conversies correct worden geüpload naar Google Ads. Uploadfouten staan op de pagina met diagnostische gegevens over offline conversies. Hieronder staat meer informatie over veelvoorkomende uploadfouten.
  • Verschillen na een geslaagde upload: Nadat uw conversies correct zijn geüpload, staan ze misschien toch niet allemaal in uw conversierapporten. Er zijn verschillende redenen waarom conversies niet worden verwerkt en opgenomen in rapporten nadat ze zijn geüpload. In Gegevensverschillen na een geslaagde upload hieronder vindt u meer informatie.

Opmerking: Als u op bestanden gebaseerde imports gebruikt, vindt u uw geüploade bestanden en informatie over uploadfouten op de pagina Uploads.

Veelvoorkomende uploadfouten oplossen

Conversies die zijn geüpload via API, import van bestanden of CRM-integratie, bevatten vaak fouten, vooral als u het importproces voor conversies net heeft ingesteld. We raden alle adverteerders aan de resultaten van hun uploads te controleren.

Opmerking: Als u verbeterde conversies voor leads gebruikt en de foutmelding Onbekende klikken krijgt, kunt u deze doorgaans negeren. Dit is verwacht gedrag. Als u verbeterde conversies voor leads gebruikt, uploadt u al uw conversies, waaronder organische conversies en conversies via andere marketingkanalen. Alleen een deel van de conversies die u uploadt, wordt aan Google toegeschreven. Voor de andere conversies wordt de foutmelding Onbekende klik getoond. Ontdek meer informatie over de fout Onbekende klik.

Hieronder staan enkele veelvoorkomende uploadfouten en de oplossingen:

ID's of iOS-URL-parameters zijn te oud

We bewaren de GCLID maar 90 dagen. We raden u aan vaker te uploaden of, als de conversie na 90 dagen plaatsvindt, een andere offline conversiegebeurtenis te uploaden die binnen 90 dagen plaatsvindt.

Deze foutmelding kan ook worden getoond als de conversie ouder is dan de door u ingestelde conversieperiode. Ontdek meer informatie over conversieperioden.

Onjuist Google Ads-account voor klikken

Zorg dat het account waarnaar u uploadt een conversieactie bevat met de naam die u in uploads gebruikt. Als u Conversie A naar Account B uploadt, moet Conversie A aanwezig zijn in Account B. Daarnaast moet de bron van de conversieactie 'Importeren uit klikken' zijn.

U kunt de bron checken in de kolom Conversiebron op de pagina Conversies. Als de advertentieklik is gekoppeld aan een account in een manageraccount (Mijn Klantencentrum) en u deze uploadt naar het Mijn Klantencentrum-account, zorgt u dat Conversies bijhouden voor meerdere accounts is geactiveerd voor het account.

Rechten checken

Als u een manageraccount gebruikt om conversies te uploaden, zorgt u dat het account waarnaar u conversies uploadt, is gekoppeld aan uw manageraccount.

Als u geen manageraccount gebruikt, moet uw account eigenaar zijn van de conversies die u uploadt in plaats van uw manageraccount. Als de conversieactie is gemaakt in uw manageraccount, gebruikt u het manageraccount om de conversieactie te uploaden.

Onbekende klikken

Dit betekent dat de conversie niet kan worden toegeschreven aan Google Ads.

Deze fout treedt vaak op als u verbeterde conversies voor leads gebruikt om conversies te uploaden die zijn gebaseerd op gehashte, door gebruikers verstrekte gegevens (e-mail of telefoon). Als u verbeterde conversies voor leads gebruikt, kunt u deze foutmelding negeren. Omdat u al uw conversies uploadt (inclusief organische conversies en conversies van andere marketingkanalen), wordt maar een deel van de conversies die u uploadt, toegeschreven aan Google Ads.

Maar als deze foutmelding voor al uw conversies wordt getoond of als u veel minder toegeschreven conversies krijgt dan verwacht, is er waarschijnlijk een probleem met de implementatie. Zorg dat u door gebruikers verstrekte gegevens op uw website registreert.

Conversieacties zijn niet actief

Er zijn geen Google Ads-conversietypen gedefinieerd toen de klik van deze GCLID plaatsvond. Definieer ten minste 1 conversietype. Als u offline conversies bijhouden wilt gebruiken, moet u een conversieactie 'Importeren uit klikken' maken. Ontdek meer informatie over hoe u imports van offline conversies met de Google Click ID (GCLID) instelt.

Door gebruikers verstrekte gegevens niet gehasht

Volg deze richtlijnen om hash-fouten te voorkomen:
  • Zorg dat er geen hash is voor de kolommen Land en Postcode.
  • Maak van alle hoofdletters in de e-mailadressen kleine letters en verwijder extra spaties voor en na de e-mailadressen.
  • Alle e-mailadressen moeten een @-teken bevatten.
  • Alle e-mailadressen moeten een punt '.' bevatten gevolgd door een topleveldomein, zoals '.com'.
  • E-mailadressen mogen geen spaties bevatten.
  • E-mailadressen mogen geen opeenvolgende punten [..] bevatten.
  • E-mailadressen mogen niet met een punt beginnen of eindigen.
  • E-mailadressen mogen geen accenten bevatten (bijvoorbeeld: è, é, ê en ë).
  • U kunt accenten gebruiken in de velden Voornaam en Achternaam.
  • Telefoonnummers moeten worden opgemaakt volgens de internationale norm E.164.

Ongeldige tijden van conversie

De offline conversie kan niet plaatsvinden vóór de advertentieklik. Voeg 1-2 dagen toe aan de tijd van conversie in uw upload of check of de tijdzone correct is ingesteld.

Klik is te recent

De klik die is gekoppeld aan de geleverde ID of iOS-URL-parameter vond minder dan 6 uur geleden plaats. Probeer het opnieuw nadat er 6 uur zijn verstreken.

Gegevensverschillen na een geslaagde upload oplossen

Nadat u op de pagina Uploads heeft gecontroleerd of uw conversies correct zijn geüpload, stelt u mogelijk vast dat er geüploade conversies ontbreken in uw conversierapportage. Mogelijk zijn er meer verschillen tussen de Google Ads-rapportage en andere rapportagemethoden. Er zijn 3 redenen voor deze verschillen:

Verschillen in periode en rapportagedatum

Alle toegeschreven conversies worden in Google Ads-rapporten getoond op basis van het tijdstip van de vertoning of de klik. Als er een verschil is tussen Google Ads en de externe rapportage, checkt u hoe uw conversiegegevens zijn geordend in uw externe rapportage en of deze overeenkomen met de gegevens in Google Ads. Dit zijn enkele aandachtspunten als u rapportage over Google Ads-conversiegegevens gebruikt:
  • Als u in Google Ads wilt rapporteren over conversies op basis van de conversiedatum, voegt u de relevante kolommen voor 'op conv. tijd' toe, zoals 'Conversies (op conv. tijd)' en 'Conv. waarde (op conv. tijd)' in Google Ads.
  • Vergelijk conversies niet op uploaddatum met rapporten in Google Ads, aangezien Google Ads geen ondersteuning biedt voor conversies op basis van uploaddatum.
  • Zorg ervoor dat de periode in Google Ads breed genoeg is om alle conversies te registreren die u heeft geüpload en overeenkomt met de conversievertoning of kliktijd.
  • Let op de verschillen in tijdzones tussen uw upload en het Google Ads-account.

Verwachte vertragingen in de verwerking van conversies

Vanwege conversieverwerking kunt u vertraging verwachten tussen de upload van een conversie en rapportage van de conversie in het account. Conversieverwerking duurt meestal minder dan 12 uur, maar het kan tot 72 uur duren als u conversies met GBRAID- en WBRAID-sleutels gebruikt. Afhankelijk van de ID's die u gebruikt, moet u na de upload van conversies misschien een paar dagen wachten voordat al uw geslaagde uploads in de rapportage staan.

Niet-verwerkte conversies

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom conversies niet worden verwerkt nadat ze correct zijn geüpload:

• Instelling voor aantal conversies: Als 'Eén' is ingesteld voor conversies, betekent dit dat er slechts één conversie per advertentie-interactie wordt geteld. Als er voor dezelfde advertentie-interactie meerdere conversies zijn geüpload, wordt er slechts één gerapporteerd en wordt de rest niet opgeslagen. U kunt dit checken door de kolom Herhalingsratio toe te voegen op de pagina Conversieoverzicht in Google Ads. Als u constateert dat een herhalingsratio groter is dan één en deze instelling 'Eén' heeft, betekent dit dat sommige conversies niet zijn opgeslagen.
  • Ongeldige of spamconversies: Geüploade conversies doorlopen een filterproces voor conversies. Als ze als ongeldig of spam worden beschouwd, worden ze niet opgeslagen.
  • Vastzetten aan het einde van de maand (als u 'Alleen betalen voor conversies' gebruikt): Conversies die niet worden geüpload binnen de deadline voor alleen betalen voor conversieverwerking of facturering, worden verwijderd. Dit geldt specifiek voor campagnes waarvoor 'Alleen betalen voor conversies' wordt gebruikt. Het gebruik van offline conversies wordt afgeraden als u 'Alleen betalen voor conversies' gebruikt.