[GA4] Om målgruppebyggeren for Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Med målgruppebyggeren for Google Analytics 4 (GA4) kan du opprette nye Google Analytics-målgrupper direkte i Google Ads-kontoen din. Du kan opprette en GA4-målgruppe i Målgruppestyring og når du oppretter en kampanje.

Animasjon som viser hvordan du kan konfigurere et Google Analytics-segment.

Kontoeiere, administratorer og brukere kan opprette kampanjespesifikke målgrupper uten å måtte veksle mellom Google Analytics 4 og Google Ads. Nye GA4-målgrupper som du oppretter via GA4-målgruppebyggeren i Google Ads, deles automatisk med alle tilknyttede kontoer der personlig tilpasning av annonser er slått på.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter Google Analytics-målgrupper i en tilknyttet Google Ads-konto.

Før du begynner

Sørg for at du har knyttet Google Analytics 4-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen din. Du må bruke en Google-konto med disse tillatelsene:

• I Google Ads må Google-kontoen ha administratortilgang til en Google Ads-konto (eller en Google Ads-managerkonto). Du bør også konfigurere automatisk tagging i Google Ads-kontoen.
  • Google Ads-kontoen må minst ha «Markedsfører»-tillatelse for den aktuelle sammenknyttingen mellom Google Analytics-området og Google Ads. Hvis du ikke kan redigere eller opprette Analytics-målgrupper i Google Ads-kontoen din, har du ikke tilstrekkelige tillatelser i kontoen.

Slik fungerer det

Vi har lagt forholdene til rette for disse endringene ved å legge til tilsvarende Google Analytics 4-målgruppesegmenter i kampanjer og annonsegrupper som per nå bruker UA-målgrupper.

• I mai 2023 begynner GA4-konfigureringsassistenten å konfigurere et grunnleggende GA4-område for alle som fortsatt bruker Universal Analytics-områder og ikke har valgt bort dette.
  • Det nye Google Analytics 4-området blir knyttet sammen med den samme Google Ads-kontoen som det tilsvarende UA-området. Nye målgrupper eksporteres automatisk fra GA4 til Google Ads.
  • De tilsvarende GA4-baserte segmentene er lagt til i kampanjene eller annonsegruppene som bruker UA-målgrupper. Du kan kanskje velge bort dette.
  • For å velge bort dette må du legge til ID-en for hver enkelt Google Ads-konto i skjemaet. Hvis du legger til en ID for en Google Ads-managerkonto, blir ikke tilknyttede personlige Google Ads-kontoer valgt bort.
  • Merk deg at ikke alle målgruppetyper konfigureres automatisk. Vi anbefaler likevel at du bruker manuell overføring, da det er den beste løsningen for å overføre kampanjer fra UA- til GA4-målgrupper. Finn ut mer om dette i overføringsveiledningen for målgrupper [UA -> GA4].

Finn ut mer om overføring av målgrupper til Google Analytics 4.

Merk: Alle målgruppene lagres som segmenter i Google Ads og målgrupper i GA-området.

Opprett Google Analytics-segmenter for nye kampanjer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen og så på Ny kampanje.
  5. Velg et mål og en kampanjetype, og klikk så på Fortsett.
  6. Klikk på Legg til en målgruppe på «Målgruppe»-kortet når du oppretter kampanjen.
  7. Klikk på + Ny målgruppe i det nye vinduet.
  8. Klikk på søkefeltet i «Dataene dine»-delen og så på + Dataene dine.
  9. Velg «Google Analytics-segmenter» under «Segmenttyper levert av andre produkter».
  10. Rull nedover, og klikk på søkefeltet under «Velg et Google Analytics-område».
  11. Du kan se alle de oppførte Google Analytics-områdene i rullegardinmenyen.
    • Hvis det aktuelle GA4-området ikke er tilknyttet:
      1. Klikk på Tilknytt et nytt område på rullegardinmenyen.
      2. Velg Google Analytics-området du vil tilknytte, i det nye vinduet, og klikk så på Neste.
      3. Slå på bryteren for alle dataene du vil dele med Google Ads, og klikk på Tilknytt.
      4. Klikk på Ferdig når området er tilknyttet.
    • Hvis det aktuelle området ikke er aktivert:
      1. Klikk på området på listen.
      2. Klikk på Administrer innstillinger.
      3. Slå på bryteren for «Importer Google Analytics-målgrupper», og klikk på Lagre endringene.
    • Hvis brukeren ikke har tillatelse til å opprette målgrupper for det aktuelle området:
      1. Klikk på området på listen.
      2. Klikk på Be om tilgang for å be eieren av området om tillatelse.
      3. Du mottar en e-post når forespørselen er godkjent.
  12. Velg det aktuelle tilknyttede GA4-området, og klikk på Fortsett.
  13. Du mottar et varsel om at den nye målgruppen er opprettet. Klikk så på Ferdig.
  14. Klikk på Lagre målgruppen i «Ny målgruppe»-vinduet, og fortsett med å lage kampanjen.

Finn ut hvordan du lager målgrupper.

Merk: Du kan holde markøren over den valgte målgruppen og klikke på «Se definisjonen» for å gjennomgå den.

Opprett Google Analytics-målgrupper i Målgruppestyring

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen på «Datasegmenter»-fanen, og klikk så på + Google Analytics-segmenter på rullegardinlisten.
  5. Søk etter det tilknyttede GA4-området, og klikk på Fortsett.
  6. I «Opprett nye målgrupper»-vinduet klikker du på Opprett en egendefinert målgruppe i «Start fra grunnen av»-delen.
  7. Opprett en målgruppe i tråd med behovene dine, og klikk på Lagre og publiser.
  8. Du mottar et varsel om at den nye målgruppen er opprettet. Klikk så på Ferdig.
Merk: Hvis antallet målgrupper i GA4-området har nådd grensen, blir du varslet om dette, og du kan ikke lage nye målgrupper.

Linker til relatert innhold