[GA4] Google Analytics 4:n yleisötyökalu

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Google Analytics 4:n (GA4) yleisötyökalun avulla voit luoda uusia Google Analytics ‑yleisöjä suoraan Google Ads ‐tililtäsi. Voit luoda GA4-yleisön Yleisön hallinnoinnista ja kampanjan luonnin yhteydessä.

Animaatiossa käydään läpi Google Analytics ‐segmentin luontiohjeet.

Tilin omistajat, hallinnoijat ja käyttäjät voivat luoda kampanjakohtaisia yleisöjä vuorottelematta Google Analytics 4:n ja Google Adsin välillä. Google Adsin GA4:n yleisötyökalulla luodut uudet GA4-yleisöt jaetaan automaattisesti kaikille linkitetyille tileille, joilla on käytössä mainosten personointi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda Google Analytics ‑yleisön linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.

Ennen kuin aloitat

Muista linkittää Google Analytics 4 ‑tilisi Google Ads ‑tiliisi. Tarvitset Google-tilin, jolla on seuraavat luvat:

• Google Adsissa Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‑tilille (tai Google Adsin hallinnoijan tilille) . Sinun on myös otettava automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tilillä.
  • Google Ads ‑tilillä on oltava vähintään Markkinoija-käyttäjän pääsyoikeustaso vastaavaan Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden Google Ads ‑linkityksen määrityksiin. Jos et voi muokata tai luoda Analytics-yleisöjä Google Ads ‑tililtäsi, tililläsi ei ole riittäviä lupia.

Näin se toimii

Muutosten helpottamiseksi UA-yleisöjä käyttäviin kampanjoihin on liitetty vastaavat Google Analytics 4 ‑yleisösegmentit.

• Toukokuusta 2023 alkaen GA4:n Setup Assistant on ottanut käyttöön GA4-perusmittauskokonaisuuden kaikille, joilla on ollut käytössä Universal Analytics ‐yleisöjä ja jotka eivät ole kieltäytyneet käyttöönotosta.
  • Uusi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus on linkitetty samaan Google Ads ‐tiliin kuin vastaava UA-mittauskokonaisuus. Uudet yleisöt viedään automaattisesti GA4:stä Google Adsiin.
  • UA-yleisöjä käyttäviin kampanjoihin ja mainosryhmiin on lisätty vastaavat GA4-pohjaiset segmentit. Voit mahdollisesti kieltäytyä tästä.
  • Jos haluat kieltäytyä, sinun on lisättävä lomakkeeseen yksittäisten Google Ads ‑tilien tunnukset. Jos lisäät Google Adsin hallinnoijan tilin tunnuksen, kieltäytyminen ei koske siihen linkitettyjä Google Ads ‑tilejä.
  • Huomaa, että kaikkia yleisötyyppejä ei määritetä automaattisesti. Suosittelemme edelleen manuaalista siirtoa parhaana tapana siirtää kampanjat UA-yleisöistä GA4-yleisöihin. Lue lisää artikkelista [UA -> GA4] Yleisöjen siirto-opas.

Lue lisää yleisöjen siirtämisestä Google Analytics 4:ään.

Huom. Kaikki yleisöt tallennetaan Google Adsiin segmentteinä ja GA‑mittauskokonaisuuteen yleisöinä.

Google Analytics ‑segmentin luominen uuteen kampanjaan

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse tavoite ja kampanjatyyppi ja klikkaa sitten Jatka.
  6. Kun luot kampanjaa, klikkaa Yleisö-kortista Lisää yleisö.
  7. Klikkaa uudesta ikkunasta + Uusi yleisö.
  8. Klikkaa Oma datasi ‑osion hakukenttää ja valitse + Oma datasi.
  9. Valitse "Muiden tuotteiden ylläpitämät segmenttityypit" ‑kohdasta "Google Analytics ‑segmentit".
  10. Vieritä alas ja klikkaa "Valitse Google Analytics ‑mittauskokonaisuus" ‑kohdan hakukenttää.
  11. Voit nähdä kaikki Google Analytics ‑mittauskokonaisuudet avattavasta valikosta.
    • Jos haluamaasi GA4-mittauskokonaisuutta ei ole linkitetty:
      1. Valitse avattavasta valikosta Linkitä uusi mittauskokonaisuus.
      2. Valitse uudesta ikkunasta linkitettävä Google Analytics ‐mittauskokonaisuus ja klikkaa Seuraava.
      3. Laita Google Adsille jaettavan datan valitsimet päälle ja klikkaa Linkitä.
      4. Kun mittauskokonaisuus on linkitetty, klikkaa Valmis.
    • Jos haluamasi mittauskokonaisuus ei ole käytössä:
      1. Klikkaa listalla olevaa mittauskokonaisuutta.
      2. Valitse Hallinnoi asetuksia.
      3. Laita päälle "Tuo Google Analytics ‑yleisöjä ‐valitsin ja klikkaa Tallenna muutokset.
    • Jos käyttäjällä ei ole lupaa luoda yleisöä mittauskokonaisuudelle:
      1. Klikkaa listalla olevaa mittauskokonaisuutta.
      2. Pyydä mittauskokonaisuuden omistajalta lupaa klikkaamalla Pyydä pääsyoikeutta.
      3. Saat sähköpostiviestin, kun pyyntösi on hyväksytty.
  12. Valitse haluamasi linkitetty GA4-mittauskokonaisuus ja klikkaa Jatka.
  13. Saat ilmoituksen, jossa vahvistetaan uuden yleisön luominen. Klikkaa sitten Valmis.
  14. Klikkaa Uusi yleisö ‑ikkunasta Tallenna yleisö ja jatka kampanjan luomiseen.

Katso, miten voit luoda yleisön.

Huom. Voit tarkistaa valitun yleisön viemällä hiiren yleisön päälle ja klikkaamalla "Näytä määritelmä".

Google Analytics ‑yleisön luominen Yleisön hallinnoinnissa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa Omat datasegmentit ‑välilehdeltä pluspainiketta ja valitse avattavasta listasta + Google Analytics ‑segmentit.
  5. Etsi linkitetty GA4-mittauskokonaisuus ja klikkaa Jatka.
  6. Klikkaa "Luo uusi yleisö" ‑ikkunan "Aloita tyhjästä" ‑osiosta Luo oma yleisö.
  7. Luo yleisö vaatimustesi mukaisesti ja klikkaa Tallenna ja julkaise.
  8. Saat ilmoituksen, jossa vahvistetaan uuden yleisön luominen. Klikkaa sitten Valmis.
Huom. Jos GA4-mittauskokonaisuuden yleisöjen enimmäismäärä on täynnä, käyttäjä saa asiasta ilmoituksen eikä uutta yleisöä voida luoda.