[GA4-overføring] Slik påvirker automatisk opprettede GA4-områder Google Ads-kontoen din

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics. 1. juli 2023 sluttet alle standard Universal Analytics-områder å behandle data. Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024. Finn ut mer om avviklingen av Universal Analytics.

Fra og med april 2023 blir alle de standard Universal Analytics-områdene dine som har mottatt treff de siste 12 månedene, erstattet med Google Analytics 4-områder (GA4), som opprettes automatisk basert på Universal Analytics-målgruppene eller -konverteringene du bruker.

Enkelte Universal Analytics-konfigurasjoner mangler en åpenbar Google Analytics 4-motpart. I den automatiserte prosessen for overføring av slike områder tas det kanskje andre valg enn dem du selv ville ha gjort. Vi anbefaler på det sterkeste at du overfører Universal Analytics-området ditt manuelt til Google Analytics 4.

Hvis du ikke vil at GA4-målgrupper og -konverteringer skal brukes automatisk i Google Ads-kontoen din, kan du kanskje velge bort dette.

I denne artikkelen forklarer vi

Fremgangsmåte for bortvalg

30. april 2023 var fristen for å velge bort bruk av Google Analytics 4-konverteringer og -målgrupper i Google Ads-kontoen din basert på Universal Analytics-området ditt. Men for visse enkeltområder er det fortsatt mulig å velge bort dette. Sjekk om dette fortsatt kan velges bort for Universal Analytics-området ditt.

Slik fungerer automatisk opprettede GA4-områder

Med automatisk opprettede Google Analytics 4-områder kan du komme i gang med overføringen fra Universal Analytics. Google overfører automatisk alle Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Denne overføringen skjer i to trinn:

1. Google oppretter automatisk et Google Analytics 4-område for deg, basert på innstillingene i Universal Analytics-området ditt.

2. Google kopierer eventuelle konfigurasjoner (f.eks. mål og målgrupper) fra Universal Analytics-området som du ikke har merket som fullført i GA4-området.

Alle kvalifiserte Google Ads-tilknytninger fra det nåværende Universal Analytics-området blir også kopiert til det nye Google Analytics 4-området. Du får se oppdaterte data om Google Ads-konverteringer og -målgrupper som er importert til Google Ads-kontoene dine.

Trinn 1: automatisk konfigurasjon av GA4-områder

Google oppretter automatisk et GA4-område for deg, basert på innstillingene i Universal Analytics-området ditt. Hvis du allerede har opprettet et GA4-området og det er tilknyttet et Universal Analytics-område, kopierer vi eventuelle konfigurasjoner (f.eks. mål og målgrupper) fra Universal Analytics-området som du ikke har merket som fullførte i GA4-området.

Alle de kvalifiserte Google Ads-tilknytningene fra det nåværende Universal Analytics-området blir kopiert til det nye Google Analytics 4-området. Du får se oppdaterte data om Google Ads-konverteringer og -målgrupper som er importert til Google Ads-kontoene dine.

For Google Analytics 360-kunder: Google Analytics 4-områder som opprettes automatisk, blir ikke konfigurert slik at de erstatter nåværende Universal Analytics 360-områder. Hvis du har Universal Analytics 360-områder, må du overføre oppsettet på egen hånd før 1. juli 2024, når områdene slutter å behandle data. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte Google-representanten din.

Trinn 2: automatisk bytte til GA4-konverteringer og matching med GA4-målgrupper

Med automatisk opprettede Google Analytics 4-områder kan du komme i gang med overføringen fra Universal Analytics.

Gjennomgå informasjonen nedenfor for å forstå hvordan nyopprettede Google Ads-områder kan påvirke Google Ads-kontoer. Finn ut mer om hvordan automatisk opprettede områder kan påvirke Google Analytics-kontoer.

Oppdaterte konverteringer og konverteringsmål

Hvis du importerer konverteringer fra Universal Analytics-området ditt til Google Ads og bruker dem til budgivning, overføres konverteringene dine til tilsvarende motparter i GA4 der det er mulig. Dette innebærer at du må gjøre følgende i Google Ads-kontoen:

1. Importer den tilsvarende GA4-konverteringshendelsen.
  2. Angi optimaliseringsinnstillingen for handlingen som primær.
  3. Angi optimaliseringsinnstillingen for Universal Analytics-konverteringer som sekundær.

Du kan se avvik i konverteringsberegningene siden konverteringshendelser måles på ulike måter i Universal Analytics og Google Analytics 4. Når du bytter område, kan det føre til svingninger i kampanjeresultatene og -forbruket på kort sikt fordi Googles budgivningsmodeller blir tilpasset de nye konverteringshendelsene. Finn ut hvordan du korrigerer avvik i antallet konverteringer.

For å forebygge slike svingninger kan du justere budsjettet og målene etter behov. Finn ut mer om hvordan du forebygger resultatsvingninger og endringer i Google Ads-kampanjer.

Hvis du bruker en Universal Analytics-konvertering i et egendefinert mål i Google Ads, blir Universal Analytics-konverteringen fjernet og erstattet av en tilsvarende GA4-konverteringer der dette er mulig.

Hvis du bruker en Smart-kampanje, blir konverteringene dine beregnet med Foretrekk siste klikk i Google Ads-attribusjonsmodellen i Google Analytics før de importeres til Google Ads. På denne måten kan du fange opp flere konverteringer.

Finn ut mer om mulige årsaker til at antallet konverteringer i UA og GA4 ikke stemmer overens.

Matchede Universal Analytics-målgrupper

Vi har lagt forholdene til rette for disse endringene ved å legge til tilsvarende Google Analytics 4-målgruppesegmenter i kampanjer og annonsegrupper som per nå bruker UA-målgrupper.

• I mai 2023 begynner GA4-konfigureringsassistenten å konfigurere et grunnleggende GA4-område for alle som fortsatt bruker Universal Analytics-områder og ikke har valgt bort dette.
  • Det nye Google Analytics 4-området blir knyttet sammen med den samme Google Ads-kontoen som det tilsvarende UA-området. Nye målgrupper eksporteres automatisk fra GA4 til Google Ads.
  • De tilsvarende GA4-baserte segmentene er lagt til i kampanjene eller annonsegruppene som bruker UA-målgrupper. Du kan kanskje velge bort dette.
  • For å velge bort dette må du legge til ID-en for hver enkelt Google Ads-konto i skjemaet. Hvis du legger til en ID for en Google Ads-managerkonto, blir ikke tilknyttede personlige Google Ads-kontoer valgt bort.
  • Merk deg at ikke alle målgruppetyper konfigureres automatisk. Vi anbefaler likevel at du bruker manuell overføring, da det er den beste løsningen for å overføre kampanjer fra UA- til GA4-målgrupper. Finn ut mer om dette i overføringsveiledningen for målgrupper [UA -> GA4].

Finn ut mer om overføring av målgrupper til Google Analytics 4.

Hvis du importerer målgrupper fra Universal Analytics-området ditt til Google Ads og målretter annonsekampanjene dine mot dem eller ekskluderer dem fra disse kampanjene, blir disse målgruppen matchet med tilsvarende GA4-målgrupper det dette er mulig.

Du kan forebygge svingninger i resultatene fra målgrupper ved å lese kravene til visning av annonser.

Få en bedre overføring

Før du kan bekrefte at GA4-området ditt er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din, må du fullføre oppsettet i Google Analytics.

Hvis du allerede har begynt å overføre enkelte Google-tagger, -mål, -målgrupper, Google Ads-tilknytninger og/eller konverteringer du har brukt i Google Ads, men du ikke har fullført oppsettet inn tidlig i 2023, kan visse deler av områdekonfigurasjonen overføre automatisk. For at overgangen skal bli best mulig, bør du knytte et Google Analytics 4-område sammen med Google Ads og gjennomgå de tilknyttede områdene i managerkontoen.

Finn ut hvordan du kan påse at GA4-konverteringsdataene er presise, og korrigere eventuelle avvik i antallet konverteringer.

Hvordan vet jeg om jeg per nå bruker Universal Analytics eller Google Analytics 4?

Hvis du bruker Universal Analytics, vises det et blått varsel øverst i Google Analytics-kontoen med denne teksten: «Fra og med 1. juli 2023 slutter Universal Analytics å behandle nye data i standardområder.» Merk deg at hvis du avviste varselet tidligere, vises det kanskje ikke lenger.

Men du kan også sjekke område-ID-en:

• ID-er for Universal Analytics-områder starter med UA og slutter med et tall (UA-XXXXXXXXX-1).

• ID-er for Google Analytics 4-områder består bare av tall (XXXXXXXXX).

Fremgangsmåten videre

Automatisk opprettede Google Analytics 4-områder inneholder bare grunnleggende funksjoner. Du kan øke nytteverdien av det nye området ved å sjekke hvordan du