Åtgärda problem med HTML5-tillgångar för appkampanjer

När du laddar upp HTML5-tillgångar i Google Ads kan du få ett felmeddelande. Oftast kan du åtgärda felet genom att redigera filen, spara den och försöka ladda upp den igen.

I vissa situationer kan du använda verktyg som HTML5-granskaren i Google Ads för att testa tillgångarna innan du laddar upp dem till Google Ads och se om det finns potentiella problem.

I den här artikeln beskriver vi hur du åtgärdar specifika problem som kan uppstå när du arbetar med HTML5-tillgångar i dina appkampanjer. Läs mer om HTML5-annonser/spelbara annonser för appkampanjer

Överföringsproblem

Filen är för stor

HTML5-tillgångar med mått som mellansidesannonser (320 × 480 och 480 × 320) kan ha en filstorlek på upp till 5,2 MB. Större tillgångar avvisas direkt, så minska tillgångens filstorlek efter behov.

Obs! Om filen är nära storleksgränsen kan det ibland orsaka problem. Det kan hjälpa att minska filstorleken en aning.

Måtten är inte tillåtna

Det finns bara två tillgångsdimensioner som stöds:
  • 320 × 480 (stående)
  • 480 × 320 (liggande)

Åtgärda problemet genom att ändra tillgångens mått till de som stöds eller använda metataggen ad.orientation och ange korrekt orienteringsvärde för tillgången.

Obs! Du kan välja att inte använda metataggen ad.size utan istället använda den nya metataggen ad.orientation för att ange korrekt orientering för tillgången:
  • portrait (för stående tillgångar)
  • landscape (för liggande tillgångar)
  • portrait,landscape eller landscape,portrait (för tillgångar som är helt responsiva och fungerar i båda orienteringar)

Om du fortfarande använder metataggen ad.size och anger andra dimensioner än de som stöds visas fortfarande ett felmeddelande vid uppladdningen.

Om båda metataggarna anges i HTML används värdet ad.orientation.

Om du inte använder några metataggar eller har angett fel värden för orientering godkänns tillgångarna vid uppladdningen men renderas enbart stående.

Sökvägen till filen inkluderar ett eller flera otillåtna tecken. Ta bort alla förekomster av dessa tecken i filnamnet och alla kataloger och försök igen.

Mapp- och filnamnen i ZIP-filen får bara innehålla tecken som stöds, till exempel bokstäver, siffror, punkter ( . ), bindestreck (-) och understreck (_). Om du använder tecken som inte stöds i mapp- eller filnamnen (inklusive blanksteg) kan det leda till ett fel.
Åtgärda problemet genom att byta namn på mappar och filer så att de endast innehåller tecken som stöds. Ta bort alla tecken som saknar stöd i alla filnamn och katalognamn och försök sen igen.
Berörda filer anges i felmeddelandet istället för parametern för filsökväg. De berörda tecknen anges istället för sökvägsparametern för ogiltiga tecken.
Obs! Om de nya filnamnen refereras i källkoden måste du även uppdatera dem så att filen kan renderas korrekt.

Följande fil är av en typ som inte stöds. Ta bort eller ersätt filen och försök igen.

För närvarande är dessa de enda filtyper som stöds i HTML5-annonspaket:
  • .CSS
  • .GIF
  • .HTML
  • .JPEG
  • .JS
  • .PNG
  • .SVG

Om du laddar upp filtyper som inte stöds, till exempel .MPEG eller .FLA, kan det orsaka ett fel. Åtgärda problemet genom att ta bort eller byta ut filtypen och sedan ladda upp den igen.

HTML5-annonsen hänvisar till en tillgång som inte finns i ZIP-filen. Enbart interna filreferenser är tillåtna (som /path/to/asset/in-zip.png). Se till att alla tillgångar finns i ZIP-filen och att alla filreferenser är interna. Försök sedan igen.

När du laddar upp HTML5-annonspaketet är externa filreferenser inte tillåtna, med undantag för följande:

Åtgärda problemet genom att ta bort alla otillåtna externa filreferenser från HTML5-annonspaketet. Testa att ladda upp igen när du har genomfört ändringarna.

HTML5-annonsen hänvisar till en tillgång som inte finns i ZIP-filen. Se till att du har lagt till alla tillgångar i ZIP-filen och försök igen.

Alla lokala tillgångar som refereras i alla filer måste finnas i paketet. Om du hänvisar en sökväg till en bild som inte finns i paketet avvisas filen.
Lös problemet genom att ta bort alla hänvisningar till filer som inte finns i paketet eller lägg till de refererade filerna i paketet och ladda sedan upp igen.

Din HTML5-annons saknar en primär HTML-fil. Primära HTML-filer innehåller en annonsstorlekstagg, som <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Se till att HTML5-annonsen innehåller en HTML-fil med en annonsstorlekstagg och försök igen.

Den tillgång som uppvisar detta fel saknar någon av de obligatoriska metadataparametrarna i HTML-filerna i paketet, exempelvis taggen för annonsstorlek: <meta name="ad.size" content="width=320 ,height=480">. Detta gäller inte Google Web Designer-tillgångar.
Åtgärda problemet genom att se till att HTML5-tillgången har en primär HTML-fil med en tagg för annonsstorlek i källkoden under <head>. Du bör också lägga till alla obligatoriska taggar i tillgångens källkod:
  • <!DOCTYPE html>-deklaration
  • <html>-tagg
  • <body>-tagg
  • Metatagg med annonsformatets riktning i <head>-taggen. Till exempel <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Ogiltiga taggar som <path><path /> godkänns inte.

För att uppfylla kraven kan du behöva extrahera SVG-taggar i källkoden till separata filer.

Obs! Du måste ange storlek, men tillgången behöver också vara responsiv, eftersom den visas på mellansidesannonsplatser med en banner som kan variera i storlek. Om du vill visa mellansidesannonser med liggande format använder du width=480,height=320.

Mediepaketet innehåller för många filer. Se till att antalet filer i ZIP-filen är mindre än eller lika med 512.

För mellansidesannonsformat får tillgångarna innehålla upp till 512 filer i mediepaketet. Tillgångar som innehåller fler än det tillåtna antalet filer avvisas.
Åtgärda problemet genom att se till att antalet filer i ZIP-filen är färre än eller lika med 512.
Obs! Mappar i mediepaketet ökar inte det totala antalet filer i paketet.

ZIP-filen kan inte bearbetas eftersom den eller någon av de komprimerade filerna är skadad. Kontrollera filerna, komprimera dem på nytt och försök igen.

Åtgärda problemet genom att kontrollera filerna i paketet, komprimera det på nytt och se till att den resulterande filen är ett korrekt ZIP-arkiv. Försök sedan att ladda upp igen.

HTML5-funktion stöds inte i HTML5-tillgång

Det här felet tyder på att källkoden hos filerna i paketet har funktioner som Google Ads inte stöder.
Åtgärda problemet genom att ta bort de funktioner som inte stöds från HTML5-annonspaketet. Google Ads HTML5-granskare bör kunna hjälpa dig med det.
Obs! I avsnittet Avancerad HTML5-kontroll i Google Ads HTML 5-granskare kan du se följande felmeddelande: UNSUPPORTED_HTML5_FEATURE: rdf:description

Om problemet gäller SVG-taggar som inte stöds kan det hända att det finns taggar i annonsmaterialets kod som inte ingår i någon av kategorierna som stöds, till exempel behållarelement, toningselement och grafikelement.

Åtgärda problemet genom att kontrollera alla filer i ZIP-filen och sök efter taggar som inte stöds i annonsmaterialets kod. Ta sedan bort dem. Du kan se listan över alla SVG-taggar som stöds. Läs mer om listan över SVG-taggar som stöds och deras kategorier

Exempel: Om du öppnar en exempelfil i SVG-format från paketet i en textredigerare kan du se taggen ”rdf:Description”. Om du tar bort taggen från alla SVG-filer kan paketet laddas upp.

ZIP-filen från Google Web Designer har inte publicerats

Du kan inte ladda upp manuellt komprimerade källfiler som fortfarande kan redigeras i Google Web Designer efter att du har packat upp dem. Google Web Designer-tillgångar måste publiceras lokalt innan de kan laddas upp till Google Ads.
Så här åtgärdar du problemet i Google Web Designer:
  1. Klicka på Publicera.
  2. Välj Publicera lokalt.
  3. Ladda upp den resulterande .ZIP-filen till Google Ads.

Google Web Designer är inte utformad för Google Ads-miljön

För Google Web Designer-tillgångar måste angiven annonsmiljö i metataggen ”environment” vara ”gwd-googleads” eller ”gwd-admob”. Om den angivna annonsmiljön är ”gwd-genericad” eller ”gwd-dv360” så avvisas annonsen. Detta gäller inte tillgångar som inte är skapade i Google Web Designer.
Åtgärda problemet genom att öppna källfilen (inte den publicerade tillgången) i Google Web Designer och ändra miljön till Google Ads. Läs om hur du väljer annonsmiljö

Mediepaketet kräver en dynamisk produkttyp med korrekt vertikal

Dina tillgångar kan innehålla följande rad i källkoden utan att innehålla taggen för produktvertikal: <meta name="productType" content="dynamic">. Denna tagg definieras för dynamisk remarketing för flödesbaserade HTML5-tillgångar.
Lös problemet genom att manuellt ta bort raden <meta name="productType" content="dynamic"> från källkoden, eftersom appkampanjer för närvarande inte har stöd för flödesbaserade anpassade HTML5-tillgångar.

Mediepaketet är inte kompatibelt med aktuell produkttyp

Tillgången hänvisar kanske till taggen <meta name="productType" content="dynamic">, men dynamiska HTML5-tillgångar saknar generellt sett stöd i appkampanjer.
Åtgärda problemet genom att ta bort <meta name="productType" content="dynamic"><meta name="vertical" content="{content_type}"> från källkoden i filen index.html.
Obs! Det kan förekomma olika värden i platshållaren {content_type} som bland annat RETAIL och CUSTOM.

HTML5-annonser som använder ZIP-filer skapade i DoubleClick Studio stöds inte

I allmänhet är tillgångar som har skapats i Studio (som tidigare kallades DoubleClick Studio) inte kompatibla med Google Ads. Systemet avgör detta genom att kontrollera om det finns ett Studio-specifikt JS-bibliotek med namnet Enabler. För anpassade tillgångar som inte är skapade i Google Web Designer saknar biblioteket Enabler.js stöd och det kan därför inte användas.
Obs! Google Web Designer-filer innehåller som standard biblioteket Enabler.js och de har fullt stöd för dem. Detta gäller dock inte i anpassade HTML5-paket.

Åtgärda problemet genom att ta bort referenserna till Enabler.js-biblioteket från din anpassade HTML5-tillgång.

Annonsens utgångsbeteende är felaktigt konfigurerat

ExitAPI stöds inte i Google Web Designer-annonsmaterial. Åtgärda problemet genom att ta bort alla hänvisningar till ExitAPI och använd istället tryckområdeskomponenten för att tilldela anpassat klickbart område.

Problem efter uppladdning

Dina HTML5-tillgångar har avvisats på grund av ogiltigt fjärdepartsanrop, otillåten HTML5-annons eller båda dessa.

HTML5-tillgångar som innehåller något av följande element förväntas bli underkända på grund av ogiltigt fjärdepartsanrop eller otillåten HTML5-annons:
  • <video>-tagg utan src-attribut
  • Oidentifierade externa referenser
  • Teckensnitt som inte kommer från Google, som är inbäddade direkt i filen och som inte hänvisas från domänen font.googleapis.com leder till underkännande. Undantag gäller för teckensnitt i de format som anges nedan:
    • .dfont
    • .eot
    • .otf
    • .tte
    • .ttf
    • .woff
    • .woff2
      • Obs! Du hittar en lista över alla teckensnitt som stöds i Google Fonts.
  • Tillgångar som är inbäddade i underordnade ramar
    • Leta efter taggar som <frameset>, <frame> eller <iframe> i källkoden. Med ramar kan du bädda in externt innehåll och till och med hela webbplatser i en HTML-fil, men de stöds inte i HTML5-tillgångar.
  • Google Web Designer och AMPHTML-annonsmaterial
    • Titta efter taggar som börjar med prefixet ”amp”, till exempel <amp-img> eller <amp-ad-exit> i källkoden. Du kan även hitta referenser till skript på cdn.ampproject.org.

Du kan även kontrollera om tillgången gör vissa fjärdepartsanrop via fliken Nätverk i Chromes verktyg för programmerare. Åtkomst:

1. Högerklicka på förhandsgranskningen av tillgången i Google Ads eller HTML5-granskaren i Google Ads.
  2. Välj Granska i snabbmenyn.
  3. Klicka på fliken Nätverk.

Åtgärda problemet genom att granska tillgångarna, titta efter element och taggar som saknar stöd med Google Ads HTML5-granskare och genomför de ändringar som krävs. Försök sedan att ladda upp igen. Du kan också läsa mer om de tekniska kraven för Otillåten HTML5-annons.

Förhandsgranskning av annons läses inte in

Förhandsgranskningen av annonser förväntas inte läsas in om den uppladdade tillgången använder en resurs som bryter mot säkerhetspolicyn för innehåll.
För att åtgärda problemet kan du kontrollera vad webbläsaren kommunicerar om din tillgång (ifall webbläsaren medvetet avvisar vissa resurser i HTML5-annonsen eller inte) via fliken Konsol i Chromes verktyg för programmerare. Åtkomst:
  1. Högerklicka på förhandsgranskningen av tillgången i Google Ads eller HTML5-granskaren i Google Ads.
  2. Välj Granska i snabbmenyn.
  3. Klicka på fliken Konsol.

Renderingen av förhandsgranskning av annonsen är felaktig

Felaktiga renderingar av förhandsgranskning av annonser kan orsakas av vissa tillgångar som använder PixiJS-biblioteket (eller andra externa bibliotek) som kanske inte fungerar korrekt i en sandlåda.
Åtgärda problemet genom att se till att HTML5-tillgångarna är utformade för att fungera i en iframe i sandlåda med enbart flaggan ”allow-scripts”.
Obs! Eftersom HTML5-annonser placeras i sandlåda utan allow-same-origin måste bilder läsas in med crossorigin="anonymous" för att kunna användas som kanvas.

Det går inte att klicka på tillgången i förhandsgranskningen

Tjänsten för förhandsgranskning av annonser förväntas blockera navigeringsklick, vilket innebär att du ska kunna interagera med tillgången men inte klicka dig bort från tillgången till den slutliga webbadressen.
Du kan åtgärda problemet genom att testa klickbarheten när du laddar upp tillgången till HTML5-granskaren i Google Ads.

HTML5-tillgång visas inte

Om din HTML5-tillgång inte visas alls (inga exponeringar) kan du i den här hjälpcenterartikeln läsa mer om hur du åtgärdar appkampanjer i Google Ads som inte visas eller har låg trafik.

Hög klickfrekvens (CTR) med låg konverteringsfrekvens (CVR)

En möjlig åtgärd som kan lösa problemet är att inkludera ExitAPI-skriptet som en bokstavlig <script>-tagg i <head>-taggen och inte lägga till den via annat JavaScript. I annat fall är de annonsmaterial som visas live helt klickbara på hela annonsområdet, vilket kan leda till ett stort antal oavsiktliga klick och resultera i dåligt resultat.