Løs problemer med HTML5-elementer i appkampanjer

Når du laster opp HTML5-elementer til Google Ads, kan du få en feilmelding. I de fleste tilfeller kan du løse problemet ved å redigere filen og lagre den på nytt. Du kan så prøve å laste den opp på nytt.

I enkelte situasjoner kan du bruke et verktøy, for eksempel valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads. Med det kan du teste elementene dine før du laster dem opp til Google Ads, og dermed avdekke potensielle problemer.

Denne artikkelen presenterer ulike problemer som kan oppstå når du jobber med HTML5-elementer i appkampanjer. Finn ut mer om HTML5-annonser og spillbare annonser i appkampanjer

Opplastingsproblemer

Filstørrelsen er for stor

HTML5-elementer i interstitial-størrelser (320 x 480 og 480 x 320) kan ha en filstørrelse på opptil 5,2 MB. Større elementer blir umiddelbart avvist, så du bør redusere filstørrelsen etter behov.

Merk: Hvis filen nærmer seg størrelsesgrensen, kan det innimellom føre til problemer. Du kan løse dette ved å redusere filstørrelsen litt.

Størrelsene er ikke tillatt

Bare to elementstørrelser støttes:
  • 320 x 480 (stående format)
  • 480 x 320 (liggende format)

Du kan løse problemet ved å endre størrelsen på elementet til en støttet størrelse, eller du kan bruke “ad.orientation”-metataggen og legge inn den korrekte retningsverdien som elementet skal gjengis i.

Merk: Du kan velge å ikke bruke “ad.size”-metataggen og i stedet angi elementets ønskede retningsverdi via den nye “ad.orientation”-metataggen:
  • “portrait” (for stående elementer)
  • "landscape” (for liggende elementer)
  • “portrait,landscape” eller “landscape,portrait” (for helresponsive elementer som fungerer i begge retninger)

Hvis du fortsatt bruker “ad.size”-metataggen og oppgir andre størrelser enn de som støttes, vises det fortsatt en feilmelding ved innlasting.

Hvis begge metataggene er deklarert i HTML-innholdet, brukes “ad.orientation”-verdien.

Hvis du ikke bruker noen metatagger, eller om du har oppgitt feil retningsverdier, avvises ikke elementene ved innlasting, men de gjengis bare i stående format.

Filen nedenfor har en bane som inneholder minst ett tegn vi ikke støtter. Fjern alle forekomster av de aktuelle tegnene fra filnavnet og alle de tilhørende katalogene, og prøv så på nytt.

Mappe- og filnavn i ZIP-filen kan bare inneholde tegn som støttes, for eksempel tall, bokstaver, punktum («.»), bindestreker («-») og understreker («_»). Hvis du bruker ikke-støttede tegn i mappe- eller filnavn (bl.a. mellomrom), kan det utløse en feilmelding.
Du kan løse problemet ved å gi filene og mappene nye navn som bare består av tegn som støttes, og fjerne alle forekomster av ikke-støttede tegn fra filnavnet og alle de tilhørende katalogene. Deretter kan du prøve på nytt.
De berørte filene blir listet opp i feilmeldingen på det stedet filbaneparameteren vanligvis gjengis. De ulovlige tegnene blir på sin side listet opp på det stedet baneparameteren for ugyldige tegn vanligvis gjengis.
Merk: Hvis kildekoden refererer til filene som er gitt nye navn, må du oppdatere også disse navnene, slik at filen gjengis korrekt.

Filtypen nedenfor støttes ikke. Du må fjerne denne filen eller legge til en ny filtype og så prøve på nytt.

Per nå støttes bare disse filtypene i HTML5-annonsepakker:
  • CSS
  • GIF
  • HTML
  • JPEG
  • JS
  • PNG
  • SVG

Hvis du laster opp andre filtyper som ikke støttes, for eksempel FLA eller MPEG, kan det utløse en feilmelding. Du kan løse problemet ved å fjerne eller erstatte filtypen og deretter laste opp filen på nytt.

HTML5-annonsen din prøver å referere til et element som ikke inngår i ZIP-filen. Bare interne referanser tillates (f.eks. «bane/til/element/i-zip-filen.png»). Kontroller at du har tatt med alle elementene i ZIP-filen, og at alle filreferanser er interne. Prøv deretter på nytt.

Når du laster opp en HTML5-annonsepakke, tillates eksterne referanser bare i forbindelse med følgende:

Du kan løse problemet ved å fjerne alle eksterne filreferanser som ikke tillates, fra HTML5-annonsepakken. Etter det kan du prøve å laste opp innholdet på nytt.

HTML5-annonsen din inneholder en referanse til et element vi ikke finner i ZIP-filen. Påse at du har lagt til alle elementene i ZIP-filen, og prøv så på nytt.

Alle lokale elementer det refereres til i alle filer, må inngå i pakken. Hvis du refererer til en bane til et bilde som ikke finnes i pakken, blir filen avvist.
Du kan løse problemet ved å fjerne alle referanser til filer som ikke inngår i pakken, eller du kan legge til filene det refereres til, i pakken. Så kan du laste opp innholdet på nytt.

Det mangler en primær HTML-fil i HTML5-annonsen din. Primære HTML-filer inneholder en tag for annonsestørrelse, for eksempel <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Sørg for at HTML5-annonsen inneholder en HTML-fil med en tag for annonsestørrelse, og prøv så på nytt.

Elementet som utløser denne feilmeldingen, har ikke noen av de obligatoriske metadataparameterne i noen av HTML-filene i pakken, for eksempel taggen for annonsestørrelse: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Dette omfatter ikke Google Web Designer-elementer.
Du kan løse problemet ved å påse at HTML5-elementet har en primær HTML-fil der en tag for annonsestørrelse er plassert inne i <head>-delen av kildekoden. Du bør også legge til alle de obligatoriske taggene i elementets kildekode:
  • en <!DOCTYPE html>-deklarasjon
  • en <html>-tag
  • en <body>-tag
  • en metatag som angir retningen for annonseformatet i <head>-taggen, for eksempel <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Ugyldige tagger, for eksempel <path><path />, godtas ikke.

For å innfri disse kravene må du kanskje pakke ut innebygde SVG-tagger i separate filer.

Merk: Selv om størrelsen må angis, må elementet ditt være responsivt, ettersom det blir vist i interstitial-plasser sammen med et banner der størrelsen kan variere. Bruk "width=480,height=320" for å vise elementet i liggende format.

Mediepakken inneholder for mange filer. Sørg for at antallet filer i ZIP-filen aldri overstiger 512.

For interstitial-størrelser kan elementer i mediepakken inneholde opptil 512 filer. Vi avviser elementer som har flere enn det tillatte antallet filer.
Du kan løse problemet ved å sørge for at antallet filer i ZIP-filen aldri overstiger 512.
Merk: Mapper i mediepakken øker ikke det totale antallet filer i pakken.

ZIP-filen kan ikke behandles ettersom selve filen eller en av filene den inneholder, er ødelagt. Kontroller filene, komprimer dem på nytt, og prøv igjen.

Du kan løse problemet ved å kontrollere filene i pakken, komprimere dem på nytt for å påse at den resulterende filen er et reelt ZIP-arkiv, og så prøve å laste opp innholdet på nytt.

HTML5-element har en HTML5-funksjon som ikke støttes

Denne feilmeldingen indikerer at kildekoden til filene i pakken har visse funksjoner som Google Ads ikke støtter.
Du kan løse dette problemet ved å fjerne funksjonene som ikke støttes, fra HTML5-annonsepakken. Valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads skal kunne hjelpe deg med dette.
Merk: I «Avansert HTML5-kontroll»-delen i valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads kan du se denne feilmeldingen: UNSUPPORTED_HTML5_FEATURE: rdf:description

Hvis problemet er knyttet til SVG-tagger som ikke støttes, kan det finnes tagger i reklamekoden som ikke inngår i noen av de støttede kategoriene, for eksempel grafikk-, gradient- eller beholderelementer.

Du kan løse dette problemet ved å kontrollere alle filene i ZIP-filen, søke etter ikke-støttede tagger i reklamekoden og så slette dem. Du kan se listen over alle SVG-taggene som støttes. Finn ut mer om listen over støttede SVG-tagger og de tilhørende kategoriene

Hvis for eksempel en SVG-eksempelfil i pakken blir åpnet i en tekstbehandler, kan «rdf:Description»-taggen vises. Når denne taggen er fjernet fra alle SVG-filer, kan pakken lastes opp.

ZIP-filen fra Google Web Designer er ikke publisert

Du kan ikke laste opp manuelt komprimerte kildefiler som fortsatt kan redigeres i Google Web Designer, etter at du har pakket dem ut. Google Web Designer-elementer må publiseres lokalt før de kan lastes opp til Google Ads.
Slik løser du problemet i Google Web Designer:
  1. Klikk på Publiser.
  2. Velg Publiser lokalt.
  3. Last opp den resulterende ZIP-filen til Google Ads.

Google Web Designer er ikke opprettet for Google Ads-miljøet

I Google Web Designer-elementer må «gwd-googleads» eller «gwd-admob» være angitt som annonsemiljøet i «environment»-metataggen (miljø). Hvis annonsemiljøet er «gwd-genericad» eller «gwd-dv360», blir annonsen avvist. Dette gjelder ikke for elementer fra Google Web Designer.
Du kan løse problemet ved å åpne kildefilen (ikke det publiserte elementet) i Google Web Designer og endre miljøet til «Google Ads». Finn ut hvordan du velger annonsemiljøet

Mediepakken krever en dynamisk produkttype med riktig vertikal

Elementer kan ha den følgende linjen i kildekoden, selv om de ikke inneholder taggen for produktvertikal: <meta name="productType" content="dynamic">. Denne taggen er definert for dynamisk remarketing av feedbaserte HTML5-elementer.
Du kan løse problemet ved å fjerne <meta name="productType" content="dynamic">-linjen manuelt fra kildekoden, ettersom appkampanjer inntil videre ikke støtter egendefinerte HTML5-elementer basert på feeder.

Mediepakken er ikke kompatibel med den gjeldende produkttypen

Det kan hende at elementet refererer til <meta name="productType" content="dynamic">, men dynamiske HTML5-elementer støttes generelt ikke i appkampanjer.
Du kan løse problemet ved å fjerne <meta name="productType" content="dynamic"><meta name="vertical" content="{content_type}"> fra kildekoden til index.html-filen.
Merk: {content_type}-plassholderen kan inneholde ulike verdier, deriblant RETAIL (detaljhandel) og CUSTOM (egendefinert).

HTML5-annonser som bruker ZIP-filer opprettet i DoubleClick Studio, støttes ikke

Generelt sett er elementer som opprettes i Studio (tidligere kalt «DoubleClick Studio»), ikke kompatible med Google Ads. Systemet avgjør dette ved å se etter en Studio-spesifikk referanse til JS-biblioteket som kalles for «Enabler» (aktiverer). For egendefinerte elementer som ikke er opprettet i Google Web Designer, støttes ikke Enabler.js-biblioteket, og det kan derfor ikke brukes.
Merk: Google Web Designer-filer inneholder som standard, og har full støtte for, Enabler.js-biblioteket, bare ikke i egendefinerte HTML5-pakker.

Du kan løse problemet ved å fjerne referansene til Enabler.js-biblioteket fra de egendefinerte HTML5-elementene.

Utgangsatferden for annonsen er ikke riktig konfigurert

ExitAPI støttes ikke i Google Web Designer-reklamer. Du kan løse problemet ved å fjerne alle referanser til ExitAPI og bruke komponenten for det trykkbart område til å tilordne det trykkbare området i stedet.

Problemer etter opplasting

HTML5-elementene dine ble ikke godkjent som følge av et «ugyldig fjerdepartskall», en «uakseptabel HTML5-annonse» eller begge deler.

Det forventes at HTML5-elementer som inneholder et av elementene nedenfor, blir avvist som følge av et «ugyldig fjerdepartskall» eller en «uakseptabel HTML5-annonse»:
  • En <video>-tag uten src-attributtet.
  • Eksterne referanser som ikke oppdages.
  • Skrifttyper fra andre parter enn Google som er bygd direkte inn i filen, og som fonts.googleapis.com-domenet ikke refererer til, fører til at elementet blir avvist, unntatt disse skrifttypene:
    • DFONT
    • EOT
    • OTF
    • TTE
    • TTF
    • WOFF
    • WOFF2
      • Merk: Du kan se listen over alle skrifttypene som støttes i Google Fonts.
  • Elementer som er innebygd i underordnede rammer.
    • Se etter tagger som <frameset>, <frame> eller <iframe> i kildekoden. Med rammer kan du bygge inn eksternt innhold, til og med hele nettsteder, i en HTML-fil. Dette støttes imidlertid ikke i HTML5-elementer.
  • Google Web Designer- og AMP-HTML-reklamer.
    • Se etter tagger som begynner med «amp»-prefikset, for eksempel <amp-img> eller <amp-ad-exit>, i kildekoden. Du kan også finne referanser til skript som cdn.ampproject.org er vert for.

I tillegg kan du se om elementet foretar visse fjerdepartskall, på Network-fanen (nettverk) i utviklerverktøyene for Chrome. Slik kan du sjekke det:

1. Høyreklikk på forhåndsvisningen av elementet i Google Ads eller valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads.
  2. Velg «Inspiser» fra den kontekstuelle menyen.
  3. Klikk på Network-fanen (nettverk).

Du kan løse problemet ved å gjennomgå elementene og se etter tagger og elementer som ikke støttes, i valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads. Gjør de nødvendige endringene, og prøv så å laste opp innholdet på nytt. Du kan også finne ut mer om de tekniske kravene knyttet til «uakseptable HTML5-annonser».

Forhåndsvisningen av annonsen lastes ikke inn

Vi forventer ikke at forhåndsvisningen av annonsen lastes inn dersom de opplastede elementene bruker en ressurs som utgjør brudd på Content Security Policy.
Du kan løse problemet ved å sjekke at nettleseren formidler informasjon om det aktuelle elementet (om nettleseren med vilje avviser enkelte ressurser i HTML5-annonsen), på Console-fanen (konsoll) i utviklerverktøyene for Chrome. Slik kan du sjekke det:
  1. Høyreklikk på forhåndsvisningen av elementet i Google Ads eller valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads.
  2. Velg «Inspiser» fra den kontekstuelle menyen.
  3. Klikk på Console-fanen (konsoll).

Annonsen gjengis feil i forhåndsvisningen

Feil gjengivelse av annonser i forhåndsvisningen kan forårsakes av visse elementer som bruker PixiJS-biblioteket (eller andre eksterne biblioteker), som kanskje ikke fungerer som forventet i testmiljøer.
Du kan løse problemet ved å påse at HTML5-elementene er utformet slik at de fungerer i prosessisolerte iframe-rammer og bare tilordnes «allow-scripts»-flagget.
Merk: Ettersom HTML5-annonser prosessisoleres uten «allow-same-origin», må bilder lastes inn med crossorigin="anonymous" for å kunne brukes i et lerret.

Elementet er ikke klikkbart i forhåndsvisningen

Det er å forvente at navigeringsrelatert klikkbarhet ikke fungerer i forhåndsvisninger av annonser. Du kan med andre ord samhandle med elementet, men ikke klikke deg videre til den endelige nettadressen fra elementet.
Du kan løse problemet ved å teste klikkbarheten når du laster opp elementet til valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads.

HTML5-elementet vises ikke

Hvis HTML5-elementet overhodet ikke vises (null visninger), kan du lese denne brukerstøtteartikkelen om hvordan du løser problemer som fører til at appkampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres.

Høy klikkfrekvens (CTR) og lav konverteringsfrekvens (KF)

Du kan kanskje løse dette problemet ved å ta med ExitAPI-skriptet som en literal <script>-tag i <head>-delen, heller enn å legge det til via annet JavaScript-innhold. Ellers blir reklamene som publiseres, klikkbare i hele annonseområdet, noe som kan føre til svært mange utilsiktede klikk og dermed svake resultater.