Problemen met HTML5-items voor app-campagnes oplossen

Als u HTML5-items naar Google Ads uploadt, krijgt u mogelijk een foutmelding. In de meeste gevallen kunt u het probleem verhelpen door uw bestand aan te passen en opnieuw op te slaan. Vervolgens kunt u nog eens proberen uw bestand te uploaden.

In sommige gevallen kunt u een tool zoals de HTML5-validatietool van Google Ads gebruiken. Hiermee test en checkt u de items op mogelijke problemen voordat u ze uploadt naar Google Ads.

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen bij specifieke problemen die kunnen optreden als u HTML5-items in uw app-campagnes gebruikt. Lees meer informatie over HTML5- of speelbare advertenties voor app-campagnes.

Problemen bij het uploaden

Het bestand is te groot.

HTML5-items voor interstitial-afmetingen (320 x 480 en 480 x 320) mogen maximaal 5,2 MB groot zijn. Grotere items worden onmiddellijk afgewezen, dus verklein zo nodig het itembestand.

Opmerking: U kunt ook problemen ondervinden als de bestandsgrootte dicht bij de limiet ligt. Ook in dit geval moet u het bestand iets kleiner maken.

De afmetingen zijn niet toegestaan.

Er zijn maar 2 ondersteunde afmetingen voor items:
  • 320 x 480 (staand)
  • 480 x 320 (liggend)

U lost dit probleem op door de afmetingen van het item te wijzigen in de ondersteunde afmetingen hierboven of door de metatag “ad.orientation” te gebruiken om de juiste waarde voor de stand van het item in te stellen.

Opmerking: In plaats van de metatag “ad.size” kunt u de nieuwe metatag “ad.orientation” gebruiken om de gewenste waarde voor de stand van uw item in te stellen:
  • “portrait” (voor staande items)
  • “landscape” (voor liggende items)
  • “portrait,landscape” of “landscape,portrait” (voor compleet responsieve items die in beide standen werken)

Als u de metatag “ad.size” nog steeds gebruikt en andere, niet-ondersteunde dimensies opgeeft, krijgt u nog steeds de foutmelding te zien bij het uploaden.

Als beide metatags worden gedefinieerd in de HTML-code, wordt de waarde van “ad.orientation” gebruikt.

Als u geen metatags gebruikt of de waarden voor de stand niet juist heeft ingesteld, worden uw items niet afgewezen bij het uploaden, maar alleen weergegeven in de staande stand.

Het volgende bestand bevindt zich in een pad met een of meer tekens die niet worden ondersteund. Verwijder alle betreffende tekens uit de bestandsnaam en uit alle directory's en probeer het opnieuw.

De namen van mappen en bestanden in het zip-bestand mogen alleen ondersteunde tekens bevatten, zoals letters, cijfers, punten (.), koppeltekens (-) en underscores (_). Als u niet-ondersteunde tekens in uw map- of bestandsnamen gebruikt (waaronder spaties), krijgt u mogelijk een foutmelding.
U lost dit probleem op door de map- en bestandsnamen te wijzigen en alleen ondersteunde tekens te gebruiken. Verwijder alle niet-ondersteunde tekens uit de naam van het bestand en uit alle directory's en probeer het opnieuw.
De betreffende bestanden worden vermeld in de foutmelding op de plek van de parameter voor het bestandspad. De niet-ondersteunde tekens worden vermeld op de plek van de parameter voor ongeldige tekens in het pad.
Opmerking: Als u in de broncode verwijst naar de bestanden met een gewijzigde naam, moet u ook de code updaten zodat de bestanden correct kunnen worden weergegeven.

Het volgende bestand is een niet-ondersteund type. Verwijder of vervang dit bestand en probeer het opnieuw.

Momenteel worden alleen deze bestandstypen ondersteund voor HTML5-advertentiepakketten:
  • .css
  • .gif
  • .html
  • .jpeg
  • .js
  • .png
  • .svg

Als u andere niet-ondersteunde bestandstypen uploadt, zoals .mpeg of .fla, krijgt u mogelijk een foutmelding. Verwijder of vervang het bestand en upload het pakket opnieuw om dit probleem op te lossen.

Uw HTML5-advertentie probeert te verwijzen naar een item buiten uw zip-bestand. Alleen interne bestandsverwijzingen zijn toegestaan (bijvoorbeeld '/pad/naar/item/in-zip.png'). Zorg ervoor dat al uw items zich in het zip-bestand bevinden en dat alle bestandsverwijzingen intern zijn. Probeer het opnieuw nadat u de wijzigingen heeft aangebracht.

Uw HTML5-advertentiepakket mag geen externe bestandsverwijzingen bevatten, behalve deze:

U lost dit probleem op door alle niet-toegestane externe bestandsverwijzingen te verwijderen uit het HTML5-advertentiepakket. Nadat u de vereiste wijzigingen heeft doorgevoerd, uploadt u het pakket opnieuw.

Uw HTML5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat we niet hebben gevonden in uw zip-bestand. Zorg ervoor dat al uw items zich in het zip-bestand bevinden en probeer het opnieuw.

Alle lokale items waarnaar wordt verwezen in alle bestanden, moeten aanwezig zijn in het pakket. Als u verwijst naar een pad naar een afbeelding die niet aanwezig is in het pakket, wordt het bestand afgewezen.
U lost dit probleem op door verwijzingen naar bestanden die niet in het pakket aanwezig zijn, te verwijderen of door deze bestanden toe te voegen aan het pakket. Daarna uploadt u het pakket opnieuw.

In uw HTML5-advertentie ontbreekt een primair HTML-bestand. Primaire HTML-bestanden bevatten een 'ad.size'-tag, zoals <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Voeg een HTML-bestand met een 'ad.size'-tag toe aan uw HTML5-advertentie en probeer het opnieuw.

Het item dat deze fout oplevert, bevat niet een van de vereiste metadataparameters in een van de HTML-bestanden in het pakket, zoals de 'ad.size'-tag: <meta name="ad.size" content="width=320 ,height=480">. Dit is niet van toepassing op Google Web Designer-items.
U lost dit probleem op door ervoor te zorgen dat uw HTML5-item een primair HTML-bestand bevat met een 'ad.size'-tag in het gedeelte <head> van de broncode. U moet ook alle vereiste tags aan de broncode van uw item toevoegen:
  • <!DOCTYPE html>-definitie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiestand in de <head>-tag, bijvoorbeeld: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Ongeldige tags zoals <path><path /> worden niet geaccepteerd.

U moet mogelijk de svg-tags uit de coderegels halen en in afzonderlijke bestanden opnemen om aan de vereisten te voldoen.

Opmerking: Hoewel u het formaat moet opgeven, moet uw item ook responsief zijn, omdat het wordt weergegeven op interstitial-posities met een banner waarvan de grootte kan variëren. Voor weergave in interstitials in liggende stand gebruikt u "width=480,height=320".

Het mediapakket bevat te veel bestanden. Zorg ervoor dat uw zip-bestand niet meer dan 512 bestanden bevat.

Voor interstitial-formaten mogen uw items maximaal 512 bestanden bevatten in het mediapakket. Items met meer dan het toegestane aantal bestanden worden afgekeurd.
Zorg ervoor dat het aantal bestanden in uw zip-bestand minder dan of gelijk is aan 512 om dit probleem op te lossen.
Opmerking: Mappen in het mediapakket tellen niet mee voor het aantal bestanden in het pakket.

Het zip-bestand kan niet worden verwerkt omdat het bestand zelf of een van de bestanden in het zip-bestand is beschadigd. Check uw bestanden, comprimeer ze opnieuw en probeer het nog eens.

U lost dit probleem op door alle bestanden in het pakket te checken en ze opnieuw te comprimeren. Zorg ervoor dat u een zip-archief maakt en uploadt het opnieuw.

Het HTML5-item bevat een niet-ondersteunde HTML5-functie.

Deze fout geeft aan dat de broncode van de bestanden in het pakket enkele functies bevat die Google Ads niet ondersteunt.
Verwijder de niet-ondersteunde functies uit uw HTML5-advertentiepakket om dit probleem op te lossen. U kunt dit doen met de HTML5-validatietool van Google Ads.
Opmerking: In het gedeelte Geavanceerde HTML5-controle van de HTML5-validatietool van Google Ads ziet u mogelijk de volgende foutmelding: UNSUPPORTED_HTML5_FEATURE: rdf:description.

Als er een probleem is met niet-ondersteunde svg-tags, bevat uw code voor advertentiemateriaal mogelijk tags die niet zijn opgenomen in een van de ondersteunde categorieën, zoals containerelementen, kleurovergangselementen en afbeeldingselementen.

U lost dit probleem op door alle bestanden te checken die zijn opgeslagen in uw zip-bestand en te zoeken naar niet-ondersteunde tags in uw code voor advertentiemateriaal. Die tags moet u dan verwijderen. U kunt een lijst bekijken met alle ondersteunde svg-tags. Lees meer informatie over de lijst met ondersteunde svg-tags en de bijbehorende categorieën.

Als er bijvoorbeeld een voorbeeld-svg-bestand in het pakket is geopend in een teksteditor, kan de tag 'rdf:Description' worden weergegeven. Als u die tag verwijdert uit alle svg-bestanden, kan het pakket worden geüpload.

Het zip-bestand van Google Web Designer is niet gepubliceerd.

U kunt geen handmatig gecomprimeerde bronbestanden uploaden die na het uitpakken nog bewerkbaar zijn in Google Web Designer. Google Web Designer-items moeten lokaal worden gepubliceerd voordat u ze kunt uploaden naar Google Ads.
Zo lost u het probleem op in Google Web Designer:
  1. Klik op Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het zip-bestand naar Google Ads.

Google Web Designer is niet gemaakt voor de Google Ads-omgeving.

Voor Google Web Designer-items moet 'gwd-googleads' of 'gwd-admob' zijn opgegeven als advertentieomgeving in de metatag 'environment'. Als de advertentieomgeving 'gwd-genericad' of 'gwd-dv360' is, wordt de advertentie afgewezen. Dit is niet van toepassing op items die niet in Google Web Designer zijn gemaakt.
U lost dit probleem op door het bronbestand (niet het gepubliceerde item) in Google Web Designer te openen en de omgeving te wijzigen in Google Ads. Bekijk meer informatie over hoe u de advertentieomgeving selecteert.

Een dynamisch producttype met de correcte branche is verplicht voor het mediapakket.

Mogelijk staat de volgende regel in de broncode van uw items, zonder de tag voor de productbranche: <meta name="productType" content="dynamic">. Deze tag is gedefinieerd voor dynamische remarketing voor op feeds gebaseerde HTML5-items.
Verwijder de regel <meta name="productType" content="dynamic"> handmatig uit de broncode om dit probleem op te lossen. App-campagnes ondersteunen momenteel geen op feeds gebaseerde aangepaste HTML5-items.

Het mediapakket werkt niet met het huidige producttype.

Uw item verwijst mogelijk naar de tag <meta name="productType" content="dynamic">, maar dynamische HTML5-items worden over het algemeen niet ondersteund in app-campagnes.
Verwijder <meta name="productType" content="dynamic"><meta name="vertical" content="{content_type}"> uit de broncode van het index.html-bestand om dit probleem op te lossen.
Opmerking: De tijdelijke aanduiding {content_type} kan verschillende waarden bevatten, zoals DETAILHANDEL en AANGEPAST.

Er is geen ondersteuning voor HTML5-advertenties die gebruikmaken van in DoubleClick Studio gemaakte zip-bestanden.

Over het algemeen zijn items die zijn gemaakt in Studio (voorheen DoubleClick Studio) niet geschikt voor Google Ads. Het systeem bepaalt dit door te checken of er een voor Studio specifieke verwijzing naar de JS-bibliotheek Enabler aanwezig is. Voor aangepaste items die niet in Google Web Designer zijn gemaakt, wordt de bibliotheek Enabler.js niet ondersteund en kunt u deze dus niet gebruiken.
Opmerking: Google Web Designer-bestanden bevatten standaard de Enabler.js-bibliotheek. De bibliotheek wordt in die bestanden compleet ondersteund, maar niet in aangepaste HTML5-pakketten.

Verwijder de verwijzingen naar de Enabler.js-bibliotheek uit uw aangepaste HTML5-item om dit probleem op te lossen.

Het afsluitgedrag van de advertentie is niet correct ingesteld.

ExitAPI wordt niet ondersteund in advertentiemateriaal van Google Web Designer. U lost dit probleem op door verwijzingen naar ExitAPI te verwijderen. Gebruik in plaats daarvan de component voor het tikgebied om het aangepaste klikbare gebied in te stellen.

Problemen na het uploaden

Uw HTML5-items zijn afgekeurd met als reden Ongeldige aanroep aan vierden, Onacceptabele HTML5-advertentie of allebei.

HTML5-items met een van de volgende elementen worden waarschijnlijk afgekeurd met als reden Ongeldige aanroep aan vierden of Onacceptabele HTML5-advertentie:
  • <video>-tag zonder src-kenmerk
  • Niet-gevonden externe verwijzingen
  • Externe lettertypen (niet van Google) die rechtstreeks in het bestand zijn ingesloten en die niet verwijzen naar het domein fonts.googleapis.com, zorgen ervoor dat uw items worden afgekeurd, behalve lettertypen in de onderstaande indelingen:
    • .dfont
    • .eot
    • .otf
    • .tte
    • .ttf
    • .woff
    • .woff2
      • Opmerking: U kunt de lijst met alle ondersteunde lettertypen bekijken in Google Fonts.
  • Items die zijn ingesloten in onderliggende frames
    • Zoek in de broncode naar tags zoals <frameset>, <frame> of <iframe>. Met frames kunt u externe content en zelfs hele websites insluiten in een HTML-bestand, maar ze worden niet ondersteund in HTML5-items.
  • Google Web Designer- en AMP HTML-advertentiemateriaal
    • Zoek in de broncode naar tags die beginnen met 'amp' als voorvoegsel, zoals <amp-img> of <amp-ad-exit>. U kunt ook verwijzingen vinden naar scripts die worden gehost op cdn.ampproject.org.

Daarnaast kunt u checken of uw item bepaalde aanroepen aan vierden uitvoert via het tabblad Netwerk in Tools voor ontwikkelaars in Chrome. Zo opent u dit tabblad:

1. Klik met de rechtermuisknop op het itemvoorbeeld in Google Ads of in de HTML5-validatietool van Google Ads.
  2. Selecteer Inspecteren in het contextmenu.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.

U lost dit probleem op door uw items te checken. Zoek naar niet-ondersteunde elementen en tags met de HTML5-validatietool van Google Ads en breng de vereiste wijzigingen aan. Upload uw bestanden daarna opnieuw. U kunt ook meer informatie bekijken over de technische vereisten voor Onacceptabele HTML5-advertentie.

Het advertentievoorbeeld wordt niet geladen.

Het advertentievoorbeeld wordt volgens verwachting niet geladen als uw geüploade item een bron gebruikt die het Content Security Policy schendt.
U lost dit probleem op door te kijken wat de browser aangeeft over uw item (of de browser bepaalde bronnen in de HTML5-advertentie doelbewust afwijst) via het tabblad Console in Tools voor ontwikkelaars in Chrome. Zo opent u dit tabblad:
  1. Klik met de rechtermuisknop op het itemvoorbeeld in Google Ads of in de HTML5-validatietool van Google Ads.
  2. Selecteer Inspecteren in het contextmenu.
  3. Klik op het tabblad Console.

De weergave van het advertentievoorbeeld is onjuist.

Onjuiste weergaven van advertentievoorbeelden kunnen worden veroorzaakt door bepaalde items die gebruikmaken van de PixiJS-bibliotheek (of andere externe bibliotheken) en die mogelijk niet correct werken in een sandbox.
U lost dit probleem op door ervoor te zorgen dat uw HTML5-items werken in een sandbox-iframe met alleen de markering 'allow-scripts'.
Opmerking: Aangezien HTML5-advertenties in een sandbox worden uitgevoerd zonder 'allow-same-origin', moeten afbeeldingen worden geladen met crossorigin="anonymous" om te worden gebruikt op een canvas.

Er kan niet op het item worden geklikt in het voorbeeld.

In het advertentievoorbeeld worden klikken voor navigatie geblokkeerd. Interactie met het item is mogelijk, maar u kunt niet via een klik op het item worden omgeleid naar de uiteindelijke URL.
U kunt de klikbaarheid testen door uw item te uploaden naar de HTML5-validatietool van Google Ads.

Het HTML5-item wordt niet weergegeven.

Als uw HTML5-item helemaal niet wordt weergegeven (0 vertoningen), leest u dit Helpcentrum-artikel voor informatie over hoe u problemen oplost met app-campagnes in Google Ads die niet lopen of weinig verkeer hebben.

Het item heeft een hoge klikfrequentie (CTR) met laag conversiepercentage (CVP).

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het opnemen van het ExitAPI-script als een letterlijke <script>-tag in het <head>-gedeelte in plaats van dit toe te voegen met andere JavaScript-code. Als u dit niet doet, is de hele advertentie die wordt weergegeven klikbaar. Dit kan leiden tot een groot aantal onbedoelde klikken en dus tot slechte prestaties.