Sovelluskampanjoiden HTML5-elementteihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Kun lataat Google Adsiin HTML5-elementtejä, saatat saada virheilmoituksen. Useimmiten ongelma ratkeaa muuttamalla tiedostoa ja tallentamalla se uudelleen. Tämän jälkeen voit yrittää ladata tiedostosi uudelleen.

Joissain tilanteissa voit käyttää työkalua. Esimerkiksi Google Adsin HTML5-tarkistustyökalulla voit testata elementit mahdollisten ongelmien varalta ennen niiden lataamista Google Adsiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit reagoida tiettyihin ongelmiin, joihin saatat törmätä käyttäessäsi HTML5-elementtejä Sovelluskampanjoissa. Lue lisää Sovelluskampanjoiden HTML5-mainoksista ja pelattavista mainoksista.

Latausongelmat

Tiedostokoko on liian suuri

Välimainoskoossa (320 x 480 ja 480 x 320) HTML5-elementtien suurin sallittu tiedostokoko on 5,2 Mt. Sitä suuremmat elementit hylätään välittömästi, joten pienennä kokoa tarpeen mukaan.

Huom. Lähellä ylärajaa oleva elementin koko voi joskus aiheuttaa ongelmia. Silloin kokoa kannattaa pienentää hiukan.

Mitkä tahansa koot eivät ole sallittuja

Tuettuja elementtikokoja on vain kaksi:
  • 320 x 480 (pysty)
  • 480 x 320 (vaaka)

Voit ratkaista ongelman muuttamalla elementin sallitun kokoiseksi tai käyttämällä "ad.orientation"-sisällönkuvauskenttää ja asettamalla oikean suunta-arvon, jonka mukaan elementti renderöityy.

Huom. Voit jättää pois "ad.size"-sisällönkuvauskentän ja asettaa halutun suunta-arvon käyttämällä "ad.orientation"-sisällönkuvauskenttää:
  • "portrait" (pystysuuntaisille elementeille)
  • "landscape" (vaakasuuntaisille elementeille)
  • "portrait,landscape" tai "landscape,portrait" (täysin responsiivisille elementeille, jotka toimivat kummankin suuntaisina)

Jos jatkat "ad.size"-sisällönkuvauskentän käyttämistä ja lisäät muita kuin tuettuja kokoja, näet edelleen virheilmoituksen latauksen yhteydessä.

Jos HTML-koodi sisältää molemmat sisällönkuvauskentät, käytetään "ad.orientation"-arvoa.

Jos et käytä sisällönkuvauskenttiä tai suunta-arvot on asetettu virheellisesti, elementtejä ei hylätä latauksen yhteydessä mutta ne renderöityvät vain pystysuuntaisina.

Tiedostopolku sisältää yhden tai useamman ei-tuetun merkin. Poista kaikki kyseisten merkkien esiintymät tiedoston nimestä ja kaikista hakemistoista ja yritä sitten uudelleen.

ZIP-tiedostossa olevien kansioiden ja tiedostojen nimissä saa olla vain tuettuja merkkejä, kuten kirjaimia, numeroita, pisteitä (.), yhdysmerkkejä (-) ja alaviivoja (_). Jos nimissä on muita, ei-tuettuja merkkejä, se voi aiheuttaa virheen.
Voit ratkaista ongelman muuttamalla kansioiden ja tiedostojen nimet vaatimusten mukaisiksi ja yrittämällä sitten latausta uudelleen.
Virheellisesti nimetyt tiedostot näkyvät virheilmoituksessa tiedostopolun parametrin kohdalla ja sääntöjen vastaiset merkit puolestaan virheellisten merkkien parametrin kohdalla.
Huom. Jos uudelleennimettyihin tiedostoihin viitataan lähdekoodissa, myös viittaukset on päivitettävä, jotta tiedosto renderöityy oikein.

Tiedostotyyppiä ei tueta. Poista tai korvaa tiedosto ja yritä sitten uudelleen.

HTML5-mainospaketit saavat tällä hetkellä sisältää seuraavia tiedostotyyppejä:
  • CSS
  • GIF
  • HTML
  • JPEG
  • JS
  • PNG
  • SVG

Jos lataat muita, ei-tuettuja tiedostotyyppejä (esim. MPEG tai FLA), se voi aiheuttaa virheen. Voit ratkaista ongelman poistamalla tai korvaamalla tiedoston ja lataamalla sitten paketin uudelleen.

HTML5-mainoksessa viitataan elementtiin, joka ei sisälly ZIP-tiedostoon. Vain sisäiset tiedostoviittaukset sallitaan (esim. /path/to/asset/in-zip.png). Varmista, että olet sisällyttänyt kaikki elementit ZIP-tiedostoon ja että kaikki tiedostoviittaukset ovat sisäisiä. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, yritä uudelleen.

Kun lataat HTML5-mainospaketin, ulkoisia tiedostoviittauksia ei sallita seuraavia lukuun ottamatta:

Voit ratkaista ongelman poistamalla HTML5-mainospaketista kaikki ei-sallitut ulkoiset tiedostoviittaukset. Yritä sitten latausta uudelleen.

HTML5-mainoksessa viitataan elementtiin, joka ei sisälly ZIP-tiedostoon. Varmista, että olet sisällyttänyt kaikki elementit ZIP-tiedostoon, ja yritä sitten uudelleen.

Paketin tulee sisältää kaikki paikalliset elementit, joihin tiedostoissa viitataan. Jos viittaat sellaisen kuvan polkuun, joka ei sisälly pakettiin, tiedosto hylätään.
Voit ratkaista ongelman poistamalla viittaukset tiedostoihin, jotka eivät sisälly pakettiin, tai lisäämällä tiedostot pakettiin ja lataamalla sen sitten uudelleen.

HTML5-mainoksesta puuttuu ensisijainen HTML-tiedosto. Ensisijaiset HTML-tiedostot sisältävät mainoskokotagin, esim. <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Varmista, että HTML5-mainoksessa on tällainen HTML-tiedosto, ja yritä sitten uudelleen.

Jos saat tällaisen virheilmoituksen, mistään paketin HTML-tiedostoista ei löydy jompaakumpaa pakollisista metadataparametreista, esimerkiksi mainoskokotagia: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">. Tämä ei koske Google Web Designerilla luotuja elementtejä.
Voit ratkaista ongelman varmistamalla, että HTML5-mainoksessa on ensisijainen HTML-tiedosto, jonka lähdekoodin <head>-osiossa on mainoskokotagi. Muista myös lisätä elementin lähdekoodiin kaikki pakolliset tagit:
  • <!DOCTYPE html>-määritys
  • <html>-tagi
  • <body>-tagi
  • Mainosmuodon suunnan sisällönkuvauskenttä <head>-tagin sisällä. Esimerkki: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Virheellisiä tageja, kuten <path><path />, ei hyväksytä.

Vaatimusten täyttämiseksi sisäiset SVG-tagit on ehkä sijoitettava erillisiin tiedostoihin.

Huom. Vaikka koko täytyy määrittää, elementin on myös oltava responsiivinen, koska välimainospaikoissa käytettävä bannerikoko voi vaihdella. Käytä vaakasuuntaisille välimainoksille arvoa "width=480,height=320".

Mainostiedostopaketissa on liian monta tiedostoa. Varmista, että ZIP-tiedostossa on enintään 512 tiedostoa.

Välimainoskokoja käytettäessä mainostiedostopaketti saa sisältää enintään 512 tiedostoa. Jos paketissa on enemmän tiedostoja, se hylätään.
Voit ratkaista ongelman varmistamalla, että ZIP-tiedostossa on enintään 512 tiedostoa.
Huom. Mainostiedostopaketin kansiot eivät lisää tiedostojen kokonaismäärää.

ZIP-tiedostoa ei voida käsitellä, koska itse tiedosto tai jokin sen sisältämistä tiedostoista on korruptoitunut. Tarkista tiedostot, pakkaa ne uudestaan ja yritä sitten uudelleen.

Voit ratkaista ongelman tarkistamalla paketissa olevat tiedostot ja pakkaamalla ZIP-tiedoston uudestaan. Yritä sitten latausta uudelleen.

HTML5-elementissä on HTML5-ominaisuus, jota ei tueta

Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että paketin sisältämien tiedostojen lähdekoodissa on ominaisuuksia, joita Google Ads ei tue.
Voit ratkaista ongelman poistamalla HTML5-mainospaketista ei-tuetut ominaisuudet. Käytä apuna Google Adsin HTML5-tarkistustyökalua.
Huom. Saatat nähdä HTML5-tarkistustyökalun "Advanced HTML5 check" ‑kohdassa seuraavan virheilmoituksen: UNSUPPORTED_HTML5_FEATURE: rdf:description

Jos ongelma liittyy ei-tuettuihin SVG-tageihin, mainoskoodissa saattaa olla tageja, jotka eivät sisälly mihinkään tuetuista kategorioista (esim. säilö-, liukuväri- ja grafiikkaelementteihin).

Voit ratkaista ongelman tarkistamalla kaikki ZIP-tiedostossa olevat tiedostot, etsimällä mainoskoodista ei-tuetut tagit ja poistamalla ne. Voit verrata tageja tuettujen SVG-tagien listaan. Lue lisää tuetuista SVG-tageista ja niiden kategorioista.

Esimerkki: Kun pakettiin kuuluva SVG-tiedosto avataan tekstieditorissa, siitä voi löytyä rdf:Description-tagi. Kun tagi poistetaan kaikista SVG-tiedostoista, paketti voidaan ladata.

Google Web Designerin ZIP-tiedostoa ei ole julkaistu

Et voi ladata manuaalisesti pakattuja lähdetiedostoja, jotka ovat edelleen muokattavissa Google Web Designerissa niiden purkamisen jälkeen. Google Web Designer ‑elementit on julkaistava paikallisesti, jotta ne voidaan ladata Google Adsiin.
Näin ratkaiset ongelman Google Web Designerissa:
  1. Klikkaa Julkaise.
  2. Valitse Julkaise paikallisesti.
  3. Lataa ZIP-tiedosto Google Adsiin.

Google Web Designer ‑elementtejä ei ole luotu Google Ads ‑ympäristöön

Google Web Designer ‐elementtien mainosympäristöksi on määritettävä environment-sisällönkuvauskentässä joko "gwd-googleads" tai "gwd-admob". Jos mainosympäristö on "gwd-genericad" tai "gwd-dv360", mainos hylätään. Tämä koskee vain Google Web Designerilla luotuja elementtejä.
Voit ratkaista ongelman avaamalla lähdetiedoston (ei julkaistua elementtiä) Google Web Designerissa ja muuttamalla ympäristöksi "Google Ads". Lue ohjeet mainosympäristön valitsemiseen.

Mainostiedostopaketilla on oltava dynaaminen tuotetyyppi ja oikea teema

Elementtien lähdekoodissa saattaa olla seuraava rivi ilman tuoteteematagia: <meta name="productType" content="dynamic">. Tämä tagi määritetään syötepohjaisille HTML5-elementeille dynaamista uudelleenmarkkinointia varten.
Voit ratkaista ongelman poistamalla rivin <meta name="productType" content="dynamic"> manuaalisesti lähdekoodista, koska Sovelluskampanjat eivät tällä hetkellä tue syötepohjaisia omia HTML5-elementtejä.

Mainostiedostopaketti ei ole yhteensopiva nykyisen tuotetyypin kanssa

Elementissä saatetaan viitata <meta name="productType" content="dynamic"> ‑tagiin, mutta dynaamisia HTML5-elementtejä ei yleensä tueta Sovelluskampanjoissa.
Voit ratkaista ongelman poistamalla kohdan <meta name="productType" content="dynamic"><meta name="vertical" content="{content_type}"> index.html-tiedoston lähdekoodista.
Huom. {content_type}-paikkamerkin tilalla voi olla eri arvoja, esimerkiksi RETAIL tai CUSTOM.

DoubleClick Studiossa luotuja ZIP-tiedostoja käyttäviä HTML5-mainoksia ei tueta

Studiossa (aiemmin DoubleClick Studio) luodut elementit eivät yleensä ole yhteensopivia Google Adsin kanssa. Järjestelmä tarkistaa, onko tiedostossa Studio-kohtainen viittaus JS-kirjastoon nimeltä Enabler. Jos omia elementtejä on luotu jollain muulla työkalulla kuin Google Web Designerilla, Enabler.js-kirjastoa ei tueta eikä sitä voi käyttää.
Huom. Google Web Designer ‐tiedostot sisältävät Enabler.js-kirjaston oletuksena, ja niissä se on täysin tuettu. Omissa HTML5-paketeissa kirjastoa ei kuitenkaan voi käyttää.

Voit ratkaista ongelman poistamalla omista HTML5-elementeistä viittaukset Enabler.js-kirjastoon.

Mainoksesta poistuminen on määritetty virheellisesti

ExitAPIa ei tueta Google Web Designerilla luoduissa mainoksissa. Voit ratkaista ongelman poistamalla kaikki viittaukset ExitAPIin ja määrittämällä klikattavan alueen napautusalueen avulla.

Latauksen jälkeiset ongelmat

HTML5-elementit on hylätty virheellisen neljännen osapuolen kutsun, kelpaamattoman HTML5-mainoksen tai molempien vuoksi.

Jos HTML5-elementti sisältää jonkin seuraavista, se hylätään virheellisen neljännen osapuolen kutsun tai kelpaamattoman HTML5-mainoksen vuoksi:
  • <video>-tagi ilman src-määritettä
  • Selvittämättömät ulkoiset viittaukset
  • Muut kuin Google-fontit, jotka on upotettu suoraan tiedostoon ja joita ei noudeta font.googleapis.com-verkkotunnuksesta, hylätään. Tämä ei koske seuraavissa muodoissa olevia fontteja:
    • .dfont
    • .eot
    • .otf
    • .tte
    • .ttf
    • .woff
    • .woff2
      • Huom. Voit tarkistaa kaikki tuetut fontit Google Fonts ‑kirjastosta.
  • Alikehyksiin upotetut elementit
    • Etsi lähdekoodista esimerkiksi sellaisia tageja kuin <frameset>, <frame> tai <iframe>. Kehysten avulla HTML-tiedostoon voi upottaa ulkoista sisältöä ja jopa kokonaisia sivustoja, mutta niitä ei tueta HTML5-elementeissä.
  • Google Web Designer- ja AMP-HTML-mainosaineistot
    • Etsi lähdekoodista tageja, joiden alussa on "amp", esim. <amp-img> tai <amp-ad-exit>. Saatat myös löytää viittauksia osoitteessa cdn.ampproject.org hostattuihin skripteihin.

Lisäksi voit tarkistaa Chrome-kehittäjätyökalujen Verkko-välilehdeltä, lähettääkö elementti tiettyjä neljännen osapuolen kutsuja. Tee näin:

1. Klikkaa elementin esikatselua kakkospainikkeella Google Adsissa tai Google Adsin HTML5-tarkistustyökalussa.
  2. Valitse kontekstivalikosta "Tarkasta".
  3. Klikkaa Verkko-välilehteä.

Voit ratkaista ongelman tarkistamalla elementit, etsimällä Google Adsin HTML5-tarkistustyökalulla ei-tuettuja elementtejä ja tageja sekä tekemällä tarvittavat muutokset. Yritä sitten latausta uudelleen. Voit myös lukea lisää kelpaamattomista HTML5-mainoksista.

Mainoksen esikatselu ei lataudu

Mainoksen esikatselu ei lataudu, jos ladattava elementti sisältää materiaalia, joka on Content Security Policy ‐käytännön vastaista.
Voit korjata ongelman tarkistamalla Chrome-kehittäjätyökalujen Konsoli-välilehdeltä, mitä tietoa selain välittää elementistä (hylkääkö selain tarkoituksella joitakin HTML5-mainoksen materiaaleja). Tee näin:
  1. Klikkaa elementin esikatselua kakkospainikkeella Google Adsissa tai Google Adsin HTML5-tarkistustyökalussa.
  2. Valitse kontekstivalikosta "Tarkasta".
  3. Klikkaa Konsoli-välilehteä.

Mainoksen esikatselu renderöityy virheellisesti

Mainoksen esikatselun virheellinen renderöinti saattaa johtua tietyistä elementeistä, joissa käytetään PixiJS-kirjastoa (tai muita ulkoisia kirjastoja). Ne eivät välttämättä toimi oikein hiekkalaatikossa.
Voit ratkaista ongelman varmistamalla, että HTML5-elementit on luotu toimimaan iframessa hiekkalaatikon sisällä vain "allow-scripts"-merkinnällä.
Huom. Koska HTML5-mainokset sijoitetaan hiekkalaatikkoon ilman "allow-same-origin"-merkintää, kuvat on ladattava käyttämällä crossorigin="anonymous"-määritettä, jotta niitä voidaan käyttää canvas-elementissä.

Elementtiä ei voi klikata esikatselussa

Mainoksen esikatselun on tarkoitus estää klikkaukset, joilla voi siirtyä muualle. Tämä tarkoittaa, että pystyt käyttämään elementtiä mutta et voi sitä klikkaamalla siirtyä lopulliseen URL-osoitteeseen.
Voit testata elementin klikattavuutta lataamalla sen Google Adsin HTML5-tarkistustyökaluun.

HTML5-elementti ei näy

Jos HTML5-elementti ei näy lainkaan (nolla impressiota), lue ohjekeskuksesta, miten voit ratkaista Sovelluskampanjoiden näkymiseen tai vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia.

Korkea klikkausprosentti ja alhainen konversioprosentti

Yksi mahdollinen ratkaisu on lisätä ExitAPI-skripti <head>-elementtiin literaalina <script>-tagina eikä muun JavaScriptin kautta. Muutoin koko mainosalue on klikattava, mikä saattaa johtaa suureen määrään tahattomia klikkauksia ja heikentää tuloksia.