Problemes de configuració de les campanyes Màxim rendiment

La nostra eina de resolució de problemes guiada us pot ajudar a identificar, explicar i intentar resoldre les causes potencials de les fluctuacions inesperades en la despesa de les campanyes Màxim rendiment.

Si teniu una campanya Màxim rendiment que no assoleix el rendiment previst, pot ser que hi hagi algun problema amb la segmentació, el seguiment de conversions o la configuració de la campanya. Aquest article us ajudarà a resoldre els problemes relacionats amb la campanya en els casos següents:

Abans de començar

Podeu crear campanyes Màxim rendiment per anunciar-vos sense gaire configuració ni creativitats. Aquestes campanyes basades en objectius utilitzen la IA i l'experimentació de Google per assolir correctament els vostres objectius i optimitzar el rendiment en canals com ara el feed de Discover, display, Gmail, Google Maps, els llocs web associats de Google, la Cerca de Google i YouTube. Obteniu més informació sobre com podeu crear una campanya Màxim rendiment.

A l'hora de revisar el rendiment d'una campanya, tingueu en compte el següent:

• Els canvis tarden un temps: per rebre resultats precisos, espereu una mica (almenys dos o tres dies) després d'haver fet canvis a la campanya abans d'analitzar els resultats.
  • Reviseu les mètriques adequades: quan utilitzeu qualsevol estratègia d'oferta de Smart Bidding, heu de confirmar que les mètriques d'èxit coincideixen amb els objectius de la campanya.
    • Exemple: si una campanya Màxim rendiment utilitza l'estratègia d'oferta Maximització del valor de conversió (amb el retorn objectiu de la inversió en publicitat [ROAS objectiu] definit), heu de revisar les mètriques "Valor de conversió / cost (ROAS real)" i "Volum de conversions" en lloc de mètriques no relacionades com ara els clics i les impressions.
    • Obteniu més informació sobre com podeu triar l'estratègia d'oferta adequada.
    • Obteniu més informació sobre les estratègies d'oferta de Smart Bidding.
    • Obteniu més informació sobre les ofertes automàtiques.

Instruccions

Passos per resoldre errors durant la configuració d'una campanya

1. Comproveu la configuració del grup de recursos i determineu si s'ha superat algun límit.
    • Obteniu més informació sobre com podeu crear un grup de recursos.
    • Exemple: s'han afegit 16 títols, però la campanya té un límit de 15.
  2. En el cas dels anunciants que tinguin un feed adjunt de Merchant Center, assegureu-vos que l'URL final coincideixi amb el que s'ha adjuntat a Merchant Center.
    • Els URL han de coincidir perquè es pugui crear la campanya Màxim rendiment.
Nota: si l'expansió d'URL final està activada, pot ser que Google substitueixi l'URL final per una pàgina de destinació més rellevant en funció de la consulta de cerca de l'usuari i generi un títol, una descripció i altres recursos dinàmics que coincideixin amb el contingut de la vostra pàgina de destinació. Obteniu més informació sobre els recursos creats automàticament.

Passos per resoldre altres problemes de difusió d'una campanya

La campanya s'està difonent en pàgines de destinació inesperades o inadequades

Si heu observat que els vostres anuncis difonen pàgines de destinació que no teníeu intenció d'incloure a la campanya, és possible que l'expansió d'URL final estigui activada. Quan l'expansió d'URL final està activada, Google genera de manera dinàmica un títol, una descripció i altres recursos perquè coincideixin amb la intenció de cerca dels usuaris. Obteniu més informació sobre l'expansió d'URL final amb Màxim rendiment.

Si no voleu que Google seleccioni pàgines de destinació alternatives, podeu desactivar la funció Expansió d'URL final seguint aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Icona de campanyes.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic a la pestanya Configuració.
  5. Trieu la campanya Màxim rendiment que voleu editar.
  6. A "Configuració addicional", desplegueu la secció "Expansió d'URL final".
  7. Trieu l'opció de desactivar la funció.
  8. Feu clic a Desa.

La campanya difon recursos no intencionats

Si heu observat que els vostres anuncis difonen recursos no intencionats, és possible que l'expansió d'URL final estigui activada. Quan l'expansió d'URL final està activada, Google genera de manera dinàmica un títol, una descripció i altres recursos perquè coincideixin amb la intenció de cerca dels usuaris. Obteniu més informació sobre l'expansió d'URL final amb Màxim rendiment.

Si no voleu que Google seleccioni pàgines de destinació alternatives, podeu desactivar la funció Expansió d'URL final seguint aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Icona de campanyes.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic a la pestanya Configuració.
  5. Trieu la campanya Màxim rendiment que voleu editar.
  6. A "Configuració addicional", desplegueu la secció "Expansió d'URL final".
  7. Trieu l'opció de desactivar la funció.
  8. Feu clic a Desa.

Anuncis que es difonen en emplaçaments irrellevants o no desitjats

Amb les exclusions d'emplaçament, podeu excloure els anuncis perquè no es difonguin en emplaçaments de pàgines, llocs web, aplicacions mòbils i vídeos concrets en què no voleu que es mostrin. Aquesta funció pot afectar de manera negativa el rendiment de la campanya, ja que en limita la difusió, i només s'ha d'utilitzar per motius de seguretat de marca. En concret, pot ser convenient excloure llocs web i aplicacions mòbils que no siguin adequats per a la vostra marca. Les campanyes Màxim rendiment respectaran totes les exclusions d'emplaçament del nivell de compte i del nivell d'El meu centre de clients (MCC). Les exclusions d'emplaçament del nivell de campanya encara no estan disponibles. Obteniu més informació sobre com podeu excloure emplaçaments al nivell de compte.

Anuncis que es difonen en ubicacions no intencionades

A les campanyes Màxim rendiment hi ha dos tipus de segmentació per ubicació:

• Presència o interès: persones que es troben o que habitualment es troben a les vostres ubicacions de segmentació, o bé que han mostrat interès en les vostres ubicacions de segmentació (opció recomanada).
  • Presència: persones que es troben o que habitualment es troben a les vostres ubicacions de segmentació.

Un cop la campanya s'hagi publicat, podreu veure les ubicacions dels usuaris entre els quals es difonen els anuncis tant a la visualització de mapa de la pàgina "Visió general" com fent clic a la pestanya "Ubicacions". S'espera que part del trànsit rebut provingui de fora de les ubicacions de segmentació específiques.

Exemple: si una campanya s'orienta als usuaris dels Estats Units segons la presència, només mostrarà anuncis als usuaris ubicats als Estats Units. Si una campanya s'orienta als usuaris dels Estats Units segons la presència o l'interès, mostrarà anuncis tant als usuaris ubicats als Estats Units com als que hagin mostrat interès en aquest país.

Si observeu una difusió no desitjada des d'ubicacions no incloses a la segmentació, podeu afegir aquestes ubicacions com a exclusions.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Icona de campanyes.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Ubicacions.
  4. Feu clic a la pestanya "Exclusions".
  5. Feu clic a Edita les ubicacions o a la icona de llapis a fi d'afegir una ubicació per excloure.
  6. Introduïu una ubicació per excloure i feu clic a Desa.

Comprovar les llistes d'exclusions d'emplaçament del nivell de compte en subcomptes (dins d'MCC)

1. Al compte de gestor, feu clic a la icona Comptes Accounts icon. i, tot seguit, seleccioneu el menú desplegable Configuració de subcomptes al menú de seccions.
  2. Assegureu-vos que la columna "Llistes aplicades d'exclusions d'emplaçament" sigui visible a la taula. Si no ho és, feu clic a la icona "Columnes" Una foto de la icona de columnes de Google Ads per afegir-la.
  3. A la columna "Llistes aplicades d'exclusions d'emplaçament" de la campanya que esteu comprovant:
    • Es mostrarà un guió si no s'apliquen les llistes d'exclusions.
    • Es mostrarà un nom de llista si s'apliquen les llistes d'exclusions.

Comprovar les llistes d'exclusions d'emplaçament del nivell de compte als subcomptes (dins d'un subcompte)

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Icona de campanyes.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Contingut.
  4. Al menú desplegable, feu clic a Exclusions d'emplaçament.
  5. Feu clic a Afegeix un filtre i, a continuació, seleccioneu Nivell.
  6. Marqueu la casella que hi ha al costat dels comptes dels quals voleu veure les campanyes.
  7. Feu clic a Aplica.

Passos per resoldre problemes relacionats amb les campanyes que utilitzen un feed de Merchant Center

En el cas dels anunciants que actualitzen les campanyes de compres a Màxim rendiment:

• Els recursos creats automàticament no es poden utilitzar amb els anuncis de compres.
  • Les campanyes Màxim rendiment tenen prioritat sobre les campanyes de compres existents que publiquen els mateixos productes al mateix compte de Google Ads. Per tant, quan comenceu a publicar Màxim rendiment, pot ser que la despesa de les campanyes de compres disminueixi (fins i tot encara que Màxim rendiment tingui un pressupost inferior al de les campanyes de compres) i que, en el seu lloc, s'intensifiqui la de Màxim rendiment.
  • Per minimitzar l'impacte en el rendiment, recomanem als anunciants que, per a les campanyes Màxim rendiment, defineixin pressupostos semblants als de les campanyes de compres existents per als mateixos productes.
  • Les campanyes Màxim rendiment poden tardar entre 2 i 3 dies a arrencar. Un cop la campanya Màxim rendiment estigui en funcionament, heu de posar en pausa la campanya de compres. Si els dos tipus de campanya es continuen publicant alhora, és possible que la campanya de compres continuï generant despeses en algunes superfícies i no permeti la plena optimització de Màxim rendiment.

Directrius de marca

Amb les directrius de marca, podeu controlar com es representa la vostra marca als formats o recursos automàtics de les campanyes Màxim rendiment. Podreu penjar fàcilment les personalitzacions següents al mateix lloc un cop per campanya:

• Font de la marca
  • Color de la marca
  • Nom de l'empresa
  • Recursos de logotip d'empresa (1-5 imatges)
Les campanyes Màxim rendiment utilitzen la IA de Google per inferir elements clau de marca mitjançant l'URL final. Podreu revisar la informació de marca que Google creï i, a continuació, ajustar les directrius de marca en funció dels objectius de la marca i de la campanya. Obteniu més informació sobre les directrius de marca.

La major part del trànsit prové d'un sol grup de recursos:

• A l'hora de configurar grups de recursos per a una campanya Màxim rendiment de comerç al detall, els productes inclosos a la segmentació no s'han de superposar entre grups de recursos. Per exemple, el grup de recursos 1 i el grup de recursos 2 no s'han de segmentar tots dos pels productes de la A a la Z, sinó que el grup de recursos 1 només s'ha de segmentar pels productes de la A a la L i el grup de recursos 2, pels productes de la M a la Z.