Om Performance Max-kampanjer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med den nye målbaserte kampanjetypen Performance Max får de som bruker resultatbasert annonsering, tilgang til hele Google Ads-beholdningen fra én enkelt kampanje. Denne kampanjetypen utfyller søkeordbaserte søkekampanjer, slik at du kan finne flere konverterende kunder i alle Google-kanaler, for eksempel på YouTube, i Displaynettverket, Søk, Discover, Gmail og Maps.

Med Performance Max brukes smart budgivning til å optimalisere for konverteringsmålene du har angitt, i sanntid og i alle kanaler, slik at du får flere konverteringer og en høyere verdi. Performance Max bruker AI-løsninger fra Google i forbindelse med blant annet budgivning, budsjettoptimalisering, målgrupper, markedsføringsinnhold og attribusjon. Alt bygger på det spesifikke annonseringsmålet ditt (f.eks. mål-CPA eller mål-ROAS) samt reklameelementer, målgruppesignaler og datafeeder du eventuelt legger til.

Merk: Performance Max vises som kampanjealternativ hvis annonseringsmålet ditt er «Salg», «Potensielle salg» eller «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring».
Performance Max-kampanjemål

På denne siden

Fordeler

Fordel 1: Få tilgang til nye målgrupper i alle Google-kanaler og -nettverk. Fordel 2: Oppnå bedre resultater i tråd med målene dine. Fordel 3: Få mer forståelig statistikk.
  Fordel 4: Styr automatiseringen med inndataene fra kampanjen din. Fordel 5: Få enklere kampanjeadministrering og annonseoptimalisering.

Performance MAX - unlock audiences iconFinn flere konverterende kunder

• Tilpass målene som er viktige for bedriften din, og oppnå flest mulig konverteringer eller høyest mulig konverteringsverdi.
  • Med Performance Max kan du få kontakt med kunder i alle Googles kanaler.
  • Ved hjelp av målgruppesignaler kombineres Googles kunnskap om kundenes intensjoner og hva de foretrekker, med informasjon du selv oppgir. På denne måten kan du med Performance Max avdekke nye kundesegmenter du kanskje ikke hadde forventet.

Performance MAX - better performance iconOppnå høyere verdi

• Med databasert attribusjon i flere kanaler finjusteres kampanjen ved hjelp av optimalisering basert på kontaktpunktene som bidrar til at kundene konverterer.
  • Vi bruker AI-løsninger fra Google for å finne ut nøyaktig hvilke kombinasjoner av annonser, målgrupper og reklamer som fungerer best for deg.

Performance MAX - insights iconFå detaljert statistikk

• På grunnlag av rapporteringen om elementer i Performance Max-kampanjer kan du danne deg et bilde av hvilke reklamer som har innvirkning på resultatene, og du kan optimalisere reklamene for å øke avkastningen.
  • Med ny statistikk, som for eksempel stigende søketrender, kan du få bedre forståelse av endringer i resultatene. Du får også et bedre beslutningsgrunnlag for de overordnede strategiene i bedriften.

Bruksområde

Performance Max er det beste alternativet når du

• har spesifikke annonserings- og konverteringsmål (f.eks. å øke nettsalget eller generere flere potensielle salg)
  • vil maksimere kampanjeresultatene og ikke har begrensninger for hvilke kanaler annonsene kan vises i
  • vil ha enkel tilgang til alle Googles annonseringskanaler via én kampanje
  • vil oppnå høyere rekkevidde og konverteringsverdi sammenlignet med i søkeordbaserte søkekampanjer

AI-løsninger fra Google

Performance Max er basert på AI-løsninger fra Google for at du skal oppnå best mulige kampanjeresultater. Dette kombineres med informasjon du oppgir, for eksempel om budsjett, forretningsmål og konverteringer du vil måle. Ut fra dette finner AI-løsningene fra Google potensielle kunder for målene dine og viser den annonsen som passer best, med det optimale budet, slik at kampanjeresultatene maksimeres.

Ved hjelp av smart budgivning kombinert med attribusjonsteknologi blir det enklere å optimalisere kampanjen din i hele Google-beholdningen og fastsette bud i auksjonene der sannsynligheten er størst for at du når forretningsmålene dine. AI-løsningene fra Google fungerer enda bedre når du legger til målgruppesignaler i Performance Max-kampanjene dine.

Elementer som er opprettet automatisk, er en innstilling på kampanjenivå du kan bruke til å generere flere tekstelementer. Disse elementene vises i innstillingene på kampanjenivå etter hvert som kontoer legges til i betaversjonen. Finn ut mer om elementer som er opprettet automatisk.

Merk: Hvis utvidelse av endelige nettadresser er slått på, kan Google erstatte den endelige nettadressen med en mer relevant landingsside basert på brukerens søk og generere en dynamisk overskrift og beskrivelse samt andre elementer som samsvarer med innholdet på landingssiden. Finn ut mer om elementer som er opprettet automatisk.

Inndata til kampanjer

Performance Max optimaliserer bud og plasseringer ved hjelp av AI-løsninger fra Google for at du skal oppnå konverteringer eller konverteringsverdier i tråd med målene du har satt deg. Samtidig bidrar du selv i stor grad til å styrke kampanjeresultatene, blant annet med målgruppesignaler (deriblant kundedataene dine) og tekst, video og bilder av høy kvalitet. Du kan også gi viktig informasjon om hvilke typer konverteringer som er mest verdifulle for bedriften, ved å angi verdiregler og bruke konverteringsverdier. Ved hjelp av innstillingene for merkevaresikkerhet på kontonivå i Google Ads kan du også angi bestemte typer innhold der du ikke ønsker at annonsene dine skal vises.

Slik fungerer Performance Max med søkekampanjer eller søkeord for søkeannonsering i kontoen din
  • Performance Max-kampanjer fungerer som et supplement til de eksisterende søkekampanjene dine, og den valgte søkeordmålrettingen respekteres.
  • Hvis brukerens søk er identisk med et kvalifisert søkeord for søkeannonsering med en hvilken som helst samsvartype i kontoen din, blir søkekampanjen prioritert fremfor Performance Max.
  • Men hvis søket ikke er identisk med et kvalifisert søkeord, velges kampanjen eller annonsen som har den høyeste annonserangeringen, som er basert på reklamens relevans og resultater.
  • Fra tid til annen kan eksisterende søkeord vises i Performance Max-kampanjen i stedet for i søkekampanjen på grunn av at søkeordene ikke kan utløse annonsevisninger. Et søkeord for søkeannonsering kan ikke utløse annonser hvis
    • kampanjen begrenses av budsjettet
    • søkeordet har lavt søkevolum
    • ingen reklamer eller landingssider i annonsegruppen er godkjent
    • ikke alle betingelsene for målrettingen av kampanjen eller annonsegruppen innfris
  • søketemaer prioriteres på lik linje med søkeord med frasesamsvar og fleksibelt samsvar. Finn ut mer om søkeordprioritering i Google Ads-kontoer.
For annonsører med mål for nettsalg som bruker en Merchant Center-feed

Før du begynner

Merk: Annonsører med en Merchant Center-feed trenger ikke å sende inn reklameelementer for å kjøre Performance Max-kampanjer. Vi anbefaler likevel at du legger til reklameelementer, for at kampanjen skal vises på så mange plattformer som mulig, slik at du oppnår optimale resultater. Annonser kan genereres automatisk på dine vegne.
Slik integrerer du med tredjepartsplattformer:

Merk:

• Du kan opprette opptil 100 Performance Max-kampanjer i Google Ads-kontoen din. For å oppnå best mulig resultater anbefaler vi at du slår sammen Performance Max-kampanjer når det lar seg gjøre.
  • I Europa kan Performance Max-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning. Annonsene vises på de vanlige søkeresultatsidene og på andre sider som er valgt av tjenesten for prissammenligning.
For annonsører med butikksalgsmål

Her er noen påminnelser for annonsører med butikksalgsmål:

• Alle annonsører som har konfigurert butikksalgsmål og lokale kontakter eller veibeskrivelser som konverteringsmål, kan opprette Performance Max-kampanjer.
  • Annonsører som tidligere har brukt lokale kampanjer, kan fortsette å optimalisere for mål utenfor nettet med Performance Max-kampanjer uten at det kreves ekstra budsjett eller beholdning.

For annonsører med reisemål

Performance Max-kampanjer for reiser er den enkleste løsningen for resultatbaserte hotellannonsører som vil vise annonser i alle Google-tjenester. Dermed kan annonsører enkelt opprette eiendomsspesifikke elementgrupper og sikre best mulig resultater med Google Ads.

Linker til relatert innhold