Wijzigingen aanbrengen met bulkuploads

Spreadsheets opmaken

Afhankelijk van uw toepassing moet u mogelijk een aantal wijzigingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat uw spreadsheets correct worden geüpload. In dit gedeelte vindt u meer informatie over hoe u de spreadsheet moet opmaken zodat Google Ads deze kan verwerken.

Algemene tips

• Als u een Google Ads-rapport als spreadsheet voor uw upload gebruikt, hoeft u irrelevante kolommen en de totaalrijen niet te verwijderen.
  • Niet-bewerkbare kolommen of bewerkbare kolommen waarin geen wijzigingen zijn aangebracht, worden genegeerd.
  • Als u voor een nieuw item geen waarde opgeeft in de kolom Status, wordt het item standaard aangezet.
  • Als u een URL opgeeft, moet u altijd de hele URL opnemen:
    • Juist: https://www.example.com
    • Onjuist: www.example.com

Technische vereisten voor spreadsheets

• Spreadsheets moeten een van de ondersteunde indelingen hebben (Google Spreadsheets, .xls, .xlsx, .tsv of .csv).
  • Spreadsheets mogen maximaal 50 MB groot zijn.
  • Spreadsheets mogen maximaal 1 miljoen rijen bevatten.
Opmerking: Als het langer dan 2 uur duurt om een upload te verwerken, treedt er een time-out op. Mogelijk ondervindt u problemen als de spreadsheet heel veel rijen bevat. Zie voor meer informatie Omgaan met uploadtime-outs.

Geef vervolgens de gewenste waarden op voor uw nieuwe item, zoals een bod, een budget of een status. Bekijk deze lijst van voorbeeldtemplates om een template te vinden voor uw specifieke toepassing.

Een item verwijderen

Zo kunt u een zoekwoord, advertentie of ander item verwijderen:

1. Download een spreadsheetrapport voor de items die u wilt verwijderen.
  2. Ga in de gedownloade spreadsheet naar de rij met het betreffende item.
  3. Typ Remove (Verwijderen) in de kolom Status voor die rij.
  4. Upload uw spreadsheet.

Op de pagina met templates vindt u voorbeeldtemplates om diverse items te verwijderen.

Spreadsheets met zoekwoorden bewerken

1. Typ het zoekwoord in de kolom Keyword (Zoekwoord). Plaats vierkante haakjes ([ ]) of aanhalingstekens ("") rond het zoekwoord om aan te geven of u exact wilt zoeken of wilt zoeken op woordgroep.
  2. Geef de naam van de advertentiegroep op in de kolom Ad group (Advertentiegroep).
    Opmerking: U kunt de kolommen Keyword (Zoekwoord) en Match type (Zoektype) niet bewerken voor een bestaand zoekwoord. Wanneer u een zoekwoord of zoektype wijzigt, wordt het oude zoekwoord verwijderd en wordt een nieuw zoekwoord gemaakt. Bulkuploads werken op dezelfde manier. Als u dus een zoekwoord of zoektype wilt bewerken in een bewerkbaar rapport, verwijdert u het huidige zoekwoord en maakt u een nieuw zoekwoord met de gewenste wijzigingen.

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Zoekwoorden voor voorbeelden.

Spreadsheets met campagnes bewerken

U kunt bepaalde kolommen niet bewerken omdat ze alleen worden gebruikt wanneer een campagne wordt gemaakt. Uw spreadsheet kan deze kolommen bevatten:

Campagne

• Campaign (Campagne, verplicht)
  • Campaign ID (Campagne-ID, verplicht)
  • Campaign state (Campagnestatus)
  • Campaign type (Campagnetype, kan niet worden bewerkt)
  • Campaign subtype (Campagne-subtype, kan niet worden bewerkt)
  • Ad rotation (Advertentieroulatie)
  • Start date (Startdatum)
  • End date (Einddatum)

Bieden en budget

• Bid strategy type (Type biedstrategie)
  • Bid strategy (Biedstrategie)
  • Budget
  • Target CPA (Doel-CPA)
  • Target ROAS (Doel-ROAS)
  • Target impression share (Doelvertoningspercentage)
  • Max CPC bid limit for target impression share (Max. CPC-bodlimiet voor doelvertoningspercentage)

Meting

• Tracking template (Trackingtemplate)
  • Aangepaste parameter

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Campagnes voor enkele voorbeelden.

Opmerking: U kunt de kolom Status alleen updaten voor videoadvertenties die geen deel uitmaken van video-actiecampagnes. Als u een videoadvertentie updatet via uw uploadspreadsheet, geeft u 2 rijen: een rij om een bestaande advertentie te verwijderen en een andere rij met alle geüpdatete kenmerken.

Spreadsheets met advertentiecomponenten bewerken

Template voor advertentiecomponenten downloaden

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op het blauwe plusje .
  5. Klik op Templates bekijken.
  6. Download de template als csv-bestand of Excel-spreadsheet.

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Advertentiecomponenten voor enkele voorbeelden

Een advertentiecomponent toevoegen

Zo kunt u een nieuwe advertentiecomponent toevoegen:

Vul in de kolom Niveau in op welk niveau u de component wilt toepassen: Campagne, Advertentiegroep of Account. Als u kiest voor Campagne, vult u de naam in van de campagne waaraan u de component wilt toevoegen. Als u de component aan een advertentiegroep wilt toevoegen, moet u de kolom Campagne invullen en de naam van de advertentiegroep opgeven in de kolom Advertentiegroep.

Als u een app-component wilt toevoegen, geeft u dit op:

• Mobiel OS: Het besturingssysteem dat uw doelgroep gebruikt. U kunt Android of iOS opgeven.
  • Package name (Pakketnaam): De unieke ID van uw app. Voor Android vindt u de pakketnaam na 'id=' in de URL voor de app op Google Play: http://play.google.com/store/apps/details?id=com.voorbeeld.appnaam.
  • Voor iOS-apps geeft u de app-ID op. Deze vindt u na 'id' in de URL van de app op iTunes: http://itunes.apple.com/us/app/voorbeeld-app-naam/id#########
  • App link text (Tekst van app-link): De tekst waarop mensen moeten klikken om naar uw app te gaan, bijvoorbeeld App downloaden.
  • Uiteindelijke URL: De URL van uw app zoals deze aan klanten wordt getoond. Dat kan bijvoorbeeld de URL van uw app in de Google Play Store zijn.
Opmerking: Als u de nieuwe component wilt toepassen op meerdere advertentiegroepen of kolommen, maakt u nog een rij.

Als u een belcomponent wilt toevoegen, geeft u dit op:

• Telefoonnummer: Het nummer dat moet worden gebeld als een klant op uw component klikt.
  • Landcode: Het land waarin uw telefoonnummer staat geregistreerd. Als u bijvoorbeeld een Nederlands nummer heeft, geeft u hier NL op.
  • Doorschakelnummer gebruiken (optioneel): Of u een Google-doorschakelnummer wilt gebruiken voor uw advertentie. U kunt ja of nee invullen. De standaardwaarde is nee.

Als u een component voor sitelinks wilt toevoegen, geeft u dit op:

• Tekst van sitelink: De tekst die moet worden getoond als de klikbare link in uw sitelink.
  • Final URL (Uiteindelijke URL): De URL waarnaar de link in uw sitelink leidt.

De velden Description (Beschrijving) zijn optioneel, maar kunnen uw advertentie relevanter maken voor potentiële klanten. Als u voor beschrijvingen kiest, moet u beide velden gebruiken. Uw beschrijving kan onder de sitelink worden weergegeven. Bekijk meer informatie in het gedeelte Sitelinks met extra informatie.

Als u componenten voor highlights wilt toevoegen, geeft u dit op:

• Highlight-tekst: De tekst die u als highlight wilt tonen.

Als u componenten voor website-informatie wilt toevoegen, geeft u dit op:

• Structured snippet header (Kop voor website-informatie): De koppen die u in deze lijst van vooraf gedefinieerde koppen heeft gekozen, waarbij elke kop begint met een hoofdletter. Opmerking: Alleen de koppen in onze lijst worden geaccepteerd.
  • Waarden voor website-informatie: De specifieke, aan de kop gerelateerde informatie die u markeert.

Als u componenten voor afbeeldingen wilt toevoegen, geeft u dit op:

• De afbeeldings-URL of de ID van de component voor afbeeldingen
    • Afbeeldings-URL: U kunt de afbeeldings-URL vinden door met de rechtermuisknop op een afbeelding op uw website te klikken en Afbeeldingsadres kopiëren te selecteren.
    • ID van component voor afbeeldingen: U kunt een afbeelding uit een bestaande component voor afbeeldingen opnieuw gebruiken met de ID van de component. Als u de ID van component voor afbeeldingen wilt vinden, downloadt u het rapport Componenten voor afbeeldingen.
  • Beeldverhouding voor automatisch bijsnijden: Gebruik de waarden Liggend of Vierkant om de afbeelding automatisch bij te snijden terwijl u die uploadt.
  • Aanvullende specificaties:
    • Componenten voor afbeeldingen kunnen alleen op campagne- of advertentiegroepniveau worden toegevoegd.
    • De bestandsindeling moet png of jpeg zijn.
    • Er geldt een limiet van 20 afbeeldingen per upload.
    • Er is geen minimale bestandsgrootte, maar de maximale bestandsgrootte is 5 MB.
    • De minimale afbeeldingsafmetingen zijn 300 x 300 pixels.

Optionele specificaties voor alle advertentiecomponenten

Naast de vereiste kolommen voor elk rapport kunt u met bulkuploads de apparaatvoorkeuren, de begin- en einddatums voor uw component en de voorkeuren voor planning invoeren. Als u deze opties wilt opgeven, voegt u een nieuwe kolom aan uw spreadsheet toe met deze namen en gegevens:

• Begintijd: De datum waarop u wilt dat uw component voor het eerst wordt getoond. Noteer de datum op deze manier: mm/dd/jjjj. Voorbeeld: 1 juli 2022 wordt 07/01/2022.
  • Eindtijd: De datum waarop u wilt dat de weergave van uw component wordt stopgezet. Noteer de datum op deze manier: mm/dd/jjjj. Voorbeeld: 1 juli 2022 wordt 07/01/2022.
  • Apparaatvoorkeur: De apparaten waarop u uw component wilt tonen. U kunt als apparaatvoorkeur all (alle) of mobile (mobiel) opgeven.
  • Planning: De dagen van de week en de tijden waarop u uw component wilt tonen. Daarvoor moet u de notatie dag, begintijd - eindtijd gebruiken. Als u een advertentie bijvoorbeeld wilt plannen voor maandag van 09:00 tot 17:00 uur, geeft u Monday, 09:00 AM - 05:00 PM op. Als u voor meerdere dagen wilt plannen, scheidt u de dagen met een puntkomma. U kunt bijvoorbeeld voor maandag en dinsdag plannen met Maandag, 09:00 uur - 17:00 uur; Dinsdag, 09:00 uur - 17:00 uur.

Advertentiecomponenten ontkoppelen van een account, campagne of advertentiegroep

Als u een advertentiecomponent wilt verwijderen, geeft u Verwijderen op in de kolom Actie in de rij van de advertentiecomponent. Daarmee ontkoppelt u de component van de campagne, het account of de advertentiegroep. De component wordt niet verwijderd en blijft dus beschikbaar voor eventuele andere campagnes en advertentiegroepen. Als u de rij of de content in de rij verwijdert, heeft dat geen effect.

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Advertentiecomponenten voor enkele voorbeelden

Spreadsheets met productgroepen bewerken

Biedstrategie bewerken

U kunt bestaande portfoliobiedstrategieën aan uw campagnes toewijzen of standaard biedstrategieën bewerken.

Een portfoliobiedstrategie toewijzen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de pagina Campagnes op het downloadicoon Download en selecteer Meer opties onderaan het dropdownmenu.
  5. Vink onder Opnemen het selectievakje Bewerkbare kolommen voor bulkupload aan en klik op Downloaden.
  6. Geef de naam van de portfoliobiedstrategie op in de kolom Bid strategy (Biedstrategie).
    • Laat de kolom Bid strategy type (Type biedstrategie) en andere kolommen, zoals Target CPA (Doel-CPA) of Target ROAS (Doel-ROAS), leeg. Als u waarden in deze kolommen ziet, voert u 'remove_value' in. Deze informatie wordt automatisch aan uw campagne toegevoegd op basis van de bestaande biedstrategie.
    • Als kolommen zoals Target CPA (Doel-CPA), Target ROAS (Doel-ROAS) of Bid strategy type (Type biedstrategie) niet overeenkomen met wat u heeft ingesteld voor uw bestaande biedstrategie, ziet u een uploadfout.

U kunt geen portfoliobiedstrategieën maken of bewerken met de spreadsheet voor bulkupload.

Standaard biedstrategie bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de pagina Campagnes op het downloadicoon Download en selecteer Meer opties onderaan het dropdownmenu.
  5. Vink onder Opnemen het selectievakje Bewerkbare kolommen voor bulkupload aan en klik op Downloaden.
  6. Geef in de kolom Bid strategy type (Type biedstrategie) het gewenste type biedstrategie op.
  7. Bewerk eventuele extra kolommen, zoals Target CPA (Doel-CPA) of Target ROAS (Doel-ROAS).

Ga naar de pagina met templates voor enkele voorbeelden.

Doelgroepen bewerken

U kunt doelgroepen die u heeft gemaakt, toewijzen aan campagnes of advertentiegroepen.

Tip: We raden u aan eerst een bewerkbaar rapport voor bulkuploads te downloaden Download vanaf de pagina Doelgroepen.

Als u meerdere doelgroepen met dezelfde naam heeft, moet u de kolom Audience ID (Doelgroep-ID) toevoegen om ze te onderscheiden. U heeft de kolom Doelgroep-ID niet nodig als u een doelgroep bewerkt die al aan een campagne of advertentiegroep is gekoppeld.

U kunt uw bodaanpassing bewerken door een waarde op te geven in de kolom Bodaanpassing. Alle andere bewerkingen, zoals doelgroepnaam en targetinginstellingen, worden niet ondersteund.

Als u voor het eerst een doelgroep toevoegt, wordt de targeting ingesteld op Slimme standaard. Met deze optie blijven uw huidige instellingen voor doelgroeptargeting behouden. Als u nog geen instelling heeft gekozen, worden de volgende opties standaard ingesteld op basis van uw campagnetype:

• Observatie voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes.
  • Targeting is de standaardinstelling voor video- en display-campagnes.

Ondersteunde doelgroepen

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Doelgroepen voor voorbeelden.

Targeting op locatie bewerken

U kunt locaties toevoegen aan of uitsluiten van uw targeting en locaties bewerken of verwijderen:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen op het downloadicoon Download en selecteer Meer opties onderaan het dropdownmenu.
  5. Vink onder Opnemen het selectievakje Bewerkbare kolommen voor bulkupload aan en klik op Downloaden.
  6. Geef in de kolom Locations (Locaties) de locaties die u wilt targeten op als [locatie]: [bodaanpassing of status]. De status kan excluded (uitgesloten) of removed (verwijderd) zijn.
    • Voorbeeld van een bodaanpassing voor Seattle, WA: Seattle, Washington, United States: -5%
    • Voorbeeld van verwijdering van Seattle, WA: Seattle, Washington, United States: removed
  7. Geef in de kolom Exclusions de locaties op die u van uw targeting wilt uitsluiten:
    • Voorbeeld van uitsluiting van de luchthaven van Seattle: Seattle-Tacoma International Airport, Washington, United States

Tip: Als u niet zeker weet hoe u een locatie moet opgeven, probeert u 1 campagne in Google Ads in te stellen op uw gewenste locatie(s) voordat u het rapport downloadt volgens de bovenstaande instructies. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat die campagne de gewenste locatie(s) in de juiste notatie bevat. Vervolgens kunt u die notatie kopiëren en plakken.

Locaties met een straal of uitgesloten locaties met een straal opgeven

Gebruik deze notatie: [afstand] | [mi of km] | [locatie] : [bodaanpassing of status]

Voorbeelden:

10 | mi | Chicago, Illinois (straal van 10 mile rond Chicago, Illinois)

10 | mi | Chicago, Illinois: -50% (straal van 10 mile rond Chicago, Illinois met een bodmodifier van -50%)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821 (straal van 5 kilometer rond een geografische locatie)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821: +50% (straal van 5 kilometer rond een geografische locatie met een bodmodifier van +50%)

10 | mi | Chicago, Illinois: removed (hiermee wordt de targetradius verwijderd)

Meerdere locaties toevoegen

U kunt meerdere locaties tegelijk toevoegen door ze door een puntkomma te scheiden:

Gebruik deze notatie: [locatie] ; [locatie] ; [locatie]

Voorbeelden:

Seattle, Washington, United States: -5% ; 10 | mi | Chicago, Illinois (hiermee worden Seattle, Washington en een straal van 10 mile rond Chicago, Illinois toegevoegd)

Seattle, Washington, United States: removed ; Chicago, Illinois: removed (hiermee worden Seattle, Washington en Chicago, Illinois verwijderd)

Seattle, Washington, United States ; Chicago, Illinois: removed (hiermee wordt Seattle, Washington toegevoegd en Chicago, Illinois verwijderd)

Opmerking: Als u alle locaties uit een bepaalde campagne wilt verwijderen, geeft u remove_value op in de kolom Location (Locatie) van die rij. U kunt hetzelfde opgeven in de kolom Exclusion (Uitsluiting) om alle uitsluitingen te verwijderen.

Ga op de pagina met templates naar het gedeelte Locaties voor voorbeelden.

Bulksgewijs Google Ads-accounts maken vanuit uw manageraccount

Met deze csv-template voor bulkuploads kunt u vanuit uw manageraccount meerdere Google Ads-accounts tegelijk maken.