Muutosten tekeminen joukkolatausten avulla

Laskentataulukoiden muotoileminen

Käyttötarkoituksesta riippuen sinun on ehkä tehtävä joitain muutoksia varmistaaksesi, että laskentataulukko latautuu oikein. Tässä osiossa on lisätietoja siitä, miten laskentataulukot täytyy muotoilla Google Adsia varten.

Yleisiä vinkkejä

• Jos käytät ladattavana taulukkona Google Ads ‑raporttia, muista, että ylimääräisiä sarakkeita tai summarivejä ei tarvitse poistaa.
  • Sarakkeet, joita ei voi muokata, ja sarakkeet, joihin ei ole tehty muutoksia, ohitetaan.
  • Uusien kohtien tila on automaattisesti aktiivinen, jollet valitse toisin "tila"-sarakkeesta.
  • Kun lisäät URL-osoitteita, muista, että ne on lisättävä kokonaisuudessaan:
    • Oikein: https://www.example.com
    • Väärin: www.example.com

Laskentataulukoiden tekniset vaatimukset

• Laskentataulukoiden on oltava tuetussa muodossa (Google Sheets, .xls, .xlsx, .tsv tai .csv).
  • Laskentataulukoiden enimmäiskoko on 50 Mt.
  • Laskentataulukoissa saa olla enintään miljoona riviä.
Huom. Kaikki lataukset päättyvät aikakatkaisuun kahden tunnin kuluttua. Jos laskentataulukossa on paljon rivejä, siitä voi aiheutua aikakatkaisuongelmia. Katso lisätietoja kohdasta Latausten aikakatkaisuun liittyvien ongelmien käsitteleminen.

Valitse haluamasi arvot uudelle kohdalle, esimerkiksi hintatarjous, budjetti tai tila. Katso mallia näistä esimerkkimalleista.

Kohdan poistaminen

Seuraavien ohjeiden avulla voit poistaa avainsanan, mainoksen tai jonkin muun kohdan:

1. Lataa laskentataulukkoraportti poistettavista kohdista.
  2. Etsi lataamastasi laskentataulukosta rivi, jossa kohta on.
  3. Lisää rivin Status (Tila) -sarakkeeseen Remove (Poista).
  4. Lataa laskentataulukko palvelimelle.

Katso mallisivulta esimerkkejä erilaisten kohtien poistamisesta

Avainsanojen laskentataulukoiden muokkaaminen

1. Kirjoita avainsana Keyword (Avainsana) -sarakkeeseen. Käytä tarkan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden avainsanaa lisäämällä hakasulkeet ([ ]) tai lainausmerkit ("") sanan ympärille.
  2. Kirjoita mainosryhmän nimi Ad group (Mainosryhmän nimi) ‑sarakkeeseen.
    Huom. Olemassa olevan avainsanan Keyword (Avainsana)‑ tai Match type (Vastaavuustyyppi) -saraketta ei voi muokata. Kun muutat avainsanaa tai vastaavuustyyppiä, vanha avainsana poistetaan. Tilalle voi luoda uuden. Joukkolähetykset toimivat samoin. Jos siis haluat muokata avainsanaa tai vastaavuustyyppiä muokattavassa raportissa, sinun on poistettava nykyinen avainsana ja luotava uusi avainsana halutuilla muutoksilla.

Katso esimerkkejä mallisivun avainsanaosiosta

Kampanjoiden laskentataulukoiden muokkaaminen

Joitakin sarakkeita ei voi muokata, koska niitä käytetään vain kampanjaa luotaessa. Laskentataulukossa voi olla nämä sarakkeet:

Kampanja

• Campaign (Kampanja, pakollinen)
  • Campaign ID (Kampanjatunnus, pakollinen)
  • Campaign state (Kampanjan tila)
  • Campaign type (Kampanjan tyyppi, ei muokattavissa)
  • Campaign subtype (Kampanjan alatyyppi, ei muokattavissa)
  • Ad rotation (Mainosten vuorottelu)
  • Start date (Alkamispäivä)
  • End date (Päättymispäivä)

Hintatarjoukset ja budjetti

• Bid strategy type (Hintatarjousstrategian tyyppi)
  • Bid strategy (Hintatarjousstrategia)
  • Budget (Budjetti)
  • Target CPA (CPA-tavoite)
  • Target ROAS (ROAS-tavoite)
  • Target impression share (Impressio-osuustavoite)
  • Max CPC bid limit for target impression share (Korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen raja impressio-osuustavoitetta käyttävälle strategialle)

Mittaus

• Tracking template (Seurantamalli)
  • Custom parameter (Oma parametri)

Katso esimerkkejä mallisivun kampanjaosiosta

Huom. Voit vain päivittää sellaisten videomainosten Tila-sarakkeen, jotka eivät kuulu Aktivoiviin videokampanjoihin. Jos päivität videomainoksen lataustaulukosta, lisää kaksi riviä: toinen rivi aiemmin luodun mainoksen poistamiseen ja toinen kaikki päivitetyt määritteet sisältävä rivi.

Mainoselementtien laskentataulukoiden muokkaaminen

Mainoselementtimallin lataaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Klikkaa sinistä pluskuvaketta .
  5. Klikkaa Näytä mallit.
  6. Lataa malli CSV- tai Excel-laskentataulukkona.

Katso esimerkkejä mallisivun mainoselementtiosiosta.

Mainoselementin lisääminen

Lisää uusi mainoselementti seuraavien ohjeiden avulla:

Valitse "Level" (Taso) ‑sarakkeeseen, haluatko elementin kampanja-, mainosryhmä- vai tilitasolle. Jos valitset kampanjatason, lisää kampanjan nimi. Jos haluat lisätä elementin mainosryhmään, valitse "Campaign" (Kampanja) ‑sarake ja lisää mainosryhmän nimi "Ad group" (Mainosryhmä) ‑sarakkeeseen.

Näin lisäät sovelluselementin:

• Mobile OS (Mobiilikäyttöjärjestelmä): Käyttöjärjestelmä, jota kohdeasiakkaasi käyttävät. Valitse Android tai iOS.
  • Package name (Paketin nimi): Sovelluksen yksilöllinen tunnus. Android-sovelluksen paketin nimi näkyy sovelluksen Google Play ‑URL-osoitteen "id="-kohdan jäljessä: http://play.google.com/store/apps/details?id=com.esimerkki.sovelluksennimi
  • iOS-sovelluksille määritetään sovellustunnus, joka näkyy id-merkkijonon perässä sovelluksen iTunes-URL-osoitteessa: http://itunes.apple.com/us/app/esimerkki-sovelluksen-nimi/id#########
  • App link text (Sovelluksen linkkiteksti): Teksti, jota klikkaamalla käyttäjät siirtyvät sovelluksesi sivulle (esim. "Lataa sovellus").
  • Final URL (Lopullinen URL): Asiakkaille näkyvä sovelluksen URL-osoite. Tämä voi olla esimerkiksi sovelluksen URL-osoite Google Play Kaupassa.
Huom. Jos haluat käyttää uutta elementtiä useissa mainosryhmissä tai sarakkeissa, voit luoda toisen rivin.

Näin lisäät puheluelementin:

• Phone number (Puhelinnumero): Numero, johon puhelu ohjautuu, kun asiakas klikkaa elementtiä.
  • Country code (Maatunnus): Maa, jossa puhelinnumerosi on rekisteröity. Jos puhelinnumerosi on esimerkiksi yhdysvaltalainen, kirjoita US.
  • Use forwarding number (Käytä soitonsiirtonumeroa) (valinnainen): Voit valita, käytetäänkö mainoksessasi Google-soitonsiirtonumeroa vai ei. Kirjoita yes (kyllä) tai no (ei). Oletus on "no".

Näin lisäät sivustolinkkielementin:

• Sitelink text (Sivustolinkkiteksti): Teksti, jonka haluat näkyvän sivustolinkissä klikattavana linkkinä.
  • Final URL (Lopullinen URL): URL-osoite, johon sivustolinkkilaajennuksessasi oleva linkki johtaa.

Kuvaus-kentät ovat valinnaisia, mutta niiden avulla voit tehdä mainoksesta olennaisemman potentiaalisille asiakkaillesi. Jos haluat ottaa kuvaukset käyttöön, täytä molemmat kentät. Kuvauksesi saattaa näkyä sivustolinkin alapuolella. Lue lisää kohdasta Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.

Näin lisäät huomiotekstielementtejä:

• Callout text (Huomioteksti): Teksti, jonka haluat näkyvän huomiotekstinä.

Näin lisäät sisältöpoimintaelementtejä:

• Structured snippet header (Sisältöpoiminnan otsikko): Tästä listasta valittu valmis otsikko, jonka ensimmäinen sana alkaa isolla kirjaimella. Huom. Vain tämän listamme otsikot hyväksytään.
  • Structured snippet values (Sisältöpoiminnan arvot): Otsikkoon liittyvät tiedot, joita haluat korostaa.

Näin lisäät kuvaelementin:

• Lisää joko Image URL (Kuvan URL-osoite) tai Image asset id (Kuvaelementin tunnus).
    • Image URL (Kuvan URL-osoite): Löydät kuvan URL-osoitteen klikkaamalla sivustollasi olevaa kuvaa kakkospainikkeella ja valitsemalla "Kopioi kuvan osoite".
    • Image asset id (Kuvaelementin tunnus): Voit käyttää tietyn kuvaelementin kuvaa uudelleen lisäämällä kuvaelementin tunnuksen. Löydät tunnuksen lataamalla kuvaelementtiraportin.
  • Auto crop image ratio (Automaattisen rajauksen kuvasuhde): Rajaa kuva automaattisesti latauksen yhteydessä lisäämällä arvoksi "landscape" (vaakasuuntainen) tai "square" (neliö).
  • Muut vaatimukset:
    • Kuvaelementtejä voi lisätä vain kampanja- tai mainosryhmätasolla.
    • Kuvamuodon on oltava PNG tai JPEG.
    • Voit ladata enintään 20 kuvaa kerralla.
    • Tiedostoilla ei ole vähimmäiskokoa, mutta enimmäiskoko on 5 Mt.
    • Kuvien vähimmäiskoko on 300 x 300 pikseliä.

Mainoselementtien valinnaiset määritykset

Raporttien pakollisten sarakkeiden lisäksi voit käyttää joukkolatauksia laiteasetusten ja elementtien alkamis- ja päättymispäivien määrittämiseen sekä asetusten ajoittamiseen. Voit määrittää nämä asetukset lisäämällä laskentataulukkoon uuden sarakkeen, jossa käytetään seuraavia nimiä ja tietoja:

• Start time (Alkamisaika): Päivämäärä, jona haluat elementin alkavan näkyä. Käytä muotoa kk/pp/vvvv. Esimerkiksi 1. heinäkuuta 2014 merkittäisiin 07/01/2014.
  • End time (Päättymisaika): Päivämäärä, jona haluat elementin lakkaavan näkymästä. Käytä muotoa kk/pp/vvvv. Esimerkiksi 1. heinäkuuta 2014 merkittäisiin 07/01/2014.
  • Device preference (Ensisijainen laite): Laitteet, joilla haluat elementin näkyvän. Voit valita all (kaikki) tai mobile (mobiili).
  • Scheduling (Ajoitus): Viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat elementin näkyvän. Käytä muotoa Päivä, alkamisaika - päättymisaika. Jos esimerkiksi haluat laajennuksen näkyvän maanantaisin klo 9–17, määritä arvoksi Monday, 09:00 AM - 05:00 PM. Jos haluat määrittää ajoituksen useille päiville, erota päivät toisistaan puolipisteellä. Jos esimerkiksi haluat elementin näkyvän maanantaisin ja tiistaisin, käytä muotoa Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM.

Mainoselementtien poistaminen tililtä, kampanjasta tai mainosryhmästä

Voit poistaa mainoselementin lisäämällä Remove (Poista) elementin Action (Toiminto) ‑riville. Tämä poistaa elementin kampanjasta tai mainosryhmästä. Elementti on kuitenkin edelleen käytettävissä muissa kampanjoissa ja mainosryhmissä. Pelkällä rivin tai sen sisällön poistamisella ei ole vaikutusta.

Katso esimerkkejä mallisivun mainoselementtiosiosta.

Tuoteryhmien laskentataulukoiden muokkaaminen

Hintatarjousstrategian muokkaaminen

Voit valita kampanjoille nykyiset portfoliokohtaiset hintatarjousstrategiat tai muuttaa vakiohintatarjousstrategioita.

Portfoliokohtaisen hintatarjousstrategian valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Kampanjat-sivulta latauskuvaketta Download ja valitse avattavan valikon alaosasta Lisää vaihtoehtoja.
  5. Merkitse Sisällytä-kohdasta "Sisällytä joukkolataukseen muokattavat sarakkeet" ‑ruutu ja klikkaa Lataa.
  6. Lisää portfoliostrategian nimi Hintatarjousstrategia-sarakkeeseen.
    • Jätä "Bid strategy type" (Hintatarjousstrategian tyyppi) ‑sarake ja muut sarakkeet, esim. "Target CPA" (CPA-tavoite) ja "Target ROAS" (ROAS-tavoite), tyhjiksi. Jos näet arvoja näissä sarakkeissa, lisää teksti "remove_value". Tämä tieto lisätään kampanjoihin automaattisesti nykyisen hintatarjousstrategian perusteella.
    • Jos CPA-tavoite-, ROAS-tavoite- tai Hintatarjousstrategian tyyppi ‑sarakkeet eivät vastaa sitä, mitä olet valinnut nykyiselle hintatarjousstrategiallesi, saat latausta koskevan virheilmoituksen.

Joukkolatauksen laskentataulukon avulla ei voi muokata portfoliostrategiaa eikä luoda uutta tällaista strategiaa.

Vakiohintatarjousstrategian muokkaaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Kampanjat-sivulta latauskuvaketta Download ja valitse avattavan valikon alaosasta Lisää vaihtoehtoja.
  5. Merkitse Sisällytä-kohdasta "Sisällytä joukkolataukseen muokattavat sarakkeet" ‑ruutu ja klikkaa Lataa.
  6. Muokkaa Hintatarjousstrategian tyyppi ‑saraketta lisäämällä siihen haluamasi hintatarjousstrategian tyyppi.
  7. Muokkaa muita sarakkeita, kuten "Target CPA" (CPA-tavoite) tai "Target ROAS" (ROAS-tavoite).

Katso esimerkkejä mallisivulta

Yleisöjen muokkaaminen

Voit lisätä luomiasi yleisöjä kampanjoihin tai mainosryhmiin.

Vinkki: Suosittelemme, että lataat Download ensin Yleisöt-sivulta muokattavan raportin joukkolatausta varten.

Jos sinulla on useita samannimisiä yleisöjä, erota ne toisistaan lisäämällä "Audience ID" (Yleisön tunnus) ‑sarake. Yleisön tunnus ‑saraketta ei tarvita, jos muokkaat yleisöä, joka on jo liitetty kampanjaan tai mainosryhmään.

Voit muokata hintatarjousta lisäämällä arvon Hintatarjouksen muokkaus ‑sarakkeeseen. Muita muokkauksia, kuten yleisön nimen tai kohdistusasetuksen muokkaamista, ei tueta.

Jos lisäät yleisön ensimmäistä kertaa, siinä käytetään Älykäs oletus ‑kohdistusasetusta. Tämä vaihtoehto säilyttää nykyiset yleisökohdistusasetuksesi. Jos et ole vielä valinnut asetusta, oletusarvoisena kohdistusasetuksena käytetään seuraavia asetuksia kampanjantyypin mukaan:

• Havainto Haku- ja Shopping-kampanjoissa.
  • Kohdistus Videokampanjoissa ja Display-verkoston kampanjoissa.

Tuetut yleisöt

Katso esimerkkejä mallisivun yleisöosiosta

Aluekohdistuksen muokkaaminen

Voit lisätä kohdistukseen sijainteja sekä sulkea niitä pois, muokata tai poistaa niitä:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehdeltä latauskuvaketta Download ja valitse avattavan valikon alaosasta Lisää vaihtoehtoja.
  5. Merkitse Sisällytä-kohdasta "Sisällytä joukkolataukseen muokattavat sarakkeet" ‑ruutu ja klikkaa Lataa.
  6. Lisää Locations (Sijainnit) ‑sarakkeeseen sijainnit, joihin haluat kohdistaa mainontaa, muodossa "[sijainti]":"[sijainnin hintatarjouksen muokkaus tai removed (poistettu)]". Tila voi olla "excluded" (poissuljettu) tai removed" (poistettu).
    • Esimerkki hintatarjouksen muokkauksesta (Seattle, Washington): "Seattle, Washington, Yhdysvallat: -5%"
    • Esimerkki poistamisesta (Seattle, Washington): "Seattle, Washington, Yhdysvallat: removed"
  7. Lisää Exclusions (Poissulkemiset) ‑sarakkeeseen kaikki sijainnit, jotka haluat sulkea pois kohdistuksesta:
    • Esimerkki poissulkemisesta (Seattlen lentoasema): "Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema, Washington, Yhdysvallat"

Vinkki: Jos et ole varma, miten sijainti tulisi muotoilla, lisää haluamasi sijainnit yhteen kampanjaan Google Adsissa, ennen kuin lataat raportin yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Näin kyseinen kampanja sisältää haluamasi sijainnit oikeassa muodossa, joka on helposti kopioitavissa ja liitettävissä.

Sijaintien/poissulkemisten muotoileminen säteen perusteella

Muoto: [etäisyys] | [mi tai km] | [sijainti] : [hintatarjouksen muokkaus tai removed (poistettu)]

Esimerkkejä:

10 | mi | Chicago, Illinois (10 mailin säde sijainnin Chicago, Illinois ympärillä)

10 | mi | Chicago, Illinois: -50% (10 mailin säde sijainnin Chicago, Illinois ympärillä, –50 %:n hintatarjousmuokkaus)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821 (5 kilometrin säde koordinaattien ympärillä)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821: +50% (5 kilometrin säde koordinaattien ympärillä, +50 %:n hintatarjousmuokkaus)

10 | mi | Chicago, Illinois: removed (poistaa kohdistuksen säteen)

Useiden sijaintien lisääminen

Voit lisätä useita sijainteja kerralla erottamalla ne toisistaan puolipisteellä:

Muoto: [sijainti] ; [sijainti] ; [sijainti]

Esimerkkejä:

Seattle, Washington, Yhdysvallat: -5% ; 10 | mi | Chicago, Illinois (lisää sijainnin Seattle Washington sekä 10 mailin säteen sijainnin Chicago, Illinois ympärillä)

Seattle, Washington, Yhdysvallat: removed ; Chicago, Illinois: removed (poistaa sijainnit Seattle Washington ja Chicago, Illinois)

Seattle, Washington, Yhdysvallat ; Chicago, Illinois: removed (lisää sijainnin Seattle Washington ja poistaa sijainnin Chicago)

Huom. Voit poistaa kaikki sijainnit tietystä kampanjasta lisäämällä "remove_value" kyseisen rivin Location (Sijainti) -sarakkeeseen. (Tätä voi käyttää myös "Exclusions" (Poissulkemiset) ‑sarakkeessa kaikkien poissulkemisten poistamiseen.)

Katso esimerkkejä mallisivun sijaintiosiosta

Google Ads ‑tilien luominen joukkotoiminnolla hallinnoijan tililtä

Voit luoda useita Google Ads ‑tilejä hallinnoijan tililtäsi käyttämällä joukkolatauksia tämän CSV-mallin avulla.