Om hierarkin för målgruppsattribution

För att segmenthierarkin ska kunna tillämpas måste den konverterade användaren finnas i en annonsgrupp som innehåller den högsta budjusteringen och mer än ett överlappande segment. Annars tillskrivs konverteringen det segment som faktiskt utlöste exponeringen. Attribution kan endast ske till ett enstaka målgruppssegment.

Attributionshierarkin fastställs på två sätt i Google Ads:

1. Om en användare finns med på flera målgruppslistor i samma annonsgrupp:
    • Målgruppen med den högsta budjusteringen tillskrivs exponeringar, klick, kostnad och konverteringar.
    • Denna hierarki gäller både kampanjer med manuell budgivning och Smart Bidding (till exempel också när budjusteringen inte används direkt i auktionen).
    • Med Smart Bidding används den högsta budjusteringen endast på rapportering och attribution och påverkar inte resultatet.
  2. Om en användare finns med på flera listor som är kopplade till den högsta budjusteringen:
    • Attributioner för exponeringar, klick, kostnad och konverteringar fördelas enligt en definierad hierarki.

Attributionshierarki för målgrupper

Kundmatchning får första prioritet och remarketing och liknande segment (inklusive Google Ads och YouTube) får näst högsta prioritet. Därefter prioriteras i angiven ordning kombinerade målgrupper, målgrupper inom intressegrupp och målgrupper med köpavsikt. I sista hand prioriteras målgrupper med detaljerad demografi.