Om hierarkiet for målgruppeattribusjon

For at segmenthierarkiet skal tre i kraft, må den konverterende brukeren være i en annonsegruppe som omfatter den høyeste budjusteringen og mer enn ett overlappende segment. Hvis ikke blir konverteringen tilskrevet segmentet som faktisk utløste visningen. Attribusjonskreditt kan bare tilskrives ett målgruppesegment.

Attribusjonshierarkiet fastslås gjennom to ulike metoder i Google Ads:

1. Hvis brukeren er oppført på flere målgruppelister i den samme annonsegruppen:
    • Målgruppen med den høyeste budjusteringen tilskrives klikk, kostnader, visninger og konverteringer.
    • Dette hierarkiet omfatter kampanjer med både manuell budgivning og smart budgivning (selv i tilfeller der budjusteringen ikke brukes direkte under auksjonen).
    • I den smarte budgivningen har den høyeste budjusteringen bare innvirkning på rapporteringen og attribusjonen, men ikke resultatene.
  2. Hvis brukeren er oppført på flere lister som har den samme, høyeste budjusteringen:
    • Attribusjon for klikk, kostnader, visninger og konverteringer blir distribuert i tråd med et definert hierarki.

Hierarkisk trakt for attribusjon som tilskrives Kundematch-målgrupper

Kundematch har førsteprioritet, og deretter følger remarketing og lignende segmenter (YouTube og Google Ads innbefattet). Tredjeprioritet gis til kombinerte målgrupper, mens interessemålgrupper og intensjonsmålgrupper har fjerdeprioritet. Femteprioritet gis målgrupper tuftet på detaljert demografisk informasjon.

Linker til beslektet innhold