Sobre la segmentació optimitzada

Accedir als públics de Google adequats amb la segmentació optimitzada

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

En funció de l'objectiu de la vostra campanya, la segmentació optimitzada us pot ajudar a arribar a públics nous i rellevants amb probabilitats de fer una conversió. La segmentació optimitzada va més enllà dels segments de públic seleccionats manualment a la campanya per trobar segments de públic que us puguin haver passat desapercebuts a fi de millorar el rendiment de la campanya.

En aquest article s'expliquen els avantatges i les funcions de la segmentació optimitzada.

Quan convé utilitzar la segmentació optimitzada

La segmentació optimitzada és ideal per als anunciants amb les aspiracions següents:

• Difondre la campanya entre els segments de públic que és més probable que facin conversions.
  • Aconseguir clients nous més enllà dels segments existents, sense deixar de complir els vostres objectius.
  • Identificar persones noves que tinguin un bon rendiment per a la vostra campanya.
  • Augmentar les conversions sense augmentar les ofertes ni el cost per client.

Vegeu les opinions d'altres usuaris sobre la segmentació optimitzada

Uniu-vos a les converses de la comunitat de Google Ads

Com funcionen

La segmentació optimitzada s'activa automàticament en totes les campanyes. Analitza informació com ara les paraules clau de la vostra pàgina de destinació o dels vostres recursos de creativitat per trobar públics que poden assolir els objectius de la vostra campanya. Si no voleu utilitzar la segmentació optimitzada, podeu desactivar-la a la configuració del grup d'anuncis.

També podeu afegir criteris com ara segments de públic o paraules clau (també coneguts com a "senyals de segmentació") per optimitzar la segmentació. La segmentació optimitzada fa servir els senyals de segmentació a fi de trobar criteris similars per difondre els vostres anuncis. Si la segmentació optimitzada troba un trànsit amb més bon rendiment, pot reduir o aturar la difusió dels anuncis per al trànsit d'acord amb els vostres senyals.

Quina és la diferència entre l'expansió del públic i la segmentació optimitzada?

L'expansió del públic cerca més usuaris similars al segment de públic que teniu, de manera que és possible que detecteu un augment en les impressions, les visualitzacions, els clics i les conversions a través de les vostres campanyes. La segmentació optimitzada mira d'aconseguir més conversions orientant els anuncis a les persones amb més probabilitats de fer conversions (en funció de les dades de conversió en temps real de la campanya, com ara les cerques recents dutes a terme per les persones que han fet una conversió). Amb la segmentació optimitzada, els segments de públic seleccionats manualment proporcionen un punt de partida ben fonamentat per influir en el model.

Per exemple, la Jiaying vol captar l'atenció de les persones de cara al proper llançament d'unes vambes de córrer noves. A la segmentació de la campanya, utilitza dos tipus de públics: un segment personalitzat basat en les paraules clau de millor rendiment de les seves campanyes de cerca (per exemple, "oferta de vambes de córrer") i el segment al mercat "Calçat esportiu". A continuació s'explica com l'expansió del públic i la segmentació optimitzada poden gestionar la campanya de la Jiaying:

• Expansió del públic: a més dels segments de públic que la Jiaying ha seleccionat manualment, l'expansió del públic inclou segments similars, com ara el segment personalitzat "ofertes de vambes esportives" i el segment al mercat "Productes esportius".
  • Segmentació optimitzada: la segmentació optimitzada amplia l'abast als usuaris amb més probabilitats de fer una conversió creant un perfil del tipus d'usuari que ha fet una conversió a partir de dades de conversió en temps real. Per exemple, aquestes dades poden incloure les cerques de Google relacionades amb marques concretes de vambes de córrer o els clics en un lloc web popular de roba esportiva. Si bé els segments de públic que la Jiaying ha seleccionat manualment proporcionen un punt de partida, la segmentació optimitzada mira de trobar conversions fora dels segments seleccionats.

Estadístiques de públic

Per ajudar-vos a entendre millor qui són els vostres clients, les estadístiques de públic mostren les característiques, els interessos i els comportaments únics dels grups d'usuaris que veuen els vostres anuncis i després generen conversions.

Quan utilitzeu la segmentació optimitzada, les estadístiques de públic destaquen els segments de públic de Google que s'han inclòs a la segmentació i tenen un bon rendiment.

Nota: actualment, les estadístiques de públic estan disponibles per als tipus de campanya següents:
  • Estadístiques de públic per als arquetips de client: campanyes de cerca, de compres, Màxim rendiment, d'acció de vídeo (VAC) i de display (beta).
  • Estadístiques de públic dels recursos: cerca, Màxim rendiment i vídeo.

Exemples

La manera com feu servir (o no feu servir) la segmentació optimitzada depèn del que intenteu aconseguir amb la campanya. Desplegueu les seccions següents per saber quan heu d'utilitzar la segmentació optimitzada a la campanya.

Voleu aconseguir clients nous i rellevants i alhora complir els objectius

Utilitzeu la segmentació optimitzada.

Si us centreu a trobar clients nous i rellevants, utilitzeu la segmentació optimitzada.

En Carles dirigeix una empresa que ven components per a ordinadors de videojocs. L'empresa ja és popular entre els compradors recurrents i ara vol fer-la créixer oferint ordinadors de videojocs ja muntats. Com que en Carles vol atreure clients nous a l'empresa que potser mai no s'han fet el seu propi ordinador de videojocs a mida, es limita a utilitzar només la segmentació optimitzada.

Com que la segmentació optimitzada es basa en la informació de fonts com ara l'URL de la pàgina de destinació i els recursos de creativitat que s'inclouen a l'anunci, els anuncis d'en Carles arribaran als usuaris interessats a comprar un ordinador de videojocs.

Voleu aconseguir clients nous i rellevants, i teniu pensats segments de públic específics

Utilitzeu la segmentació optimitzada amb senyals de segmentació.

Si voleu alimentar amb més dades el model que la segmentació optimitzada utilitza per trobar públics nous i rellevants, podeu afegir senyals de segmentació.

La Mònica vol ampliar la notorietat de la seva empresa de rutes de ràfting i vendre reserves per a una nova excursió de 7 dies d'acampada. Com que l'estiu és a tocar i els nens acabaran el curs escolar, la Mònica vol vendre reserves principalment a les famílies. En crear la campanya de display, la Mònica afegeix paraules clau com ara "aire lliure en família", "ràfting en família" i "viatges en família" (a més de mantenir activada la segmentació optimitzada).

Quan es publica la campanya, la segmentació optimitzada detecta que la Mònica aconsegueix un rendiment millor quan s'afegeixen les paraules clau "ràfting d'aventura", "ràfting en aigües braves" i "ruta de ràfting fluvial" a la seva segmentació. A més, la segmentació optimitzada atura la difusió de la campanya de display per a "viatges en família", perquè el seu rendiment no és bo.

Voleu que clients anteriors tornin a comprar els vostres productes o a utilitzar els vostres serveis

Utilitzeu només la segmentació manual.

Si només voleu atreure clients anteriors amb els anuncis, utilitzeu la segmentació manual.

L'agència de la Tina llança una campanya de vídeo nova per a la línia de bosses de mà d'una marca de moda de renom. Com que la Tina ja ha utilitzat abans un segment de dades que conté els clients de la marca en qüestió, la torna a fer servir per a la campanya. També desactiva la segmentació optimitzada a la campanya perquè se centri específicament en el màrqueting per als clients habituals de la marca de moda.

Tipus de campanyes compatibles

La segmentació optimitzada està disponible per a:

• Campanyes de display
  • Les campanyes de vídeo que utilitzen els objectius "Vendes", "Contactes" o "Trànsit al lloc web" (per exemple, campanyes d'acció de vídeo).
  • Campanyes de generació de demanda

Tingueu present que els senyals de segmentació disponibles poden variar segons el tipus de campanya. Desplegueu les seccions següents per veure quins senyals de segmentació es poden afegir a la segmentació optimitzada en funció del tipus de campanya.

Display

• Podeu proporcionar segments de públic, segments personalitzats, segments de dades de client, paraules clau i temes com a senyals per a la segmentació optimitzada.
  • Els vostres anuncis es poden mostrar a usuaris més enllà dels senyals que heu seleccionat.

Vídeo

• Podeu proporcionar segments de públic, segments personalitzats i segments de dades de client com a senyals per a la segmentació optimitzada.
  • Els vostres anuncis es poden mostrar a usuaris més enllà dels senyals que heu seleccionat.
  • Els emplaçaments no s'utilitzaran com a senyal i els anuncis només es mostraran als emplaçaments que hàgiu proporcionat.
  • La segmentació optimitzada no mostra anuncis als usuaris que heu exclòs mitjançant els segments de dades de client.

Generació de demanda

• Podeu proporcionar segments de públic, segments personalitzats i segments de dades de client com a senyals per a la segmentació optimitzada.
  • Els vostres anuncis es poden mostrar a usuaris més enllà dels senyals que heu seleccionat.
  • La segmentació optimitzada no mostra anuncis als usuaris que heu exclòs mitjançant els segments de dades de client.
  • Quan la segmentació optimitzada està activada, l'expansió demogràfica també tindrà efecte. Això vol dir que és possible que la segmentació optimitzada vagi més enllà dels senyals demogràfics que hàgiu seleccionat, com ara l'edat, el sexe, els ingressos familiars i l'estat parental, per ajudar a millorar el rendiment de les campanyes.
El trànsit de la segmentació optimitzada, juntament amb determinats experiments de trànsit que Google duu a terme, es mostra a la fila "Total: expansió i segmentació optimitzada" dels informes de rendiment.

Seguretat de marca

La segmentació optimitzada respecta la configuració de seguretat de marca (com ara les exclusions de contingut) existent. No cal que feu cap canvi addicional a la configuració de seguretat de marca quan utilitzeu la segmentació optimitzada.

Enllaç relacionat