Konversioarvosääntöjen luominen

Tässä animaatiossa kerrotaan, miten voit määrittää konversioarvosäännöt toimipistekäynneille Google Adsissa.

Konversioarvosääntöjen avulla voit muokata konversioarvoja sen mukaan, mikä on konversion suhteellinen arvo yrityksellesi. Tämä tapahtuu käyttämällä erilaisia ehtoja (kuten sijainti, laite ja asiakasmääritteet).

Konversioarvosäännöt koskevat vain Haku-, Shopping-, Display- ja Maksimitulokset-kampanjoita.

Kun olet luonut konversioarvosäännöt, voit nähdä niiden tulokset konversiotapahtumataulukkosi konversioarvosarakkeessa. Tutustu artikkeliin Konversioarvosääntöjen raportin katsominen. Sääntöjä käytetään myös arvoon perustuvien hintatarjousten optimoinnissa ROAS-tavoitteen hintatarjouksia ja konversioarvon maksimoivaa hintatarjousstrategiaa käyttävissä kampanjoissa sekä Maksimitulokset-kampanjoissa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Arvosäännöt.
  4. Klikkaa Luo konversioarvosääntö.
  5. Jos käytät tililläsi toimipistemyynti- tai toimipistekäyntiraportointia, voit valita konversiotavoitteen. Valitse Kaikki konversiotavoitteet, Toimipisteessä käynnit tai Toimipistemyynti.
  6. Valitse konversioarvosäännön ensisijaiseksi ehdoksi Yleisö, Laite, Sijainti tai Ei ehtoa. Valitse myös näihin liittyvät alakategoriat.
    • Huom. "Ei ehtoa" näkyy vain, jos voit valita konversiotavoitteeksi "Toimipisteessä käynnit" tai "Toimipistemyynti". "Ei ehtoa" tarkoittaa, että asettamaasi sääntöä sovelletaan ainoastaan toimipisteen konversiotapahtumaan, ei tapahtumien alajoukkoon, kuten Yleisö, Maantieteellinen tai Laite.
  7. Voit halutessasi valita toissijaisen ehdon jäljellä olevista ensisijaisista ehdoista. Jos valitset toissijaisen ehdon, arvosääntöä käytetään vain, jos asiakas täyttää sekä ensisijaisen että toissijaisen ehdon.
    • Huom. Kaikissa tilisi arvosäännöissä on oltava samat ensisijaiset ja mahdolliset toissijaiset ehdot. Jos esimerkiksi arvosäännön nro 1 ensisijainen ehto on "Sijainti" ja toissijainen ehto "Laite", myös kaikissa muissa arvosäännöissä ensisijaisen ehdon on oltava "Sijainti". Jos muissa arvosäännöissä on toissijainen ehto, sen on oltava "Laite". Jos haluat muuttaa arvosääntöjen ehtotyyppejä, sinun on poistettava kaikki arvosäännöt ja luotava uudet säännöt, joissa käytetään yhdenmukaisia ehtoja.
  8. Konversioarvosääntöjen esikatselukohdassa näkyy luomiesi sääntöjen mukaisia If-/And-/Then-sääntölausekkeita. Lausekkeet koskevat sekä sisällyttämis- että poissulkemissääntöjä.
    • Huom. "Or"-vaihtoehtoa ei ole, mutta kun valitset useita vaihtoehtoja ensisijaiseksi tai toissijaiseksi ehdoksi, kukin vaihtoehto toimii automaattisesti "Or"-lausekkeena. Jos esimerkiksi valitset kaksi kaupunkia, sääntö koskee jompaakumpaa niistä.
  9. Lisää Arvo-kohtaan arvon muokkaus, jota käytetään ehtojen täyttyessä:
    • Lisää: Välitetyn konversioarvon päälle lisätään positiivinen arvo (suurempi kuin 0).
    • Kerro: Välitetty konversioarvo kerrotaan kenttään lisätyllä arvolla. Arvo voi olla 0,5–10.
    • Aseta: Aseta tietty arvo (betavaiheessa; ota yhteyttä Googlen edustajaan, jos et näe tätä vaihtoehtoa mutta haluaisit testata sitä).
  10. Klikkaa Tallenna. Sääntö tulee näkyviin Arvosäännöt‑taulukkoon.

Hyvä muistaa

• Voit lisätä enintään kaksi ehtoa sääntöä kohti. Toissijainen ehto on valinnainen.
  • Kun olet valinnut ensisijaisen ehdon, sinun on valittava toissijaiseksi ehdoksi eri ehtotyyppi. Jos ensisijainen ehto on esimerkiksi Sijainti (kuten Turku), toissijainen ehto ei voi olla Sijainti.
  • Kun olet luonut arvosäännön, kaikissa sen jälkeen luotavissa arvosäännöissä on käytettävä samoja ehtoja.
  • Kun luot sääntöä, voit valita useamman kuin yhden vaihtoehdon. Sääntö käsittelee kutakin vaihtoehtoa Tai-lausekkeena esikatseluosiossa. Jos esimerkiksi valitset Helsingin ja Turun, sääntö koskee asiakkaita, jotka ovat joko Helsingissä tai Turussa.
  • Voit muokata arvoja kokonais- ja prosenttiluvuilla.
  • Jos käytät tällä hetkellä konversioarvoa Smart Biddingissä (etenkin jos käytät ROAS-tavoitteen hintatarjouksia tai konversioarvon maksimoivia hintatarjouksia), voit optimoida kampanjat konversioarvosääntöjen avulla siten, että saat enemmän konversioita yrityksellesi arvokkailta käyttäjiltä. Lue lisää konversioarvosääntöjen vaikutuksesta Smart Biddingiin.

Mitä jos asiakas täyttää useiden sääntöjen ehdot?

Riippumatta siitä, kuinka monta sääntöä luot, kuhunkin konversioon voidaan soveltaa vain yhtä sääntöä. Jos asiakas täyttää useiden arvosääntöjen ehdot, tilanne ratkeaa seuraavasti:

Sijaintisäännöt

Esimerkki: Kampanjaan on luotu kaksi arvosääntöä: toinen Suomessa ja toinen Turussa oleville asiakkaille.

Kumpaa sääntöä käytetään?

Tarkin sijaintisääntö on etusijalla. Tässä esimerkissä käytetään Turkua koskevaa sääntöä, koska se on tarkempi kuin Suomea koskeva sääntö.

Yleisösäännöt

Esimerkki: Kampanjaan on luotu erilliset säännöt muutamille erilaisille yleisöille, ja konvertoituva asiakas kuuluu useisiin yleisölistoihin.

Kumpaa sääntöä käytetään?

Tässä tilanteessa sovelletaan yleisöjen attribuutiohierarkiaa:

Jos kahden säännön välillä on tasatilanne, Kerro-sääntö menee Lisää-säännön edelle. Jos tasatilanne ei vieläkään ratkea (eli Kerro-sääntöjä on enemmän kuin yksi), etusijalla on sääntö, jonka muokkauksessa on suurin kerroin.

Laitesäännöt

Useita laitesääntöjä ei voida käyttää, koska kaikki laitekategoriat ovat toisensa poissulkevia.

Toimipisteessä käyntejä tai toimipistemyyntiä koskevat säännöt

Esimerkki: Kampanjaan on luotu kaksi arvosääntöä: toinen toimipisteessä käynneille ilman ehtoa ja toinen Helsingille. Helsingissä oleva asiakas käy toimipisteessäsi mainokseen reagoituaan.

Kumpaa sääntöä käytetään?

Toimipisteessä käyntejä koskevaa sääntöä. Konversiokategorian sääntöjä (toimipisteessä käynnit ja toimipistemyynti) pidetään tarkempina kuin sääntöjä, jotka koskevat kaikkia konversioita.