Configurar regles de valor de conversió

Aquesta animació mostra com podeu definir regles de valor de conversió per a les visites a la botiga a Google Ads.

Les regles de valor de conversió us permeten ajustar els valors de conversió a fi de registrar el seu valor relatiu per a l'empresa en funció de diverses condicions com ara la ubicació, el dispositiu i els atributs dels clients.

Les regles de valor de conversió només s'apliquen a les campanyes de cerca, de compres, de display i Màxim rendiment.

Un cop configurades, podeu veure el resultat de les regles de valor de conversió a la columna "Valor de conversió" de la taula d'accions de conversió. Llegiu l'article Consultar l'informe de regles de valor de conversió. Aquestes regles també s'utilitzaran per a l'optimització d'ofertes basades en el valor a les vostres campanyes que facin servir ofertes de ROAS objectiu o ofertes de maximització del valor de conversió, i a les campanyes Màxim rendiment.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Regles de valor.
  4. Feu clic a Crea una regla de valor de conversió.
  5. Si registreu les visites a la botiga o les vendes a la botiga, tindreu l'opció de seleccionar un objectiu de conversió. Podeu seleccionar Tots els objectius de conversió, Visites a la botiga o Vendes a la botiga.
  6. Seleccioneu la regla de valor de conversió per a "Condició principal". Seleccioneu Públic, Dispositiu, Ubicació o Cap condició i les subcategories associades.
    • Nota: l'opció "Cap condició" només es mostrarà si teniu l'opció de seleccionar "Visites a la botiga" o "Vendes a la botiga" com a objectiu de conversió. "Cap condició" significa que esteu definint una regla que s'aplica unilateralment a una acció de conversió de botiga, i no a un subconjunt d'accions com ara Públic, Informació geogràfica o Dispositiu.
  7. Opcionalment, podeu seleccionar una condició secundària d'entre la resta de condicions principals. Si se selecciona una condició secundària, els clients han de complir tant la condició principal com la secundària perquè s'apliqui la regla de valor.
    • Nota: totes les regles de valor del compte han d'utilitzar el mateix tipus de condicions principal i secundària (aquesta darrera és opcional). Per exemple, si per a la regla de valor 1 la condició principal és "Ubicació" i la secundària és "Dispositiu", la resta de regles de valor també han de tenir "Ubicació" com a condició principal. Si les regles de valor addicionals també tenen una condició secundària, ha de ser "Dispositiu". Si heu de canviar el tipus de condicions que utilitzeu a les regles de valor, caldrà que suprimiu totes les regles de valor i en creeu de noves amb condicions que coincideixin.
  8. A la secció de previsualització "Regla de valor de conversió" s'hi mostraran les instruccions de regla "Si/I/Llavors" segons les regles que hàgiu especificat. Aquestes instruccions s'aplicaran tant a les regles incloses com a les excloses.
    • Nota: no hi ha cap opció "O", però quan seleccioneu diverses opcions a la condició principal o secundària, tractarem automàticament cada opció com una instrucció "O". Per exemple, si seleccioneu dues ciutats, la regla s'aplicarà a qualsevol de les dues.
  9. A la secció "Valor", definiu l'ajust de valor corresponent quan les condicions siguin vigents:
    • Afegeix: afegeix un valor positiu (superior a 0) a qualsevol valor de conversió que es transfereixi.
    • Multiplica: multiplica el valor que es transfereix pel valor que s'hagi introduït al camp. Tingueu en compte que aquest valor va de 0,5 a 10.
    • Defineix: establiu un valor concret (en la versió beta, contacteu amb el vostre representant de Google si no trobeu aquesta opció i voleu provar-la).
  10. Feu clic a Desa. La regla es mostrarà a la taula "Regles de valor".

Recordeu:

• Podeu definir com a màxim dues condicions per regla. La condició secundària és opcional.
  • En definir una regla, un cop hàgiu triat el tipus de condició principal, la condició secundària ha de ser d'un altre tipus. Per exemple, si el tipus de condició principal és Ubicació (com ara "València"), la condició secundària no pot ser també Ubicació.
  • Quan creeu una regla de valor, totes les regles de valor posteriors han de tenir les mateixes condicions.
  • Podeu seleccionar més d'una opció a l'hora de configurar la regla. La regla tractarà cada opció com una instrucció "o" a la secció de previsualització. Per exemple, si seleccioneu "Barcelona" i "València", la regla s'aplicarà als clients de Barcelona o València.
  • Podeu ajustar els valors tant amb nombres enters com amb percentatges.
  • Si actualment feu servir el valor de conversió amb Smart Bidding, sobretot amb les ofertes de ROAS objectiu o les ofertes de maximització del valor de conversió, podeu aplicar regles de valor de conversió per optimitzar les conversions dels usuaris que són més valuosos per a la vostra empresa. Obteniu més informació sobre l'impacte de les regles de valor de conversió en Smart Bidding.

Què passa si un client compleix les condicions de diverses regles?

Independentment de les regles que hàgiu configurat, només es pot aplicar una regla a cada conversió. Els casos en què els clients compleixen les condicions de diverses regles de valor es resolen de la manera següent:

Regles d'ubicació

Exemple: hi ha una regla de valor configurada per als clients d'Espanya i una altra per als clients de València, que es troba a Espanya.

Quina regla s'aplica?

S'aplica la regla d'ubicació més exacta. En aquest exemple, s'aplicarà la regla de València perquè és més específica que la regla d'Espanya.

Regles de públic

Exemple: es configuren regles independents per a uns quants públics diferents i un client que forma part de diverses llistes de públics fa una conversió.

Quina regla s'aplica?

Es farà servir la jerarquia d'atribució de públic existent:

Si hi ha un empat entre dues regles, se seleccionarà una regla "Multiplica" abans que una regla "Afegeix". Si hi segueix havent un empat (perquè hi ha més d'una regla "Multiplica"), se seleccionarà la regla amb l'ajust de multiplicador més alt.

Regles de dispositiu

No es poden aplicar diverses regles de dispositiu, ja que totes les categories de dispositiu s'exclouen mútuament.

Regles de visites a la botiga o vendes a la botiga

Exemple: hi ha una regla de valor configurada per a les visites a la botiga sense cap condició i una regla de valor configurada per a Lleida. Un client de Lleida visita la vostra botiga després d'interaccionar amb un anunci.

Quina regla s'aplica?

S'aplica la regla de visites a la botiga. Les regles de categoria de conversió —visites a la botiga o vendes a la botiga— es consideren més específiques que les regles que s'apliquen a totes les conversions.