Opdatering af kampagnemåling for iOS 14

Som følge af ændringerne af Apples politik om gennemsigtighed med hensyn til appsporing (ATT, App Tracking Transparency) vil den måde, vi rapporterer og måler konverteringsoplysninger for annoncer på iOS 14-trafik, blive opdateret. Denne artikel beskriver, hvordan du som Google Ads-annoncør kan blive påvirket af produktændringer. De fleste annoncører vil ikke blive påvirket.

Du kan læse om, hvordan vi forbereder vores partnere på Apples iOS 14-politikopdateringer.

ATT-indvirkning på Google-klik-id, websitekonverteringer og offlinekonverteringer

Da Apples ATT-politikker trådte i kraft den 26. april 2021, sender vi ikke længere Google-klik-id (GCLID, Google Click Identifier) for iOS 14-trafik, der kommer fra annoncer i en håndfuld Google-apps. Trafik fra andre Google-kilder påvirkes ikke og medtager fortsat GCLID'er.

Hvordan påvirker det mig?

Nogle af Googles iOS-apps bruger i øjeblikket oplysninger, som kræver ATT, f.eks. Apples IDFA. Apples ATT-politikker betyder, at Google ikke længere vil bruge disse oplysninger, og meddelelsen vises derfor ikke længere i disse apps i overensstemmelse med Apples retningslinjer.

Du vil derfor muligvis opleve et fald i antallet af GCLID'er i dine webadresser for landingssider for trafik, der stammer fra de berørte iOS-apps. Kun for berørt trafik:

• &gclid={GCLID} føjes ikke til annonceklik, og ValueTrack-parameteren {gclid} angives som tom tekst.
  • Du vil muligvis opleve et fald i antallet af rapporterede websitekonverteringer.
  • Du vil muligvis opleve et fald i antallet af rapporterede offlinekonverteringer (importeret fra klik).

Hvad gør Google for at hjælpe?

I marts 2021 introducerede vi en ny webadresseparameter, der hjælper til med at overholde Apples politikker og hjælper dig med at måle resultaterne for dine annoncer på iOS.

Denne nye parameter, &wbraid={WBRAID}, hjælper dig med at tilskrive konverteringer tilbage til dine annoncekampagner og fungerer sammen med konverteringsmodellering, så du kan opnå en mere nøjagtig måling på iOS.

For at understøtte denne nye parameter indstiller Google-tagget (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) og Google Analytics (analytics.js) med en tilknyttet Google Ads-konto som standard en ny førstepartscookie på dine domæner. Dette tilskriver konverteringer tilbage til annoncer, der er underlagt ATT-politikkerne.

Du kan som sædvanlig fravælge sporing af førstepartscookies til enhver tid ved at deaktivere konverteringstilknytning i din konfiguration.

Sådan forbereder du dig på iOS 14-relaterede ændringer

Vi anbefaler, at du forbereder dig på disse ændringer på følgende måder:

• Sørg for, at du har implementeret Google-tagget (gTag.js og/eller Google Tag Manager) korrekt på dit website.
  • De fleste annoncører behøver ikke at ændre deres website, men en lille procentdel skal muligvis tillade vilkårlige webadresseparametre på deres website for at sikre fortsat kampagnemåling.
  • Hvis der er tale om video- og Discovery-kampagner, skal du aktivere målgruppeudvidelse til remarketing- eller Kundematch-kampagner og også vælge at inkludere Tilsvarende målgrupper i alle annoncegrupper.
Bemærk! Denne artikel opdateres for at holde dig orienteret om optimale løsninger i forbindelse med iOS 14-relaterede ændringer. Besøg denne side i løbet af de kommende uger for at få de seneste oplysninger. Denne artikel blev sidst opdateret den 29. marts 2023.

Overvejelser vedrørende budgivning for berørte kampagner

I kampagner, hvor der bruges Smart Bidding, angives der fortsat bud baseret på den mest præcise tilgængelige måling. Vi anbefaler dog, at du forbereder dig på ovennævnte ændringer ved nøje at overvåge effektiviteten og leveringen af alle kampagner, der vises i forbindelse med iOS-trafik. Om nødvendigt kan du også foretage justeringer af budgetter og CPA- eller ROAS-mål, der bruges i forbindelse Smart Bidding, så du får lettere ved at nå dine mål. Hvis du f.eks. vil øge forbruget, kan du hæve CPA-mål eller sænke ROAS-mål efter behov.

ATT-indvirkning på appkonverteringer med dybe links

Bemærk! Hvis du bruger Google Ads til at promovere din iOS-app, kan du læse Optimale løsninger med hensyn til iOS-appkampagner.

Hvis dine annoncer sender iOS 14-brugere til dine apps via dybe links, vil du muligvis også opleve udsving i antallet af konverteringer i appen, fordi Apples ATT-politikker træder i kraft. I rapporteringen lancerer vi løsninger for at sikre, at du fortsat kan opnå den mest nøjagtige måling i appen på iOS.

Hvad gør Google for at hjælpe?

I maj 2021 introducerede Google en ny webadresseparameter, du kan bruge til at måle resultaterne for dine annoncer i iOS i henhold til Apples politikker.

gbraid er den nye parameter, der kan hjælpe dig med at måle appkonverteringer, der er genereret af annoncekampagner på iOS. Denne nye parameter føjes til webadresser for landingssider, når automatisk tagging er aktiveret for alle klik på iOS14.5 eller nyere.

Fordele ved at bruge gBraid

• Få vigtig indsigt: Få fuld måling af din Google Ads-kampagneresultater og appkonverteringer på iOS.
  • Boost kampagneeffektiviteten: Registrer ikke-registrerede iOS-konverteringer med gBraid for at give budgivningsmodeller mulighed for at levere annoncer mere effektivt.

Sådan konfigurerer du gBraid

1. Sørg for, at dit website understøtter følgende:
  2. Aktivér automatisk tagging i indstillingerne for din Google Ads-konto.
  3. Find din målingskonfiguration, og følg vejledningen. Få flere oplysninger om sporing af appkonverteringer med en apptilskrivningspartner.

Firebase

• Du skal bruge den nyeste version af Firebase SDK (v6.32.2 eller nyere). Se konfigurationsvejledningen til Google Analytics 4.
  • Hvis du bruger scenedelegateUI eller swiftUI med Firebase SDK, skal du kontakte din Google-kontomanager for at få yderligere vejledning (hvis relevant).

Juster SDK eller S2S

Hvis du vil konfigurere og aktivere Google Ads-integration med Adjust, kan du følge Adjusts Google Ads-konfiguration.

SDK for Airbridge

Hvis du vil konfigurere og aktivere Google Ads-integration med Airbridge, kan du følge brugervejledningen til Google Ads-partnerintegration fra Airbridge.

AppsFlyer-SDK eller -S2S

Hvis du vil konfigurere og aktivere Google Ads-integration med AppsFlyer, kan du følge vejledningen AppsFlyer-integrationen og Google Ads-integration. Sørg for, at fornyet engagement er aktiveret, og at alle apphændelser er konfigureret i AppsFlyer.
  • Mulighed 1: SDK
  • Hvis du vil aktivere tilskrivning for fornyet engagement, skal du følge denne vejledning:
    1. Gå til "App Settings" [Appindstillinger] i AppsFlyer.
    2. Rul ned til bunden på fanen "Integration".
    3. Slå til/fra-knappen "Re-engagement attribution" [Tilskrivning for fornyet engagement] til.
    4. Under "Re-engagement click-through lookback window" [Tilbagebliksperiode for klikkonvertering med fornyet engagement] skal du vælge en tilbagebliksperiode i timer eller dage og derefter indstille skyderen til den ønskede værdi.
      • Dette er den periode, hvor appen skal åbnes, før klikket registreres som et fornyet engagement. Den starter fra et annonceklik.
    5. Klik på Save [Gem].
  • Følg denne vejledning for at konfigurere afsendelse af alle apphændelser:
    1. Gå til "App Settings" [Appindstillinger] i AppsFlyer.
    2. Rul ned til bunden på fanen "Integration".
    3. Slå til/fra-knappen "In-app event postbacks" [Tilbagerapportering af hændelser i appen] til.
    4. Klik på Add event [Tilføj hændelse] for at føje en SDK eller server til server-hændelse til listen.
    5. Under "Sending option" [Mulighed for afsendelse] skal du vælge All media sources, including organic [Alle mediekilder, herunder organiske] i rullemenuen.
    6. Under "Send revenue" [Send omsætning] skal du vælge Values & revenue [Værdier og omsætning] i rullemenuen.
    7. Klik på Save integration [Gem integration].
  • Mulighed 2: S2S

Branch-SDK eller -S2S

Hvis du vil konfigurere og aktivere din Google Ads-integration med Branch, kan du følge vejledningen Google Ads-integration med Branch.

Kochava SDK eller -S2S

Hvis du vil konfigurere og aktivere din Google Ads-integration med Kochava, kan du følge integrationsvejledningen for Kochava og Google Ads.

Singular-SDK eller -S2S

Hvis du vil konfigurere og aktivere Google Ads-integration med Singular, kan du følge konfigurationen af Google Ads-tilskrivningsintegration med Singular. Derudover skal du under "Tilbagerapporteringer af hændelser" vælge "Send alle hændelser, uanset tilskrevet partner" i rullemenuen.

Import af offlinekonverteringer (OCI, offline conversion import)

• Du skal have tilladelse til at indsamle og administrere konverteringsdata. Før du importerer dine konverteringsdata på din Google Ads-konto, skal du sørge for at følge Googles sikkerhedsstandarder for dataindsamling. Få flere oplysninger om import af offlinekonverteringer.
  • Sørg for, at alle klikparametre er overført korrekt. Få flere oplysninger om uploadklikkonverteringer.
Bemærk! gbraid er i øjeblikket kun tilgængelig for søge-, Shopping- og displaykampagner samt kampagner af typen "Maksimal effektivitet". Du kan kontakte din Google-kontomanager for at komme på tilladelseslisten for denne løsning sammen med dine konfigurationsindstillinger, afhængigt af din målingskonfiguration.

Sådan forbereder du dig på iOS 14-relaterede ændringer

Vi anbefaler, at du forbereder dig på disse ændringer på følgende måder:

• Hold dig opdateret om de seneste iOS 14-relaterede oplysninger fra din apptilskrivningspartner, eller opgrader til den nyeste version af Google Analytics til Firebase for at sikre, at dit SDK understøtter Googles konverteringsmåling på iOS med den tilføjede gbraid-parameter.
  • De fleste annoncører behøver ikke at ændre deres website, men en lille procentdel skal muligvis tillade vilkårlige webadresseparametre på deres website (i dette tilfælde "gbraid=") for at sikre fortsat kampagnemåling.
  • Hvis du bruger manuel CPC-budgivning, bør du undgå at foretage CPC-budjusteringer (for at tage højde for det fald i antallet af konverteringer, der rapporteres for iOS), indtil de rapporterede konverteringer i appen for iOS normaliseres.
Bemærk! Denne artikel opdateres for at holde dig orienteret om optimale løsninger i forbindelse med iOS 14-relaterede ændringer. Besøg denne side i løbet af de kommende uger for at få de seneste oplysninger. Du kan også læse Ofte stillede spørgsmål om iOS 14-relaterede ændringer. Denne artikel blev sidst opdateret den 29. marts 2023.