Inspirera kunder när de ”fönstershoppar” med Discovery-annonser inför julsäsongen

1 december 2020

I takt med att köpbeteendet förändras på nya sätt den här julen är det fler kunder som hittar julklappsinspiration i sina personliga favoritflöden – när de utforskar webberättelser i Förslag, tittar på produktrecensioner på YouTube eller kollar in de senaste julerbjudandena i Gmail.

Faktum är att 91 % av dem som använder Googles flöden uppger att de har gjort något shopping- eller produktrelaterat direkt efter att ha upptäckt nya produkter, tjänster eller varumärken i sina flöden.Discovery-annonser har nu två nya layouter som hjälper dig att väcka kundernas intresse i Förslag, YouTube och Gmail samt ett nydesignat arbetsflöde för målgrupper som gör det ännu enklare att nå ut till rätt kunder när de scrollar bland julinspirationen.

Genom att koppla dina Discovery-annonser till befintliga kampanjer, till exempel Google Sök, YouTube eller även sociala medier, kan du nu engagera målgrupper med mer avancerade och mer personligt anpassade annonsupplevelser under hela kundresan. Ny data visar att annonsörer i Sök som lägger till Discovery-annonser får 5 % fler konverteringar till sin mål-CPA.2

Nya visuellt engagerande annonsupplevelser

Discovery-annonser har nu två layouter som optimerar mobilytan i Googles flöden för att hjälpa dig att öka engagemanget hos kunderna: ett nytt stående format med bildproportionerna 4:5 gör att du kan visa upp dina produkter och tjänster på ett sätt som är mer framträdande för kunderna när de scrollar, medan formulärtillägg för potentiella kunder gör att användarna kan dela sina uppgifter med dig direkt från annonsen i Gmail.

Example discovery ad from BFGoodrich Tires
Exempel på formulärtillägg för potentiella kunder för Discovery-annonser

BFGoodrich, ett varumärke för däck med hög prestanda under moderbolaget Michelin, använde formulärtillägg för potentiella kunder med Discovery-annonser för att få fler potentiella kunder och registreringar till arbetsplatsprogrammet Tradesmen i början av 2020. Varumärket använder visuellt inspirerande tillgångar från sina kampanjer i sociala nätverk och marknadsför viktiga fördelar som programrabatter och support dygnet runt till alla målgrupper, som byggproffs och gör-det-självare. Det hela resulterade i att BFGoodrich fick 30 gånger fler potentiella kunder och en liknande konverteringsfrekvens jämfört med sina sökkampanjer.

”Discovery-annonser är en mycket effektiv och skalbar lösning för nya potentiella kunder som kompletterar våra kampanjer i sociala nätverk och på Google Sök”, säger Jordan V. Tucker, Director of Commercial Communication på Michelin N.A.

Ett enklare arbetsflöde för målgrupper med mer omfattande insikter

Annonsörer som använder målgruppsutökning med Discovery-annonser får 52 % fler konverteringar till en kostnad per förvärv som är jämförbar med den ursprungliga målgruppen.3 Under de kommande veckorna blir det ännu enklare för dig att hitta fler personer från rätt målgrupp och anpassa dina kampanjer snabbt med detaljerade prognoser som hjälper dig att fatta mer välgrundade beslut. Du kan nu även ställa in uteslutningar av målgrupper när du skapar en kampanj, vilket kan vara särskilt praktiskt om du vill få nya kundförvärv i stället för att engagera befintliga kunder på nytt när de julhandlar.

Audiences panel with targeting expanded
Målgruppsutökning och -uteslutning i Discovery-annonser

Tips för att öka tillväxten med Discovery-annonser under det nya året

Se till att du har verktygen för att lyckas när du granskar säsongens kampanjresultatet och börjar planera inför nästa år. Använd våra senaste resurser och bästa metoder för Discovery-annonser:

1. Börja med det bästa annonsmaterialet: Använd bilder av hög kvalitet (1 200 × 628 och 1 200 × 1 200) där dina produkter står i centrum. Ladda upp minst fem tillgångar. Läs våra uppdaterade krav för Discovery-annonsformatet så att dina annonser kan börja visas snabbt. Ladda till sist ned vår guide till annonstillgångar för att lära dig mer om hur du skapar bilder av hög kvalitet som inspirerar kunderna och får dem att agera.
  2. Välj rätt budget: Om du vill ge våra system svängrum att optimera resultatet för dina kampanjer bör du välja en daglig budget som är minst tio gånger värdet på ditt mål-CPA-bud (kostnad per åtgärd). Vänta sedan tills du har fått minst 40 konverteringar innan du gör några ändringar i kampanjen.
  3. Ge kampanjen tid att anpassa sig: Vänta två till tre veckor innan du gör några fler ändringar så att kampanjen hinner lära sig och göra justeringar för att ge bästa möjliga resultat som uppfyller dina mål.

Om du vill ha mer hjälp med att skapa bra kampanjer inför julsäsongen och framöver kan du gå igenom vår checklista med bästa metoder. På så sätt får du lära dig mer om hur du skapar inspiration och får kunderna att agera när de ”fönstershoppar” i Googles flöden under julhandeln.

Upplagt av Tarun Jain, Director of Product Management, Google Ads

1. Google/Ipsos, Google Feed Consumer Insights, juni 2020, onlineenkät. Personer i USA från 18 och uppåt som har gjort minst en upptäckt i ett av Googles flöden (flöden definieras som Google-appen, Chrome-appen, YouTube, Gmail) på en mobil enhet. Grund: Flödesanvändare n = 1 053
2. Intern data från Google baserat på medianresultat, juni 2018–2020
3. Intern data från Google, september 2019–juli 2020