Docenten verifiëren en rechten instellen

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace for Education- beheerders.
Leerlingen en docenten kunnen geen rollen wijzigen of rechten beheren.

Als Google Workspace for Education-beheerder kun je gebruikers verifiëren als docent om:

• docenten toegang te geven tot de Classroom-functies die ze nodig hebben,
  • de rechten voor geverifieerde docenten in te stellen voor je domein.

Als gebruikers voor de eerste keer inloggen bij Classroom, geven ze aan of ze docent of leerling zijn. Gebruikers die aangeven docent te zijn, worden automatisch aan de Google-groep Classroom-docenten toegevoegd als leden in behandeling. Keur de juiste gebruikers goed om ze te verifiëren als docent. Je kunt dit proces ook automatiseren met de opties in het gedeelte Docenten verifiëren.

Geverifieerde docenten hebben speciale rechten om het volgende te doen:

Docenten, rollen en rechten identificeren

Alles openen | Alles sluiten

Docenten verifiëren

Google-beheerders kunnen docenten op verschillende manieren verifiëren. Allereerst zorg je dat de service Google Groepen voor bedrijven voor iedereen aanstaat.

1. Je huidige account, , heeft misschien geen rechten om deze stappen uit te voeren. Zorg dat je bent ingelogd op een beheerdersaccount om door te gaan.
  2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Klik op Google Workspace.
  4. Klik op Google Groepen voor bedrijven.
  5. Klik rechtsboven op Service bewerken.
  6. Selecteer Staat aan voor iedereen om de service aan te zetten.

Tip: Als Google Groepen voor bedrijven uitstaat, kunnen docenten niet worden toegevoegd aan de Classroom-docentengroep.

7. Klik op Opslaan.

Zo verifieer je docenten handmatig op een computer:

1. Open de Classroom-docentengroep in een browservenster.
  2. Klik onder Mensen op Leden in behandeling.
  3. Vink het vakje aan naast de naam van de gebruiker.
  4. Klik aan de rechterkant op Aanvraag goedkeuren of Aanvraag weigeren .

Belangrijk: Let op als je docentenaccounts goedkeurt zodat je niet per ongeluk leerlingaccounts goedkeurt. Zo automatiseer je het proces voor verificatie van docenten:

Beheerders kunnen de Classroom-docentengroep rechtstreeks invullen met Google API's. Sommige beheerders kiezen ervoor om Google Apps Manager (GAM) te gebruiken. GAM is een opdrachtregeltool waarmee beheerders Google Workspace-domeinen kunnen beheren en het proces voor verificatie van docenten kunnen automatiseren.

Je kunt groepen toevoegen aan de Classroom-docentengroep als je:

• Google Cloud Directory Sync (GCDS) of een andere tool om groepen te synchroniseren gebruikt,
  • al een groep met alle docenten of medewerkers in je domein hebt.

Belangrijk: Als je GCDS gebruikt, moet je de Google-groep voor Classroom-docenten handmatig uitsluiten van synchronisatie. Ga naar de instructies voor Google Cloud Directory Sync voor meer informatie.

Met deze opties hoef je niet meer handmatig leden goed te keuren of toe te voegen aan de Classroom-docentengroep.

Belangrijk: Verwijder de Classroom-docentengroep niet, zodat docenten Classroom kunnen blijven gebruiken. Als je de groep wel verwijdert, wordt deze automatisch opnieuw gemaakt, maar is deze leeg. Dan moeten gebruikers zich opnieuw identificeren en moet je de docenten opnieuw verifiëren.

De rol van een gebruiker wijzigen van leerling in docent
Leerlingen en docenten kunnen geen rollen wijzigen. Alleen beheerders kunnen dit.

Als een docent heeft aangegeven dat deze leerling is, moet je de docent handmatig toevoegen aan de Classroom-docentengroep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers.
    Ga naar Een gebruikersaccount zoeken als je hulp nodig hebt.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om hun accountpagina te openen.
  5. Klik op Groepenand thenToevoegen .
  6. Kies een optie:
    • Voer de naam in van de groep waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.

Terwijl je typt, laat Classroom overeenkomende groepen zien. Klik op een groep.

• Klik op een groep in de lijst.
  7. (Optioneel) Als je de gebruiker aan een andere groep wilt toevoegen, herhaal je stap 5 en 6.
  8. Klik op Toevoegen.
De rol van een gebruiker wijzigen van docent in leerling
Leerlingen en docenten kunnen geen rollen wijzigen. Alleen beheerders kunnen dit.

Als een leerling heeft aangegeven dat deze docent is, moet je de leerling handmatig verwijderen uit de Classroom-docentengroep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers.
    Ga naar Een gebruikersaccount zoeken als je hulp nodig hebt.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om hun accountpagina te openen.
  5. Klik op Groepen.
  6. Vink het vakje naast de naam van de docentengroep aan en klik aan de rechterkant op Verwijderen.
  7. Klik nogmaals op Verwijderen.
Bepalen wie lesgroepen kan maken

Als beheerder bepaal je wie lesgroepen kan maken in je organisatie.

Belangrijk: Het kan 24 uur duren voordat wijzigingen die je in de Beheerdersconsole aanbrengt, zijn doorgevoerd voor gebruikers.
  1. Je huidige account, , heeft misschien geen rechten om de stappen hieronder uit te voeren. Log in op een beheerdersaccount om door te gaan. Meer informatie over hoe je inlogt bij de Beheerdersconsole
  2. Selecteer een optie op je computer:
  3. Ga naar Algemene instellingen.
  4. Klik op Docentrechten.
  5. Plaats de muisaanwijzer op Docentrechten en klik op Bewerken .
  6. Kies een optie:
    • Iedereen in dit domein (docenten en leerlingen)
    • Alle geverifieerde docenten en docenten in behandeling
    • Alleen geverifieerde docenten
  7. Klik op Opslaan.
Bepalen wie ouders/verzorgers kan bekijken en beheren

Alleen geverifieerde docenten kunnen gegevens van ouders/verzorgers bekijken. Je kunt geverifieerde docenten toestaan ouders/verzorgers uit te nodigen en te verwijderen. Ga naar Ouders/verzorgers beheren in je domein voor meer informatie.

App-toegang en op leeftijd gebaseerde toegang beheren voor docenten

Wat gebeurt er als ik een docentenaccount verwijder?

Voordat je het account van een docent verwijdert, moet je checken of de lesgroepen van de docent niet meer worden gebruikt door leerlingen of mededocenten. Als een lesgroep nog wordt gebruikt, moet je het eigendom ervan overzetten naar een andere docent.

Als het account van een docent wordt verwijderd zonder het eigendom over te dragen:

• raakt de docent de toegang tot Classroom kwijt,
  • kunnen de lesgroepen niet meer worden overgezet naar iemand anders,
  • blijven de lesgroepen beschikbaar voor andere gebruikers, maar met beperkte functionaliteit.

Als je lesgroepen wilt herstellen van het verwijderde account van een docent, kun je het verwijderde account binnen 20 dagen na verwijdering herstellen.

Gerelateerd onderwerp

Gebruikerstoegang tot Classroom beheren