Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojille.
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja tai muuttaa käyttöoikeuksia.

Google Workspace for Education ‐järjestelmänvalvojana voit vahvistaa käyttäjiä opettajiksi. Näin voit

• antaa opettajille pääsyn tarvittaviin Classroomin ominaisuuksiin
  • asettaa vahvistettujen opettajien pääsyoikeudet verkkotunnuksessa.

Kun käyttäjä kirjautuu sisään Classroomiin ensimmäistä kertaa, hän tunnistautuu opettajaksi tai oppilaaksi. Opettajaksi tunnistautuva käyttäjä lisätään automaattisesti odottavaksi jäseneksi opettajien Google-ryhmään Classroomissa. Voit hyväksyät asianmukaiset käyttäjät, jolloin heidät vahvistetaan opettajiksi. Tämän voi myös automatisoida Opettajien vahvistaminen ‑kohdassa kuvatuilla tavoilla.

Vahvistetuilla opettajilla on laajemmat oikeudet

Opettajien, roolien ja käyttöoikeuksien tunnistaminen

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Opettajien vahvistaminen

Googlen järjestelmänvalvojat voivat vahvistaa opettajia eri tavoilla. Ensimmäinen vaihe on varmistaa, että Groups for Business ‐palvelu on käytössä kaikilla.

1. Nykyisellä tililläsi () ei ehkä ole lupaa tämän tekemiseen. Varmista, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojatilille.
  2. Valitse hallintakonsolista Valikko ja sitten Sovellukset.
  3. Klikkaa Google Workspace.
  4. Klikkaa Groups for Business.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa palvelua.
  6. Laita palvelu päälle valitsemalla Käytössä kaikilla.

Vinkki: Jos Groups for Business ei ole päällä, opettajia ei voi lisätä Classroomin opettajaryhmään.

7. Valitse Tallenna.

Näin voit vahvistaa opettajia manuaalisesti tietokoneella:

1. Avaa selainikkunassa Classroomin opettajaryhmä.
  2. Klikkaa Henkilöt-kohdasta Odottavat jäsenet.
  3. Merkitse valintaruutu käyttäjän nimen vierestä.
  4. Klikkaa oikealta Hyväksy pyyntö tai Hylkää pyyntö .

Tärkeää: Ole varovainen hyväksyessäsi opettajien tilejä, jotta et vahingossa hyväksy oppilaiden tilejä. Opettajien vahvistamisen voi myös automatisoida:

Järjestelmänvalvojat voivat käyttää Classroomin opettajaryhmän täyttämiseen Googlen API-rajapintoja. Osa järjestelmänvalvojista saattaa käyttää Google Apps Manageria (GAM). Se on komentorivityökalu, jonka avulla järjestelmänvalvojat voivat hallinnoida Google Workspace ‐verkkotunnuksia ja automatisoida opettajien vahvistamisen.

Voit lisätä ryhmiä Classroomin opettajaryhmään, jos

• ryhmiä synkronoidaan Google Cloud Directory Syncillä (GCDS) tai muulla työkalulla
  • verkkotunnuksessa on jo ryhmä, johon kuuluvat kaikki opettajat tai henkilökunnan jäsenet.

Tärkeää: Jos käytät GCDS:ää, sulje pois manuaalisesti Classroomin opettajien Google-ryhmä synkronoinneista. Lue lisää Google Cloud Directory Syncistä.

Näiden vaihtoehtojen avulla sinun ei tarvitse hyväksyä tai lisätä jäseniä Classroomin opettajaryhmään manuaalisesti.

Tärkeää: Jotta opettajat voivat jatkaa Classroomin käyttöä, älä poista Classroomin opettajaryhmää. Poistettu ryhmä luodaan automaattisesti uudestaan, mutta se on tyhjä. Silloin käyttäjien pitää tunnistautua uudelleen ja sinun pitää vahvistaa opettajat uudelleen.

Käyttäjän roolin vaihtaminen oppilaasta opettajaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos opettaja tunnistautuu oppilaaksi, sinun on lisättävä opettaja Classroomin opettajaryhmään manuaalisesti.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Directoryja sittenUsers.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-listasta.
    Saat lisätietoja käyttäjätilin löytämistä käsittelevästä ohjeesta.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Valitse Ryhmätja sittenLisää .
  6. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Kirjoita sen ryhmän nimi, johon haluat lisätä käyttäjän.

Kun kirjoitat, Classroom näyttää hakua vastaavia ryhmiä. Klikkaa haluamaasi ryhmää.

• Klikkaa ryhmää luettelosta.
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä käyttäjän toiseenkin ryhmään, toista vaiheet 5–6.
  8. Valitse Lisää.
Käyttäjän roolin vaihtaminen opettajasta oppilaaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos oppilas tunnistautuu opettajaksi, sinun on poistettava oppilas Classroomin opettajaryhmästä manuaalisesti.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Directoryja sittenUsers.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-listasta.
    Saat lisätietoja käyttäjätilin löytämistä käsittelevästä ohjeesta.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.
  6. Merkitse opettajaryhmän nimen vierestä valintaruutu ja klikkaa oikealta Poista.
  7. Klikkaa uudelleen Poista.
Ryhmien luontioikeuksien määrittäminen

Järjestelmänvalvojat voivat valita, keillä organisaation käyttäjillä on oikeus luoda ryhmiä.

Tärkeää: Hallintakonsolissa tekemäsi muutokset tulevat voimaan käyttäjille 24 tunnin kuluessa.
  1. Nykyisellä tililläsi () ei välttämättä ole lupaa tähän. Varmista, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojatilille. Lisätietoja hallintakonsoliin kirjautumisesta
  2. Valitse sopiva vaihtoehto tietokoneella:
  3. Avaa Yleiset asetukset.
  4. Klikkaa Opettajan luvat.
  5. Vie hiiri kohdan "Opettajan luvat" ylle ja klikkaa Muokkaa .
  6. Valitse seuraavista:
    • Kaikki tässä verkkotunnuksessa (opettajat ja oppilaat)
    • Kaikki odotustilassa olevat ja vahvistetut opettajat
    • Vain vahvistetut opettajat
  7. Valitse Tallenna.
Huoltajia koskevien katselu- ja hallinnointioikeuksien määrittäminen

Vain vahvistetut opettajat voivat nähdä huoltajien tiedot. Voit antaa vahvistettujen opettajien kutsua ja poistaa huoltajia. Lue lisää artikkelista Huoltajien hallinnointi verkkotunnuksessa.

Opettajien pääsyoikeuksien valitseminen sovelluksiin ja iän mukaan
Järjestelmänvalvojana voit myöntää käyttäjille pääsyoikeuksia sovelluksiin ja rajoittaa niitä.

Mitä tapahtuu, jos poistan opettajan tilin?

Ennen kuin poistat opettajan tilin, varmista etteivät oppilaat tai apuopettajat käytä enää opettajan ryhmiä. Jos ryhmää käytetään edelleen, siirrä sen omistusoikeudet toiselle opettajalle.

Jos opettajan tili poistetaan siirtämättä omistajuutta

• opettaja ei enää pääse Classroomiin
  • ryhmiä ei voida enää siirtää muille
  • ryhmät ovat muiden käyttäjien käytettävissä vain rajoitetusti.

Jos sinun on palautettava ryhmiä opettajan poistetulta tililtä, voit palauttaa poistetun tilin 20 päivän kuluessa poistamisesta.

Muuta aiheeseen liittyvää

Classroomin käyttöoikeuksien hallinta