Meer Google-opslagruimte kopen

Elk Google-account heeft altijd 15 GB gratis opslagruimte die wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Je kunt meer opslagruimte kopen in Google Drive, maar je kunt ook upgraden naar Google One om toegang te krijgen tot extra voordelen. Meer informatie over hoe je kunt upgraden naar Google One

Opslagabonnementen

• Je kunt op elk gewenst moment overstappen op maandelijkse of jaarlijkse betaling voor je opslagabonnement.
  • Een Google One-abonnement verloopt niet, maar wordt automatisch verlengd, tenzij je de instellingen wijzigt.
  • Als je overstapt op een ander betalingsschema kan het 24 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden.
  • Mogelijk worden er lokale belastingen of kosten in rekening gebracht bovenop de vermelde prijzen. Google zelf brengt geen aanvullende kosten in rekening.
  • Google-opslagruimte is alleen beschikbaar in bepaalde landen. Landen waar je opslagruimte kunt kopen.

Je kunt extra opslagruimte krijgen voor je Google-producten.

Als je al betaalt voor een Drive-abonnement, word je automatisch en kosteloos geüpgraded naar Google One. Meer informatie over hoe je bestaande opslagruimte werkt met Google One

Als je geen Drive-abonnement hebt, kun je lid worden van Google One om toegang te krijgen tot meer opslagruimte, hulp van experts en extra ledenvoordelen.

Je Google-opslagruimte upgraden

Opmerking: Controleer of je betaalmethode up-to-date is voordat je de opslagruimte gaat upgraden. Meer informatie over het updaten van je betalingsgegevens

Nadat je de upgrade hebt uitgevoerd, wordt je huidige Drive-opslagmogelijkheid vervangen door je Google One-lidmaatschap. Google One-leden krijgen nog meer opslagruimte, plus exclusieve voordelen en de mogelijkheid om het abonnement met gezinsleden te delen. Ben je lid van Google One en wil je meer opslagruimte, voer dan deze stappen uit:

Opslagruimte kopen via de Google Drive-app

Opmerking: Zorg ervoor dat je Google Drive-app up-to-date is. Als je een update uitvoert, kan het een paar minuten duren voordat je aankoop zichtbaar wordt. Je Google Drive-app updaten

1. Open de Google Drive-app Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Opslag.
  3. Tik op Opslagruimte kopen naast de prijs van het abonnement dat je wilt hebben.

Opslagruimte kopen via de Google Foto's-app

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Back-up en synchronisatie.
  4. Tik onder Back-upaccount op Opslagruimte kopen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Meer informatie

Problemen met het kopen van opslagruimte oplossen

Als je Google Drive-opslagruimte hebt gekocht via de App Store, kan zich een van de volgende problemen voordoen:

• Je aankoop is verlopen.

• Je kunt geen opslagruimte kopen voor meer dan één Google-account.

• Je weet niet waar je meer opslagruimte kunt kopen.

Je probleem oplossen

1. Als je dat nog niet gedaan hebt: zeg je Drive-abonnement bij de Apple App Store op. Meer informatie over het wijzigen van Apple-abonnementen

2. Neem contact op met Google Support voor meer informatie over terugbetaling van je aankoop bij Apple. Meer informatie contact met Google Support

3. Maak een nieuw abonnement via Google Play of vanaf je computer.

Productiever werken met Drive Enterprise

Als je als klein bedrijfsteam gebruikmaakt van Drive maar meer opslagruimte nodig hebt, is een Drive Enterprise-account misschien de juiste oplossing. Wil je het eens proberen, dan kun je je aanmelden met je zakelijke e-mailadres.

Enkele voordelen van een Drive Enterprise-account:

• Een gedeelde opslagruimte om samen met collega's aan projecten te werken.
  • Apps, zoals Documenten, Spreadsheets en Presentaties, om beter samen te werken en het werk sneller gedaan te krijgen.
  • Tools voor beveiliging, privacy en regelnaleving.
  • Dezelfde beheerfuncties als G Suite om je bedrijf efficiënter te runnen.
  • Machine learning-functionaliteit om snel te vinden wat je zoekt.

Klaar om te beginnen?

Aanmelden voor een kosteloze proefperiode van Drive Enterprise

Opmerking: Je kunt je met maximaal tien gebruikers aanmelden voor een kosteloze proefperiode.

Meer informatie over de apps, tools en prijzen van Drive Enterprise vind je op deze website.

Controleren of je Google Drive-opslagruimte is geüpdatet

Houd rekening met het volgende nadat je opslagruimte in Google Drive hebt gekocht:

Overstappen naar een abonnement met minder opslagruimte

Als je niet alle beschikbare ruimte gebruikt of als je minder wilt betalen voor opslagruimte van Google, kun je je abonnement downgraden of opzeggen.