Google Drive-opslagruimte vrijmaken en meer opslagruimte kopen

Je opslagruimte wordt verdeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's. Ga op een computer naar google.com/settings/storage om te zien hoeveel ruimte je nog over hebt.

Waarvoor wordt mijn opslagruimte gebruikt?

Deze items nemen ruimte in beslag

Verborgen appgegevens verwijderen uit Google Drive

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Apps beheren.
  4. Als er verborgen gegevens zijn, wordt de hoeveelheid weergegeven onder de beschrijving van de app.
  5. Als je deze gegevens wilt verwijderen, klik je op Opties en dan Verborgen appgegevens verwijderen.
Deze items nemen geen ruimte in beslag
  • Google Drive:
    • Bestanden gemaakt in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Sites, en bestanden in 'Gedeeld met mij'.
    • Bestanden nemen alleen ruimte in beslag in de Google Drive-versie van de bestandseigenaar.
  • Google Foto's: Foto's en video's die zijn opgeslagen in 'Hoge kwaliteit'. Meer informatie over hoe je 'Hoge kwaliteit' gebruikt.
Opslagverschillen in Google Drive

Wanneer je Google Drive voor je computer gebruikt, zie je misschien dat items daar een andere hoeveelheid ruimte innemen dan op drive.google.com.

• Items in je prullenbak nemen ruimte in beslag in Google Drive, maar worden niet met je computer gesynchroniseerd.
  • Gedeelde items nemen ruimte in op je computer, maar niet in Google Drive.
  • Items die zich in meerdere mappen bevinden, worden gesynchroniseerd met alle mappen op je computer en nemen meer ruimte in beslag.
  • Als je slechts enkele mappen synchroniseert met je computer, is de opslag op je computer minder dan wat wordt weergegeven in Google Drive.
  • Je computer kan een iets andere bestandsgrootte weergeven dan drive.google.com vanwege Mac- of pc-vereisten.
Wat kan ik doen als ik te weinig ruimte heb?

Al je bestanden blijven veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden meer opslaan. Voorbeeld:

• Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden meer synchroniseren of uploaden. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt. Je kunt nog wel Google-documenten maken omdat deze geen opslagruimte in beslag nemen.
  • Google Foto's: Als je foto's in oorspronkelijke kwaliteit opslaat en geen opslagruimte meer hebt, vragen we of je meer opslagruimte wilt kopen, je foto's in hoge kwaliteit (lagere resolutie) wilt opslaan of de back-upfunctie wilt uitschakelen.
  • Gmail: Als mensen jou berichten sturen, worden deze teruggestuurd.

Meer opslagruimte verkrijgen

Als je meer opslagruimte wilt, raden we je aan grote items te verwijderen of meer opslagruimte te kopen.

OPTIE 1: Ruimte vrijmaken

Maak ruimte vrij in Google Drive, Gmail en Google Foto's om ruimte te maken voor nieuwe items. Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

Google Drive

Maak ruimte vrij in Google Drive door grote bestanden te verwijderen die je niet meer nodig hebt. Voer de volgende stappen uit om je bestanden te sorteren op bestandsgrootte:

1. Gebruik een computer om je bestanden te bekijken in een lijst van groot naar klein.
  2. Verplaats bestanden die je niet meer nodig hebt naar de prullenbak en verwijder ze vervolgens definitief. Meer informatie over hoe je bestanden verwijdert.
  3. De ruimte die je door de verwijdering hebt vrijgemaakt, wordt binnen 24 uur weergegeven als beschikbare ruimte in je Google Drive-account.
Gmail

Grote e-mails definitief verwijderen

1. Typ in het zoekvak has:attachment larger:10M en klik vervolgens op Zoeken SearchOpmerking: Vervang 10 door een groter getal als je grotere bestanden wilt verwijderen.
  2. Selecteer de e-mails die je niet nodig hebt en klik vervolgens op Verwijderen Verwijderen.
  3. Klik aan de linkerkant van de pagina op Meer en dan Prullenbak.
  4. Klik bovenaan op Prullenbak nu leegmaken.

E-mails in de map Spam definitief verwijderen

1. Klik aan de linkerkant op Spam. Als Spam niet wordt weergegeven, klik je op Meer.
  2. Klik boven de lijst met berichten op Alle spamberichten nu verwijderen. Of selecteer specifieke e-mails en klik vervolgens op Definitief verwijderen.
Google Foto's

Foto's en video's opslaan in hoge kwaliteit

Maak ruimte vrij door de opslaggrootte van je foto's en video's te wijzigen van 'Originele kwaliteit' in 'Hoge kwaliteit'. Items in hoge kwaliteit nemen geen opslagruimte in.

1. Ga op een computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Opslagruimte vrijmaken. Dit heeft geen effect op de kwaliteit van je toekomstige uploads.

Ongewenste foto's en video's definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op items die je naar de prullenbak wilt verplaatsen. Klik linksboven op Selecteren Selecteren. Je kunt ook meerdere items selecteren.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.
  4. Als je foto's en video's definitief wilt verwijderen, klik je op Menu Menu en dan Prullenbak en dan selecteer de foto of video en dan Verwijderen Verwijderen

OPTIE 2: Meer ruimte kopen

Meer informatie over het aanschaffen van opslagmogelijkheid.