Beschikbare voorraad controleren

Zorg ervoor dat er voldoende voorraad beschikbaar is als u een regelitem maakt of bevestig dat een opgeslagen regelitem het doel gaat bereiken. #forecasting #checkinventory

Met de functie voor voorraadprognose kunt u controleren of er advertentievertoningen of klikken beschikbaar zijn voordat u voorraad boekt in een regelitem. Als uit de prognose blijkt dat advertentievoorraad beschikbaar is, kunt u de prognosegegevens verplaatsen naar een regelitem in een nieuwe of bestaande order. Met voorraadprognoses kunt u uw advertentievoorraad optimaliseren en voorkomen dat orders worden overboekt of onder de prijs worden verkocht.

De twee meest voorkomende redenen voor het controleren van beschikbare voorraad zijn de volgende:

• Als u voor het maken van een nieuw regelitem wilt controleren of er genoeg voorraad beschikbaar is.

• Ter bevestiging dat een opgeslagen regelitem het doel gaat bereiken, en als dit niet het geval is, om te bepalen welke wijzigingen van instellingen of targeting de beschikbaarheid kunnen vergroten.

In de prognosecijfers wordt alleen rekening gehouden met standaard- en sponsoringsregelitems (gegarandeerde regelitems) als wordt bepaald aan welk regelitem elke voorspelde vertoning wordt toegewezen. Aan gegarandeerde regelitems met de status Onderbroken of Concept, evenals regelitems zonder advertentiemateriaal, kunnen ook vertoningen worden toegewezen. Meer informatie over hoe voorraadprognoses voorspellingen bepalen.

Beschikbare voorraad controleren voor een nieuw regelitem

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Voer een van de volgende acties uit:
    • Klik op Levering en dan Orders of klik op Levering en dan Regelitems. Klik dan op Prognoses.
    • Maak handmatig een order of een regelitem.
  3. Selecteer het type advertentie dat u wilt weergeven:
    • Display: Maak verschillende uitgebreide advertentiebelevingen, van standaard beeldadvertenties en Campaign Manager 360-URL's tot ingebouwde formulieren en aangepaste oplossingen.
      Kies de optie Hoofd/begeleidend om dit regelitem zo in te stellen dat advertentiemateriaalsets samen worden weergegeven. Meer informatie over hoe u hoofd- en begeleidend advertentiemateriaal instelt
      Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
    • Video: Maak aantrekkelijke videoadvertentiebelevingen die worden weergegeven tijdens het streamen van content, zowel in videospelers als op settopboxen. Omvat ook videoadvertenties die buiten een videospeler worden afgespeeld en overlay-advertenties die een aanvulling op streaming-videoadvertenties vormen. Meer informatie over hoe u nieuwe regelitems met video instelt
  4. Klik op Selecteren.
  5. Selecteer het regelitemtype, de prioriteit en de prioriteitswaarde.
  6. Geef naast de Verwachte advertentiemateriaalitems uw voorraadformaten op.
  7. Geef onder Beveiligingen (optioneel) aan of u in deze prognose rekening wilt houden met de impact van adverteerdersbeveiligingen. Hoe beveiligingen invloed hebben op weergave en prognose

Advertentie-uitsluitingen voorkomen dat een categorie regelitems wordt weergegeven op bepaalde gedeelten van uw sites of apps. Uniforme adverteerders- of merkblokkeringen sluiten specifieke adverteerders/merken uit van alle of een gedeelte van de voorraad in Ad Manager.

Deze beveiligingen kunnen van invloed zijn op de voorraad van regelitems van verschillende adverteerders, waardoor de prognosecijfers voor dit regelitem potentieel kunnen veranderen.

• Als u het selectievakje naast Rekening houden met het effect van adverteerdersbeveiligingen aanvinkt, worden de velden Adverteerder en Labels weergegeven. Alleen het veld Adverteerder is vereist. De prognose wordt gebaseerd op het aantal vertoningen dat het regelitem naar voorspelling gaat ontvangen voor de geselecteerde adverteerder, waarbij rekening wordt gehouden met adverteerdersuitsluitingen, advertentie-uitsluitingen en andere prognose-instellingen.

Als u een niet-geverifieerde adverteerder selecteert, kan het aantal beschikbare en gereserveerde vertoningen voor dit regelitem aanzienlijk afnemen vanwege de uitsluitingsregels. Als u bijvoorbeeld een adverteerdersuitsluiting heeft die niet-geverifieerde adverteerders blokkeert, en u een niet-geverifieerde adverteerder voor de prognose selecteert, kan die adverteerder niet worden weergegeven voor de voorraad. Daarom ontvangen regelitems voor die adverteerder geen beschikbare of gereserveerde vertoningen in de prognose.

• Als u het vinkje uit het selectievakje verwijdert, verdwijnen de velden Adverteerder en Labels en houdt de prognose geen rekening met de adverteerders-/merkbeveiligingen of advertentie-uitsluitingen. Dit is een goede optie als u de beschikbare voorraad voor een potentieel regelitem wilt bekijken, maar de nieuwe adverteerder nog niet is gemaakt of niet is gekoppeld aan een geverifieerde adverteerder in Ad Manager.

8. Schakel bij Instellingen voor concurrerende uitsluitingen (optioneel) de optie Dezelfde adverteerdersuitzondering in om toe te staan dat regelitems van de adverteerder worden weergegeven op dezelfde pagina, ondanks labels voor concurrentie-uitsluiting.
  9. Geef bij Zichtbaarheidsprovider (optioneel) externe bedrijven op die worden gebruikt voor de meting van zichtbaarheid van advertentiemateriaal.
  10. Geef de weergaveperiode op.

U kunt een prognose tot maximaal twee jaar in de toekomst uitvoeren. Prognoses buiten dat tijdsbestek zouden onrealistisch zijn.

11. Geef Uitvalperioden op. Dit zijn perioden waarin advertentieverzoeken niet naar regelitems worden gestuurd of worden gedeeld met toewijzingspartners.
  12. Selecteer Max. beschikbaar naast 'Hoeveelheid' als u geen specifiek vertonings- of klikdoel in gedachten heeft voor het potentiële regelitem. U kunt ook Doel selecteren en het gewenste aantal vertoningen of klikken opgeven.
    Voorbeeld
    U kunt Max. beschikbaar bijvoorbeeld selecteren als een adverteerder u vraagt hoeveel vertoningen er beschikbaar zijn voor een campagne die de adverteerder mogelijk bij u wil boeken. U kunt daarna het scherm met concurrerende regelitems weergeven om te schatten hoe het weergeven van de campagne voor het maximumaantal van invloed zou zijn op geboekte voorraad, en omgekeerd.
    U kunt Doel bijvoorbeeld selecteren als een adverteerder u vraagt of er 1.000.000 vertoningen beschikbaar zijn voor een campagne die de adverteerder mogelijk bij u wil boeken. U kunt vervolgens het scherm met concurrerende regelitems weergeven om te schatten hoe het weergeven van de campagne voor 1.000.000 vertoningen van invloed zou zijn op geboekte voorraad, en omgekeerd.
  13. (Optioneel) Pas weergavecorrecties en targetingcriteria toe op uw prognose.
    De instelling 'De EER-weergave beperken' wordt niet altijd weergegeven:
    • Als u de nieuwe gebruikersinterface voor prognoses gebruikt: De instelling 'De EER-weergave beperken' wordt weergegeven als u heeft gekozen voor 'Regelitems beperken' op de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie'. De standaardinstelling is Niet weergeven voor advertentieverzoeken van gebruikers uit de Europese Economische Ruimte.
    • Als u teruggaat naar de vorige gebruikersinterface voor prognoses: De instelling 'De EER-weergave beperken' wordt niet weergegeven. Als u 'Regelitems beperken' heeft gekozen op de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie', wordt de standaardinstelling Niet weergeven voor advertentieverzoeken van gebruikers uit de Europese Economische Ruimte nog steeds toegepast op de prognose.
  14. Klik op Voorraad controleren.

Er wordt een prognosebalk weergegeven, samen met gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van advertentievertoningen voor uw voorgestelde regelitem. Meer informatie over de weergave van de prognoseweergave

15. Klik op Concurrerende regelitems bekijken om het effect te schatten van het boeken van het potentiële regelitem op geboekte regelitems, en omgekeerd. Bij het uitvoeren van prognoses worden niet-gegarandeerde regelitems niet beschouwd als geboekte voorraad.
  16. Klik op Uitsplitsing op basis van targeting bekijken om vertoningsinformatie voor elke waarde van elk getarget criterium te bekijken.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  17. Nadat u deze informatie heeft gecontroleerd, kunt u weergaveprioriteiten voor regelitems zo nodig bewerken en op Voorraad controleren klikken om de prognose opnieuw uit te voeren.
  18. U kunt op Exporteren klikken om de details te exporteren naar een spreadsheet.
  19. U heeft de mogelijkheid een voorraadprognose om te zetten in een order: Geef een aantal en een ordernaam op in het veld Order onderaan het scherm en klik op Doorgaan.

Alle informatie uit de prognose wordt geïmporteerd in de nieuwe order.

U kunt ook de advertentieblokken of plaatsingen van uw website weergeven om te bekijken welke regelitems volgens de prognose hiervoor worden weergegeven.

Beschikbare voorraad controleren voor een bestaand regelitem

Als via de weergavebalk van het regelitem een risico op onderweergave wordt aangegeven, kunt u een prognose uitvoeren om te bekijken of er later meer voorraad beschikbaar komt, of om te controleren welke wijzigingen van instellingen of targeting kunnen zorgen voor meer beschikbaarheid.

Een standaardregelitem geeft een rode weergavebalk weer, waarmee wordt aangegeven dat het regelitem achterloopt op schema. Wanneer u een prognose uitvoert, geven de resultaten aan dat er genoeg voorraad beschikbaar zou moeten zijn. U bekijkt het scherm met concurrerende regelitems en ziet dat een concurrerend sponsoringsregelitem over een paar dagen wordt stopgezet, waardoor er voldoende voorraad beschikbaar is voor het behalen van de weergavedoelen van het standaardregelitem.

De voorraad voor een bestaand regelitem controleren:

1. Klik op het regelitem waarvoor u een prognose wilt uitvoeren.
  2. Klik vanuit het regelitem op het tabblad Prognose. Hiermee worden de prognosebalk en een analyse van de rest van het doel weergegeven. Meer informatie over prognoseweergaven
  3. Klik op Concurrerende regelitems bekijken om te bepalen of er concurrerende regelitems zijn die bijdragen aan de onderweergave van uw regelitem.
  4. Klik op Uitsplitsing op basis van targeting bekijken om vertoningsinformatie voor elke waarde van elk getarget criterium te bekijken.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  5. U kunt op Exporteren klikken om de details te exporteren naar een spreadsheet.
  6. Na een controle van deze gegevens kunt u zo nodig de weergaveprioriteiten van regelitems aanpassen en de prognose opnieuw uitvoeren