Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Release-opmerkingen (2021)

Dien hier verzoeken in voor nieuwe functies of stem bestaande functieverzoeken omhoog.

Oudere releases bekijken

4 november 2021

Productupdates

Interactie met uw rapport in de bewerkingsmodus

In de bewerkingsmodus kunt op bijna net zo veel manieren met rapporten werken als in de weergavemodus. U kunt bijvoorbeeld een filter toepassen en de periode aanpassen zonder over te schakelen naar de weergavemodus. Dat maakt het sneller en makkelijker om inzichten uit uw rapporten te halen en uw gegevens te analyseren.

Nieuw deelvenster Gegevens

Bovendien hebben we in deze release een nieuw deelvenster Gegevens toegevoegd aan de Rapporteditor. Dat venster wordt weergegeven als er verder niets in het rapport is geselecteerd.

U kunt het deelvenster Gegevens gebruiken om van gegevensbronnen te wisselen en alle beschikbare velden voor een gegevensbron te bekijken. Als u een nieuw diagram wilt maken, sleept u een van de lijsten naar het canvas. Als u een veld in een bestaand diagram zet, voegt u dat veld toe aan het diagram.

Demo bekijken

Animatie van een rapport in de bewerkingsmodus. De gebruiker voegt een titel toe, past een filter toe en wijzigt de periode in het rapport. De gebruiker klikt dan in de marge van het rapport om het deelvenster Gegevens weer te geven, selecteert een gegevensbron en sleept velden van het deelvenster naar het canvas om een nieuwe tabel te maken.
Vernieuw deze pagina om de demo opnieuw af te spelen.

Meer gegevens van Display & Video 360

U kunt de volgende dimensies nu visualiseren met de Display & Video 360-connector:

• Naam budgetsegment
  • Startdatum budgetsegment
  • Einddatum budgetsegment
  • Tempopercentage budgetsegment
  • Budget segmentbudget
  • Begindatum regelitem
  • Einddatum regelitem
  • Regelitembudget
  • Tempopercentage regelitem
  • Doeltype invoegopdracht
  • Doelwaarde invoegopdracht
  • Percentage van huidig IO-doel
  • Budgettype (segment)

Vernieuw deze velden om ze in de bestaande gegevensbronnen te zien.

Documentatie-updates

Nu u in de bewerkingsmodus met uw rapporten kunt werken, ziet u minder verwijzingen naar kijkers en bewerkers in het Helpcentrum. Als we de woorden u of mensen gebruiken, bedoelen we meestal kijkers of bewerkers. We wijzen u er nog steeds op als iets alleen mogelijk is voor rapport- of gegevensbronbewerkers.

We hebben het artikel Over bedieningselementen aangepast. U vindt nu informatie over specifieke bedieningselementen in afzonderlijke artikelen in het onderwerp Rapporten interactief maken.

21 oktober 2021

Productupdates

Google Maps in ingesloten rapporten

U kunt Google Maps nu opnemen in ingesloten rapporten. Wanneer insluiten aanstaat, ondersteunt een Data Studio-rapport maximaal 30.000 gratis Google-kaartweergaven per maand. U kunt het aantal toegestane kaartweergaven verhogen door een Google Maps API-sleutel toe te voegen aan het rapport.

Meer informatie over hoe u een Google Maps API-sleutel toevoegt

GA4-e-commercevelden visualiseren

U heeft nu toegang tot de volgende e-commercevelden van Google Analytics 4 via de Google Analytics-connector:

• Artikelmerk
  • Artikelcategorie
  • Artikelcategorie 2
  • Artikelcategorie 3
  • Artikelcategorie 4
  • Artikelcategorie 5
  • Artikel-ID
  • Artikelnaam
  • Artikellijst-ID
  • Naam van artikellijst
  • Naam van advertentiemateriaal van artikelpromotie
  • Artikelpromotie-ID
  • Naam van artikelpromotie
  • Kortingsbon voor bestelling
  • Transactie-ID
  • Toevoegen aan winkelwagen
  • Aantal gebeurtenissen voor Betalen
  • E-commerceaankopen
  • Aantal gekochte artikelen
  • Artikelopbrengst
  • Klikken op artikellijst
  • Klikfrequentie voor artikellijst
  • Weergaven van artikellijst
  • Klikken op artikelpromotie
  • Klikfrequentie voor artikelpromotie
  • Weergaven van artikelpromotie
  • Artikelweergaven
  • Winkelwagen-tot-weergavepercentage
  • Aankoop-tot-weergavepercentage
  • Totaal aantal kopers
  • Kopers die voor het eerst een aankoop hebben gedaan

Vernieuw de veldlijst om deze velden in bestaande gegevensbronnen te bekijken.

Gegevens visualiseren van Microsoft SQL Server 2017 (bèta)

U kunt nu verbinding maken met Microsoft SQL Server 2017 en die gegevens vervolgens visualiseren in uw Data Studio-rapporten en -verkenningen. Opmerking: Deze connector bevindt zich momenteel in de bètatestfase.

Meer informatie over de Microsoft SQL Server 2017-connector

7 oktober 2021

Productupdates

Verbeterde paginanavigatie

U kunt nu beter georganiseerde rapporten maken door secties, koppen en iconen aan de paginanavigatie toe te voegen.

Meer informatie over hoe u pagina's toevoegt, verwijdert en opnieuw rangschikt

De rapportnavigatie bevat 3 gedeelten: Overzicht, Campagneprestaties en Doelgroepen en componenten.

30 september 2021

Productupdates

BigQuery GEOGRAPHY-gegevens visualiseren als ballonnen

U kunt nu BigQuery GEOGRAPHY-velden plotten met een ballonlaag in Google Maps zonder de gegevens eerst te converteren naar de breedte- en lengtegraad (zie de onderstaande tijdelijke oplossing).

Voorbeeld van een Looker Studio-rapport waarin u een Google-kaart ziet die county's in Alaska visualiseert met ballonnen. Deze geven in vierkante meters het landoppervlak aan.

Punten visualiseren: vorige tijdelijke oplossing

Als u voorafgaand aan deze functierelease een GEOGRAPHY-veld had dat punten bevatte en u die gegevens in Data Studio wilde visualiseren, moest u de volgende tijdelijke oplossing gebruiken. Dit is niet meer nodig (gebruik gewoon het veld Geografie in de georuimtelijke instelling van uw Google-kaart). Deze tijdelijke oplossing wordt bewaard:

1. Retourneer de coördinaten in de indeling lat,lng (bijv. 47.4073238,-120.5757999). Als u bijvoorbeeld een GEOGRAPHY-veld point_geom_field heeft, kunt u de volgende SQL-expressie gebruiken:
    ST_Y(point_geom_field) || "," || ST_X(point_geom_field)
  2. Stel in Data Studio het gegevenstype van dit veld in op Geo → Breedtegraad/lengtegraad.
  3. Kies Ballonkaart en selecteer dit veld als Locatie.

23 september 2021

Productupdates

Gegevensbronkiezers geüpdatet

We hebben de stijl van de gegevensbronkiezers geüpdatet om ze intuïtiever en nuttiger te maken. Het is nu makkelijker om de connector te onderscheiden die door de gegevensbron wordt gebruikt en om uw gegevens in het rapport te beheren via een link in de kiezer.

De nieuwe stijl is van toepassing op de gegevensbronkiezers die worden gebruikt in het dialoogvenster Rapport kopiëren, de editor voor overvloeien, de filtereditor en het scherm Gegevens extraheren. De gegevensbronkiezers in het deelvenster Eigenschappen worden in een toekomstige release geüpdatet.

De gegevensbronkiezer die meerdere typen gegevensbronnen toont met gekleurde iconen, inclusief Gegevens toevoegen en Gegevenslinks beheren.

16 september 2021

Productupdates

Bugfix voor gemengde gegevensbronnen met 1 tabel is live

We hebben de hieronder beschreven bug bij gemengde gegevensbronnen met 1 tabel opgelost.

9 september 2021

Productupdates

Rapporten en gegevensbronnen zoeken op naam of e-mailadres van eigenaar

U kunt nu makkelijker rapporten en gegevensbronnen vinden die zijn gemaakt door mensen met wie u samenwerkt. U kunt op de homepage van Data Studio zoeken naar de naam of het e-mailadres van een eigenaar om items te vinden die deze persoon met u heeft gedeeld.

Bugfix voor gemengde gegevensbronnen met 1 tabel

We werken aan de oplossing voor een bug die van invloed is op gemengde gegevensbronnen met 1 tabel. De oplossing wordt volgende week vrijgegeven, maar kan het gedrag van een klein aantal rapporten wijzigen. We kondigen de oplossing daarom nu vast aan.

Vóór de oplossing:

Wanneer diagrammen alleen een subset van de beschikbare velden uit een gemengde gegevensbron met 1 tabel gebruiken, ontstaan fouten bij het groeperen van dimensies of verzamelen van statistieken. Dit leidt tot dubbele rijen in het diagram.

Na de oplossing:

Wanneer diagrammen alleen een subset van de beschikbare velden uit een gemengde gegevensbron met 1 tabel gebruiken, worden de gegevens juist gegroepeerd en verzameld.

Opmerking: Deze wijziging heeft geen invloed op diagrammen die gebruikmaken van gemengde gegevensbronnen met meerdere tabellen of diagrammen die alle beschikbare velden uit een gemengde gegevensbron met 1 tabel gebruiken.

19 augustus 2021

Productupdates

Verbeterde tekstfuncties

We hebben de beperking in verschillende tekstfuncties verwijderd waarbij u letterlijke waarden moest gebruiken voor de start- en/of lengteparameters. U kunt nu velden en expressies gebruiken om die parameters op te geven. De volgende functies zijn geüpdatet:

Zo had SUBSTR() eerder een letterlijke waarde nodig voor de startindex en verschuiving. Nu kunt u onder meer het volgende doen:

SUBSTR(my_field, some_expression, LENGTH(another_field)-1)

Nieuwe functie REGEXP_CONTAINS in berekende velden

U kunt nu de functie REGEXP_CONTAINS gebruiken in berekende velden. Deze functie retourneert 'waar' als een stuk tekst overeenkomt met een reguliere expressie. Meer informatie over REGEXP_CONTAINS

12 augustus 2021

Productupdates

Nieuw meterdiagram

Met een meterdiagram kunt u snel nagaan hoe goed een bepaalde statistiek presteert ten opzichte van het beoogde doel. Meer informatie over hoe u een meterdiagram instelt

5 augustus 2021

Productupdates

Meer rapporttemplates

Met de nieuwe marketingtemplates visualiseert u in een handomdraai uw gegevens. U gaat als volgt naar de rapportgalerij:

1. Log in bij Data Studio.
  2. Klik aan de linkerkant op Templates.

De link naar de galerij met Data Studio-rapporttemplates aan de linkerkant en rapporttemplates van Google Ads.

Vouw elk gedeelte uit om alle beschikbare rapporten te bekijken.

29 juli 2021

Productupdates

Verhoogde limieten voor Google Maps

Voortaan kunt u op een Google-kaart maximaal 100.000 waarden voor breedte- en lengtegraad plotten (voorheen was het maximum 10.000). Voor breedtegraad-, lengtegraad- en georuimtelijke gegevens uit BigQuery kunt u de limiet ook verhogen van 100.000 naar 1 miljoen. Als u de limiet verhoogt, kan het wel langer duren voordat de kaart is geladen. Meer informatie

22 juli 2021

Productupdates

Geüpdatete paginanavigatie

We hebben de stijl van de paginanavigatieoptie Dropdownmenu aangepast aan de andere navigatiestijlen. De optie heet nu Linksboven en ziet er zo uit:

Paginanavigatie Volgende/vorige wordt weergegeven onder de rapporttitel. De paginaselectie wordt weergegeven in een dropdownmenu onder de navigatie.

1 juli 2021

Productupdates

Ondersteuning voor Google Analytics 4

U kunt nu Google Analytics 4 (GA4) gebruiken om inzichten te krijgen op basis van uw Data Studio-rapporten.

Met Google Analytics 4 kunt u automatische inzichten krijgen en de flexibele functie Verkenningen van Analytics gebruiken om dieper in de gegevens te duiken. Meer informatie

24 juni 2021

Productupdates

Onderverdeling van land (2e niveau) in Google Maps

We hebben het veld Onderverdeling van land (2e niveau) toegevoegd aan de beschikbare geografische gegevenstypen. Hiermee kunt u counties in de VS en andere onderverdelingen van landen (2e niveau) visualiseren (bijvoorbeeld Nederlandse provincies, Franse departementen) in Google Maps. In het kader van deze wijziging vervangt het veld Onderverdeling van land (1e niveau) het veld Regio.

Daarnaast hebben we de geografische gegevenstypen vereenvoudigd. Eerder hadden we aparte velden voor Continent en Continentcode, Land en Landcode, enz. We hebben dergelijke aparte velden nu steeds gecombineerd tot enkele velden waarin een naam of een geldige code kan worden opgegeven. Land accepteert nu bijvoorbeeld een ISO-code van 2 of 3 letters (AU of AUS voor Australië), een landcode van 3 cijfers (036 voor Australië) of een landnaam (Australië).

Verder hebben we de velden Grootstedelijk gebied en Code van grootstedelijk gebied gecombineerd tot Designated Market Area. Hierin kan een geografische targetingcriteria-ID of een DMA-naam worden opgegeven.

Opmerking: Deze wijzigingen hebben alleen invloed op de geografische gegevenstypen. Alle geografische dimensies in uw gegevensbronnen werken nog hetzelfde en de namen ervan zijn ongewijzigd.

Meer informatie

Ondersteuning voor valuta omrekenen in Google Ads

U kunt nu meerdere valuta's omrekenen in Google Ads-manageraccounts.

Als u Alle valuta's selecteert en accounts kiest die verschillende valuta's gebruiken, rekent Data Studio alle opbrengstgerelateerde velden om naar de valuta van het Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) op het hoogste niveau. Meer informatie

Meer gegevens visualiseren vanuit Google Ad Manager

U heeft nu toegang tot de volgende velden in gegevensbronnen in Google Ad Manager:

• Regelitem-ID
  • Bestellings-ID
  • Advertentiemateriaal-ID
  • Advertentieblok-ID (hoogste niveau)
  • Plaatsing-ID
  • Land-ID
  • Plaats-ID
  • ID voor primair en begeleidend advertentiemateriaal
  • App-ID

Indeling in gegevensexport behouden

U kunt nu de gegevensindeling behouden als u exporteert naar csv, Spreadsheets of Excel. Als u de optie Waardenotatie behouden aanzet, behoudt Data Studio de getal- en datumindelingen die in Data Studio zijn toegepast op de geëxporteerde gegevens. Als deze optie aanstaat, worden getallen die zijn ingedeeld als percentages, ook als zodanig weergegeven in uw csv- of spreadsheetgegevens. Meer informatie

17 juni 2021

Productupdates

Periodevergelijkingen in communityvisualisaties aan- of uitzetten

Het configuratiebestand bevat nu een gedeelte met functies voor communityvisualisaties. Hiermee kunnen ontwikkelaars van visualisaties periodevergelijkingen aan- of uitzetten. De bibliotheek Data Studio Community Component (DSCC) is ook geüpdatet en ondersteunt nu periodegegevens. Meer informatie

Verbetering van standaard zoomfuncties van Google Maps

De kaart zoomt nu automatisch in op een kleiner gebied rondom gemarkeerde locaties. Eerder werd in sommige gevallen automatisch een weergave van de hele wereld getoond, bijvoorbeeld bij gemarkeerde locaties langs de meridiaan op 180 graden.

10 juni 2021

Productupdates

Berekende velden maken in tabellen met gemengde gegevensbronnen

Rapportbewerkers kunnen nu berekende velden maken wanneer ze een gemengde gegevensbron instellen. Meer informatie

20 mei 2021

Productupdates

Versies met naam

U kunt nu handmatig versies met naam maken van rapporten en gegevensbronnen. Hierdoor heeft u meer controle over wanneer versies worden gemaakt en kunt u versiebeheer integreren in uw workflows.

Daarnaast kunt u nu de naam wijzigen van bestaande versies in het deelvenster Versiegeschiedenis of deze versies verwijderen. Meer informatie

13 mei 2021

Productupdates

Niet-numerieke letterlijke waarden retourneren in verzamelde CASE-instructies

U kunt nu niet-numerieke (bijv. tekst, datum) letterlijke waarden gebruiken in CASE-instructies op basis van verzamelde WHEN-clausules. Voorbeeld:

CASE
WHEN AVG(satisfaction) >= 4 THEN "Good"
WHEN AVG(satisfaction) >= 3 THEN "Fair"
WHEN AVG(satisfaction) < 3 THEN "Poor"
END

(Eerder werd er een fout geretourneerd.)

Door deze update wordt er ook een probleem opgelost waarbij berekende velden die statistieken doorgeven en expressies verzamelen in tekstfuncties, onjuist werden verwijderd als dimensies. Nu het probleem is opgelost, worden ze correct gevonden als statistieken.

Handmatig namen van datasets en tabellen opgeven in BigQuery-connector

U kunt nu de namen van datasets en tabellen typen als u een koppeling met BigQuery maakt. Deze velden verschijnen als er te veel tabellen of datasets zijn om weer te geven in de lijst.

Geef de dataset en tabel handmatig in de BigQuery-connector op.
  1. Geef de dataset handmatig op.
  2. Geef de tabel-ID handmatig op.

Documentatie-updates

We hebben ondersteunde versies en beperkte informatie toegevoegd aan de volgende artikelen:

6 mei 2021

Productupdates

Geef een rapport op volledig scherm weer en doorloop automatisch de verschillende pagina's.

U kunt nu een rapport weergeven als een presentatie, vergelijkbaar met Google Presentaties. U kunt de presentatie op volledig scherm laten zien en elke pagina van het rapport automatisch voor een bepaalde tijd weergeven.

Een rapport presenteren:

1. Open het rapport dat u wilt presenteren.
  2. Klik rechtsboven op Meer opties Meer opties.
  3. Klik op Icoon PresenterenPresenteren.

Meer informatie

Beter gestroomlijnde werkbalk

In het menu Meer opties Meer opties staan nu naast de presentatieoptie ook de knoppen om gegevens te kopiëren en te vernieuwen.
Menu Meer opties

Documentatie-updates

We hebben de tutorial voor berekende velden geüpdatet om de verbeterde functionaliteit in CASE-instructies, die 11 maart werd aangekondigd, op te nemen.

29 april 2021

Productupdates

Ondersteuning voor MySQL 8

U kunt nu gegevens uit MySQL 8 visualiseren met Data Studio.

22 april 2021

Productupdates

Een melding krijgen als een geplande e-mail niet wordt gestuurd

U krijgt nu een e-mail als een gepland e-mailrapport niet wordt gestuurd.

Verbeteringen aan JDBC-connectors

We hebben diverse verbeteringen aangebracht aan de JDBC-connectors (Google Cloud SQL voor MySQL, MySQL en PostgreSQL). Zo hebben we een bug waardoor COUNT_DISTINCT niet goed werkte, opgelost.

Dimensies voor paginapaden in Google Analytics 4

Voortaan kunt u met de Google Analytics-connector de volgende GA4-dimensies visualiseren:

• Paginapad + querytekenreeks
  • Volledige URL

15 april 2021

Productupdates

Rapportfilters en -selecties resetten

Rapportkijkers kunnen nu de nieuwe knop Rapport resetten Resetten gebruiken om alle filters en selecties te resetten die ze hebben gemaakt. De standaard weergavestatus van het rapport wordt dan hersteld.

Communityvisualisaties gebruiken in ingesloten rapporten

Vanaf nu kunt u ook in ingesloten rapporten communityvisualisaties gebruiken.

8 april 2021

Productupdates

Verbeterde SQL-parameters voor BigQuery

U kunt nu in aangepaste SQL-query's voor BigQuery elke parameter gebruiken, ongeacht waar u deze heeft gemaakt. (Tot nu toe kon u alleen parameters gebruiken die u op de pagina voor aangepaste SQL-query's had gemaakt.)

U kunt nu ook een reeks toegestane waarden definiëren, zodat u aan deze parameters een schuifregelaar kunt koppelen.

1 april 2021

Productupdates

Nieuwe voorwaardelijke functies

In berekende velden kunt u nu 3 nieuwe voorwaardelijke functies gebruiken:

• COALESCE: retourneert de 1e niet-ontbrekende waarde die in een lijst met velden wordt gevonden.
  • IFNULL: retourneert een resultaat als de invoer null is en retourneert anders de invoer.
  • NULLIF: retourneert null als de invoer overeenkomt met een expressie en retourneert anders de invoer.

Ondersteuning voor het BigQuery-veld GEOGRAPHY

Voortaan kunt u in Google Maps-visualisaties polygonen uit een GEOGRAPHY-veld in BigQuery visualiseren. Wilt u het uitproberen? Volg deze korte tutorial.

25 maart 2021

Productupdates

Gebeurtenisgerichte campagnedimensies in Google Analytics 4

Voortaan kunt u met de Google Analytics-connector de volgende GA4-dimensies visualiseren:

• Campagne-ID
  • Campagne
  • Naam van Google Ads-account
  • ID van Google Ads-advertentiegroep
  • Naam van Google Ads-advertentiegroep
  • Netwerktype van Google Ads-advertentie
  • Medium
  • Bron
  • Oorsprong van verkeer
Opmerking: Deze dimensies hebben alleen betrekking op GA4-conversiegebeurtenissen.

Verbeterde tekstfuncties in PostgreSQL

We hebben een bug opgelost die ervoor zorgde dat de functies CONTAINS_TEXT, STARTS_WITH, ENDS_WITH en REGEXP_MATCH niet goed werkten in combinatie met de PostgreSQL-connector.

18 maart 2021

Productupdates

Rapporten publiceren

U kunt nu bepalen wanneer kijkers de wijzigingen zien die u in een rapport aanbrengt. Standaard kunnen kijkers wijzigingen in realtime zien. Als rapportpublicatie aanstaat, kunnen bewerkers wijzigingen aanbrengen in een conceptversie van het rapport en het concept vervolgens publiceren wanneer het klaar is. Meer informatie

11 maart 2021

Productupdates

Eenvoudigere en krachtigere voorwaardelijke expressies

Voorwaardelijke expressies evalueren sommige invoer en retourneren een resultaat als de invoer voldoet aan een voorwaarde die u opgeeft. Data Studio biedt nu 3 manieren om voorwaardelijke expressies te schrijven in berekende velden:

• Gezocht op CASE
  • Eenvoudige CASE
  • IF() NEW

IF-functie

Met de nieuwe IF-functie kunt u eenvoudige 'if / then / else'-instructies maken. Voorbeeld:

IF(Werkelijke verkopen > Verkoopprognose, Bonus * 1,2, Bonus)

Parameters en functies gebruiken en berekeningen uitvoeren met voorwaardelijke expressies

U kunt nu elke geldige expressie in CASE-expressies en de functie IF() opnemen. Voorbeeld:

CASE WHEN AVG(NumeriekeDimensie) > .75 THEN AndereStatistiek * 2 ELSE NogAndereStatistiek / 3 END

U kunt nu ook rechtstreeks naar een parameter verwijzen in een voorwaardelijke expressie:

IF(MijnParameter="een waarde", DezeDimensie, DieDimensie)

Onbewerkte tekenreeks

U kunt nu de 'letterlijke waarde voor onbewerkte tekenreeksen' R gebruiken in tekenreeksen tussen aanhalingstekens. Hierdoor kunt u makkelijker formules schrijven, zoals reguliere expressies, waarbij u speciale tekens moet escapen. Voorbeeld: In een onbewerkte tekenreeks tussen aanhalingstekens wordt 1 backslash gebruikt om metatekens in regex te escapen. Hierdoor is de tekst makkelijker te lezen:

Met het voorvoegsel voor de letterlijke waarde voor onbewerkte tekenreeksen:

REGEXP_REPLACE(String, R"(\[.*\])\+(\[.*\])",R"\2 \1")

Zonder het voorvoegsel voor de letterlijke waarde voor onbewerkte tekenreeksen:

REGEXP_REPLACE(String, "(\\[.*\\])\\+(\\[.*\\])","\\2 \\1")

Beëindiging van YouTube Analytics-dimensies voor kijktijd afgerond

Zoals vorig jaar is aangekondigd, hebben we de oude dimensies voor kijktijd in de YouTube Analytics-connector beëindigd. Voortaan kunt u de nieuwe statistieken Gemiddelde kijktijd en Totale kijktijd gebruiken.

Documentatie-updates

We hebben de documentatie voor voorwaardelijke expressies, reguliere expressies en berekende velden in het algemeen geüpdatet en verbeterd:

Nieuwe artikelen

Geüpdatete artikelen

4 maart 2021

Productupdates

U kunt nu eenvoudiger koppelen aan BigQuery-projecten. Op het nieuwe tabblad Recente projecten ziet u maximaal 50 projecten die u onlangs heeft geopend in de GCP Cloud Console.

Tabblad Recente BigQuery-projecten.

25 februari 2021

Productupdates

Nieuwe stijlen voor paginanavigatie

U heeft nu meer controle over het uiterlijk en de positionering van de paginanavigatie in rapporten. U kunt kiezen uit 4 stijlen:

Links

Pagina's worden weergegeven in een lade die kan worden samengevouwen in de linkermarge van uw rapport.

Een gebruiker vouwt het samenvouwbare navigatievenster aan de linkerkant in een rapport uit om het navigatiemenu te openen en pagina 1, pagina 2 of pagina 3 te openen.

Tabblad

Pagina's worden als tabbladlinks bovenaan het rapport weergegeven.

Navigatietype Tabblad.

Dropdownmenu

Pagina's worden weergegeven in een dropdownmenu boven het rapport.

Navigatietype Dropdownmenu.

Verborgen

Er wordt geen paginanavigatie weergegeven.

Decimale precisie en compacte getallen in gegevenslabels in diagrammen

U kunt nu compacte getallen gebruiken en decimale precisie voor gegevenslabels instellen in tijdreeksen, staaf-, lijn-/combinatie- en vlakdiagrammen. Deze instellingen zijn van toepassing op de gegevenslabels in diagrammen. In knopinfo (pop-upkaarten) wordt de hele statistiekwaarde getoond.

Tijdreeks met compacte getallen.

Meer informatie in de diagramverwijzingen

18 februari 2021

Productupdates

Data Studio is nu ook beschikbaar in Sudan

Gebruikers in Sudan kunnen nu interessante gegevensverhalen vertellen met Data Studio. Welkom!

11 februari 2021

Productupdates

Verbeterde samenwerking voor gegevensbronnen

Bewerkers van gegevensbronnen kunnen nu de koppeling bewerken, velden vernieuwen en inloggegevens voor gegevensbronnen updaten. (Hiervoor kon alleen de eigenaar van de gegevensbron of de eigenaar van de inloggegevens dit doen.)

Zo wordt het nog makkelijker om samen te werken aan rapporten en gegevensbronnen te beheren. Het is met name eenvoudiger om samen te werken aan rapporten met ingesloten gegevensbronnen omdat de andere rapportbewerkers nu meer controle over die gegevensbronnen hebben.

Meer informatie

Documentatie-updates

Opnieuw gestructureerde gegevensbron- en gegevensmodellerings-onderwerpen

We hebben de Helpcentrum-onderwerpen over koppeling met gegevens, gegevensbronnen maken en gegevens modelleren opnieuw ingedeeld. Gegevensbronnen maken en bewerken bevat nu 2 onderliggende onderwerpen:

4 februari 2021

Productupdates

Verbeterde verwerking van niet-herkende datumnotaties

Als u een koppeling maakt met gegevens die onduidelijke datums of tijden bevatten, ziet u mogelijk het bericht 'Data Studio kan [veld] niet converteren naar een datum' en enkele tips om het probleem op te lossen.

Meer informatie

28 januari 2021

Productupdates

Velden voor verkeersbronnen uit Google Analytics 4

U kunt velden voor verkeersbronnen uit Google Analytics 4 nu visualiseren:

• Google Ads-advertentiegroep-ID voor sessie
  • Standaard kanaalgroepering voor sessie
  • Sessiemedium
  • Sessiecampagne
  • Sessiebron
  • Google Ads-advertentiegroep-ID voor gebruiker
  • Google Ads-advertentiegroepnaam voor gebruiker
  • Google Ads-advertentienetwerktype voor gebruiker
  • Medium van gebruiker
  • Campagne van gebruiker
  • Bron van gebruiker

Vernieuw deze velden om ze in de bestaande GA4-gegevensbronnen te zien.

De juiste inloggegevens zijn nu vereist om versies van gegevensbronnen te herstellen

Als u de versiegeschiedenis van een gegevensbron wilt bekijken of herstellen, moet u nu de eigenaar zijn van de inloggegevens voor die gegevensbron of de gegevensbron moet de inloggegevens van de kijker gebruiken. Zo kunnen we de gegevens beschermen tegen niet-gemachtigde toegang.

7 januari 2021

Productupdates

Zoekopdrachten voor nieuws in Search Console

Met de Search Console-connector kunt u nu gegevens over zoekresultaten voor nieuws bekijken in uw rapporten. Meer informatie

Booleaanse berekende velden maken zonder CASE

U kunt nu een Booleaanse expressie als formule gebruiken voor een berekend veld. Voorbeeld: Opbrengst > Prognose, wat waar of onwaar retourneert. U kunt deze velden vervolgens gebruiken in andere berekende velden. (Voorheen moest u CASE-instructies gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken.)