CSS-productspecificaties

Gebruik deze gids om uw productinformatie in te delen voor Comparison Shopping Service Center (CSS Center). Google gebruikt deze gegevens om zoekopdrachten te koppelen aan resultaten. Voor een organische weergave van uw productpagina's is het belangrijk dat u uw productgegevens in de juiste indeling deelt.

In dit artikel

Vereisten

De gegevens die u indient, moeten niet alleen aan de hierna vermelde productspecificaties voldoen, maar ook aan het volgende:

Let op: Elke regel in uw productgegevens moet een productvariant vertegenwoordigen. Als uw productpagina meerdere varianten van hetzelfde product bevat, dient u al die varianten apart in.

Definities

• Product: Het daadwerkelijke product waar potentiële klanten naar zoeken op Google.
  • Variant: Een specifieke versie van een product dat in verschillende varianten verkrijgbaar is. Een shirt dat in verschillende maten verkrijgbaar is, kan bijvoorbeeld varianten in de maten small, medium en large hebben.
  • Aanbieding: De prijs en staat die door een bepaalde verkoper voor het product worden aangeboden op de CSS-productpagina.
  • Uitgelichte aanbieding: De aanbieding die prominent op uw CSS-productpagina wordt weergegeven. De prijs van deze aanbieding vertegenwoordigt uw productpagina op Google.

Required Vereist: Geef dit kenmerk op. Als u dit niet doet, wordt uw productpagina niet organisch getoond.

Optional Optioneel: U kunt dit kenmerk indienen als u de prestaties van uw product wilt optimaliseren.

Kenmerken

De CSS-productspecificaties bevatten 2 soorten kenmerken:

De productgegevens die u met deze kenmerken indient, vormen de basis voor de weergave van uw productpagina's op Google. Als er problemen zijn, laat Google u dit weten in CSS Center.

CSS-productpaginakenmerken

De informatie die u met deze kenmerken opgeeft, onderscheidt uw CSS van de CSS'en van uw concurrenten. Zorg dat alle opgegeven gegevens van voldoende kwaliteit zijn om aan uw klanten te worden getoond.

Kenmerk en indeling Overzicht minimumvereisten

CPP-link [cpp_link]

Een link naar uw CSS-productpagina (CPP).

Required Vereist

Voorbeeld
http://www.css.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
  • Gebruik uw CSS Center-domeinnaam
  • Begin met http of https.
  • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738.
  • Gebruik geen link naar een interstitial-pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Mobiele link voor CPP [cpp_mobile_link]

Een link naar uw CSS-productpagina (CPP-link) die is geoptimaliseerd voor mobiel.

Optional Optioneel

Voorbeeld
http://www.m.css.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

Syntaxis
Max. 2000 alfanumerieke tekens

Aantal aanbiedingen
[number_of_offers]

Het aantal aanbiedingen voor een product dat wordt getoond op uw productpagina.

Required Vereist

Voorbeeld
5

Syntaxis
Geheel getal

• U kunt alleen aanbiedingen opnemen die online kunnen worden gekocht.
  • De productpagina moet aanbiedingen bevatten van minstens 2 onafhankelijke verkopers die een product op voorraad hebben.

Laagste prijs [low_price]

De laagste prijs voor een product dat voor directe verkoop wordt aangeboden door een van de verkopers op de productpagina.

Optional Optioneel

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Hoogste prijs [high_price]

De hoogste prijs voor een product dat voor directe verkoop wordt aangeboden door een van de verkopers op de productpagina.

Optional Optioneel

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Link naar aanbiedingskop [headline_offer_link]

De landingspagina van uw uitgelichte aanbieding. Google gebruikt de link om gegevenskwaliteitscontroles uit te voeren.

Required Vereist

Voorbeeld
http://www.merchant.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

• Zorg dat de link naar de landingspagina van de uitgelichte aanbieding prominent op uw CSS-productpagina staat.
  • De uitgelichte aanbieding moet een product bevatten dat meteen kan worden gekocht.
  • Begin met http of https.
  • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738.
  • Gebruik geen link naar een interstitial-pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Mobiele link naar aanbiedingskop [headline_offer_mobile_link]

Een link naar de landingspagina van uw uitgelichte aanbieding die voor mobiele apparaten is geoptimaliseerd, indien beschikbaar. Google gebruikt de link om gegevenskwaliteitscontroles uit te voeren.

Optional Optioneel

Voorbeeld
http://www.m.merchant.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

Syntaxis
Max. 2000 alfanumerieke tekens

Kop met aanbiedingsprijs [headline_offer_price]

De productprijs van de uitgelichte aanbieding. Deze prijs vertegenwoordigt uw productpagina op Google.

Required Vereist

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217
  • Geef de juiste prijs en valuta voor de uitgelichte aanbieding op. De waarde moet overeenkomen met de getoonde prijs:
    • op uw CSS-productpagina,
    • op de landingspagina en op de betaalpagina van de verkoper die deze aanbieding vermeldt.
  • Voor producten die in grote aantallen, pakketten of multipacks verkocht worden:
    • Geef de totaalprijs op van het minimum aankoopaantal, pakket of multipack.
  • Neem de btw op in de prijs.

Staat uitgelichte aanbieding [headline_offer_condition]

De staat van het product dat op de landingspagina van de uitgelichte aanbieding wordt verkocht.

Optional Optioneel voor nieuwe producten

Required Vereist als een product gebruikt of opgeknapt is

Voorbeeld
new

Ondersteunde waarden

• Nieuw [new]
    Gloednieuw, origineel, ongeopende verpakking
  • Opgeknapt [refurbished]
    Professioneel hersteld, is weer 'als nieuw', wordt geleverd met garantie en mogelijk in de originele verpakking
  • Gebruikt [used]
    Eerder gebruikt, oorspronkelijke verpakking is geopend of ontbreekt

Kenmerken voor productgegevens

Voor een organische weergave van uw CSS-productpagina's dient u ook de volgende Merchant Center-productgegevenskenmerken in:

ID [id]

Titel [title]

Beschrijving [description]

Afbeeldingslink [image_link]

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Google-productcategorie [google_product_category]

Producttype [product_type]

Merk [brand]

GTIN [gtin]

MPN [mpn]

Volwassene [adult]

Multipack [multipack]

Pakket [is_bundle]

Certificering [certification]

Leeftijdsgroep [age_group]

Kleur [color]

Gender [gender]

Materiaal [material]

Patroon [pattern]

Maat [size]

Maattype [size_type]

Matensysteem [size_system]

Productgroep-ID [item_group_id]

Vervaldatum [expiration_date]

Productlengte [product_length]

Productbreedte [product_width]

Producthoogte [product_height]

Productgewicht [product_weight]

Productdetail [product_detail]

Producthighlight [product_highlight]

Meer informatie over productspecificaties voor Merchant Center

Advertentie-indeling met CSS-productvermeldingen

CSS-advertenties met productvermeldingen tonen een carrousel met producten in de algemene zoekresultaten van Google. Met de volgende datafeedkenmerken kunt u de productinformatie indelen die u uploadt naar Comparison Shopping Service Center (CSS Center). Het is belangrijk dat u de vereiste kenmerken opgeeft om ervoor te zorgen dat uw producten in advertenties worden getoond.

Kenmerk en indeling Overzicht minimumvereisten

Verzendkosten van uitgelichte aanbieding [headline_offer_shipping_price]

De verzendkosten van de uitgelichte aanbieding.

Required Vereist als de verzendkosten hoger zijn dan 0

Gebruik dit kenmerk om de hoogste verzendkosten voor de uitgelichte aanbieding voor levering in het doelland op te geven. De indeling van het kenmerk is vergelijkbaar met het kenmerk kop met aanbiedingsprijs [headline_offer_price].

Dit veld is vereist als de verzendkosten van de aanbieding hoger zijn dan 0.

Advertentie-omleiding [ads_redirect]

Een URL die wordt gebruikt om aanvullende parameters en tracking op te geven voor uw productpagina. Klanten worden naar deze URL omgeleid in plaats van naar de waarde die u opgeeft voor de kenmerken CPP-link [cpp_link] of mobiele CPP-link [cpp_mobile_link].

Optional Optioneel voor ieder product

Optioneel kenmerk dat kan worden gebruikt om tracking-URL's en parameters op te geven.

Aangepast label 0-4 [custom_label_0-4]

Een label dat u aan een product kunt toewijzen om biedingen en rapportages te ordenen.

Optional Optioneel voor ieder product

Gebruik een waarde die u in uw campagne herkent en kunt beheren. De waarde wordt niet getoond aan klanten die uw advertenties en gratis vermeldingen zien.

Onderbreken [pause]

Een instelling die u kunt gebruiken om een product te onderbreken en snel opnieuw te activeren voor advertenties. Een product kan maximaal 14 dagen worden onderbroken. Als een product langer dan 14 dagen onderbroken is, wordt het afgekeurd. Verwijder het kenmerk om het opnieuw goed te keuren.

Optional Optioneel voor ieder product

Dien het kenmerk in met een ondersteunde waarde voor advertentiebestemmingen.

Onderbreek een product maximaal 14 dagen.