Swrve-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Swrve

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Swrve-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Doe het volgende in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.

In de volgende stap stuurt u deze gegevens per e-mail naar Swrve-support. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de Beheerdersconsole om de SSO-configuratie te voltooien.

Stap 2: IdP-gegevens verzenden naar Swrve

Stuur een e-mail naar Swrve-support met het verzoek SAML 2.0 in te schakelen voor uw organisatie. Voeg de volgende identiteitsprovidergegevens (IdP) toe die u heeft gekopieerd in stap 1:

• SSO-URL
  • Entiteits-ID
  • Voeg het IdP-certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload als bijlage bij de e-mail.

Nadat Swrve SSO heeft ingeschakeld voor uw account, gaat u verder met stap 3 om de SSO-configuratie te voltooien in de Beheerdersconsole.

Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Swrve in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Swrve en klik op Selecteren.
  6. De waarden op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens worden automatisch ingevuld.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Doe het volgende op de pagina Serviceprovidergegevens:
    • Stel de Indeling Naam-ID in op EMAIL.
    • Stel de Naam-ID in op Primary Email (Primaire e-mailadres).
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Swrve-kenmerken:

Google-directorykenmerk Selecteer categorie
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
  11. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Swrve-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Swrve.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Swrve-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Swrve ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Swrve.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Swrve geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://dashboard.swrve.com/sso/login. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Swrve.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.