Workable-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Workable

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Workable-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Doe het volgende in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.

In de volgende stap stuurt u deze informatie per e-mail naar Workable. Nadat ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de Beheerdersconsole om SSO te configureren voor Workable.

Stap 2: IdP-gegevens verzenden naar Workable

Stuur een e-mail naar Workable-support (support@workable.com) met het verzoek SAML 2.0 in te schakelen voor uw organisatie.

1. Voeg de volgende identiteitsprovidergegevens (IdP) toe die u heeft gekopieerd in stap 1:
    • SSO-URL
    • Entiteits-ID
    • Voeg het certificaatbestand dat u in stap 1 heeft gedownload toe aan de e-mail.
  2. Vraag Workable u uw Workable-subdomein te geven, een waarde die u nodig heeft om SSO te configureren in de Beheerdersconsole in stap 3 hieronder.
Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Workable in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Workable en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de standaard ACS-URL. Vervang {app_id} door het subdomein dat u van Workable-support heeft gekregen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Workable-kenmerken:

Google-directorykenmerk Selecteer categorie
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) email
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) first_name
    Basic Information > Last name (Algemene informatie > Achternaam) last_name
  10. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Workable-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Workable.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Workable-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Workable ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Workable.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Workable geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://www.workable.com/sso/signin.
  2. Voer uw subdomein in en klik op Sign in (Inloggen). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Workable.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.