Twic-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Twic

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Twic-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Twic in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Twic en klik op Selecteren.
  6. Download het IdP-metadatabestand op de pagina met Google-identiteitsprovidergegevens.

Laat de Beheerdersconsole open staan. Nadat u de volgende stap heeft uitgevoerd bij Twic, gaat u door in de configuratiewizard.

Stap 2: Twic instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in op https://twic.ai/portal/login?role=admin met het Twic-beheerdersaccount van uw organisatie.
  2. Ga naar Settings (Instellingen) and then Integrations (Integraties) and then Single Sign on (Single sign-on).
  3. Plak de Google IdP-metadata die u in stap 1 heeft gedownload in het tekstvak voor metadata in Twic.
  4. Klik op Save (Opslaan).
  5. Kopieer en bewaar de App ID. U gebruikt deze waarde bij de configuratie van de SSO in de beheerdersconsole in stap 3 hieronder.
Stap 3: De SSO-installatie voltooien in de Beheerdersconsole
  1. Ga terug naar het browsertabblad met de Beheerdersconsole.
  2. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  3. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de standaard ACS-URL en Entiteits-ID en vervang {app_id} door de app-ID die u in stap 2 bij Twic heeft gekopieerd.
  4. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Twic.

5. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 4: De Twic-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Twic.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Twic-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Opmerking: Twic ondersteunt alleen door de IdP gestarte SSO. U kunt SSO niet gebruiken als u rechtstreeks inlogt bij Twic.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Twic.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Twic geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar uw Twic-account.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.