Sigma-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Sigma

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Sigma Computing in de lijst met apps en klik erop.
  5. Kopieer op de pagina Google IDP-gegevens de SSO-URL en download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de Start-URL. Vervang {your-organization-url} door de Sigma-URL van uw organisatie.
  9. Klik op Volgende
  10. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    primaryEmail Algemene informatie Primair e-mailadres
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Sigma instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log als beheerder in bij Sigma.
  2. Klik linksonder op het pictogram Settings (Instellingen) en klik vervolgens op Settings (Instellingen).
  3. Klik op Organization (Organisatie) en vervolgens Advanced Settings (Geavanceerde instellingen).
  4. Kies SAML onder Authentication method (Verificatiemethode).
  5. Vink het vakje aan voor Require users to login via SAML (Vereisen dat gebruikers inloggen via SAML).
  6. Voer de volgende gegevens in:
    • Identity Provider Login URL (Inlog-URL identiteitsprovider): de SSO-URL die u in stap 1 heeft gekopieerd.
    • Identity Provider X509 Certificate (X509-certificaat identiteitsprovider): plak de inhoud van het certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload.
  7. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Sigma-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Sigma Computing.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Sigma-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga in een incognitobrowservenster naar uw Sigma-inlogpagina via https://app.sigmacomputing.com/{organisatie-url}. Vervang {organisatie-url} door uw Sigma-organisatie-URL.
  2. Klik op Log in with SAML (Inloggen met SAML) en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw gegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Sigma.