Zimbra-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Zimbra

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Zimbra in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IDP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID.
    2. Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {your-hostname} door de URL waarmee u uw Zimbra-instantie opent.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Zimbra instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij uw Zimbra-serverconsole met rootrechten en voer de volgende opdrachten in:
    • mkdir /opt/zimbra/lib/ext/saml
    • cp /opt/zimbra/extensions-network-extra/saml/samlextn.jar /opt/zimbra/lib/ext/saml/
  2. Log uit en log weer in bij de Zimbra-server als 'zimbra-gebruiker'.
  3. Update het certificaat:

zmprov md {domeinnaam} zimbraMyoneloginSamlSigningCert "{certificaat}"

Vervang {domeinnaam} door uw Google-domeinnaam en {certificaat} door de inhoud van het certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload.

4. (Optioneel) Update de inlog- en uitlog-URL's:
    • zmprov md {domeinnaam} zimbraWebClientLoginURL {SSO-URL}
    • zmprov md {domeinnaam} zimbraWebClientLogoutURL {SSO-URL}

Vervang {domeinnaam} door uw Google-domeinnaam en {SSO-URL} door de SSO-URL die u in stap 1 heeft gedownload.

5. Voer de volgende opdrachten in:
    • zmprov mcf zimbraCsrfRefererCheckEnabled FALSE
    • service zimbra restart
  6. (Optioneel) Voer de volgende opdrachten in om de instellingen te controleren. Vervang {domeinnaam} door uw Google-domeinnaam:
    • zmprov gd {domeinnaam} zimbraMyoneloginSamlSigningCert
    • zmprov gd {domeinnaam} zimbraWebClientLoginURL
    • zmprov gd {domeinnaam} zimbraWebClientLogoutURL
    • zmprov gcf zimbraCsrfRefererCheckEnabled

Stap 3: De Zimbra-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Zimbra.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Zimbra-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.

Stap 4: Controleren of SSO werkt

1. Sluit alle browservensters.
  2. Ga naar uw Zimbra-instantie. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw gegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Zimbra.