Stella Connect-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Stella Connect

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Stella Connect in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Stella Connect en klik op Selecteren.
  6. Kopieer op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens de SSO-URL en Entiteits-ID en download het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op de pagina Serviceprovidergegevens op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Stella Connect.

9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: Stella Connect instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

SSO wordt momenteel ingesteld door het Stella Connect-ondersteuningsteam. E-mail de volgende gegevens naar het ondersteuningsteam om SSO voor uw organisatie te laten instellen en inschakelen.

• Het e-maildomein waaraan u SSO wilt koppelen.
  • De IdP SSO-URL die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  • Het IdP-certificaat dat u in stap 1 heeft gekopieerd.
Stap 3: De Stella Connect-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Stella Connect.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Stella Connect-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Stella Connect ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Stella Connect.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Stella Connect geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{uw-domein}.stellaconnect.net/employees/auth/saml/callback en probeer in te loggen met de Google-mail-ID van de gebruiker. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Stella Connect.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.