OfficeSpace-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor OfficeSpace

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen "".
  4. Zoek OfficeSpace in de lijst met apps en klik erop.
  5. Kopieer op de pagina Google IdP-gegevens de SSO-URL en Entiteits-ID en download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de ACS-URL en Entiteits-ID automatisch ingevuld. Laat de standaardwaarden staan.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: OfficeSpace instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

SSO wordt momenteel ingesteld door het OfficeSpace-ondersteuningsteam. E-mail de volgende gegevens naar het ondersteuningsteam om SSO voor uw organisatie te laten instellen en inschakelen.

• Het e-maildomein waaraan u SSO wilt koppelen.
  • De IDP SSO-URL die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  • De vingerafdruk van het IDP-certificaat die u in stap 1 heeft gekopieerd.

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u deze verifiëren door als beheerder in te loggen bij de OfficeSpace-app en te klikken op Settings (Instellingen) and then Single Sign-On (Single sign-on).

Als SSO is ingeschakeld en de inlog-URL voor de organisatie beschikbaar is, ziet u daar een melding van.

Stap 3: De OfficeSpace-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer OfficeSpace.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw OfficeSpace-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.

Stap 4: Controleren of SSO werkt

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open http://{uw_subdomein}.officespacesoftware.com en probeer in te loggen met de Google-mail-ID van de gebruiker. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar OfficeSpace.