Veracode-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Veracode

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Veracode in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download op de pagina Google IdP-gegevens het certificaat en kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Laat de standaardwaarden staan op de pagina Serviceprovidergegevens
  9. Klik op Volgende.
  10. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
firstname Algemene informatie Voornaam
lastname Algemene informatie Achternaam
email Algemene informatie Primair e-mailadres
  1. Klik op Voltooien.
Stap 2: Veracode instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://analysiscenter.veracode.com/ met het Veracode-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op de Veracode-homepage op Instellingen om de instellingen te openen.

4. Klik op Admin (Beheer) en dan SAML.

5. Voer in het veld Issuer (Uitgever) de Entiteits-ID in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

6. Voer in het veld IdP Server URL (URL IdP-server) de SSO-URL in die u heeft gekopieerd in stap 1.

7. Upload in het veld Assertion Signing Certificate (Certificaat voor Assertion-ondertekening) het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.

8. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Veracode-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Veracode.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Veracode-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Veracode.

U wordt teruggestuurd naar Veracode.

Veracode ondersteunt alleen door IdP geïnitieerde stromen. Door SP geïnitieerde stromen worden niet ondersteund.