Sentry-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Sentry

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Sentry-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IDP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. In het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    3. Download het certificaat.

In de volgende stap stuurt u deze gegevens per e-mail naar Sentry. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de beheerdersconsole om de SSO-configuratie te voltooien.

Stap 2: IDP-gegevens verzenden naar Sentry

Stuur een e-mail naar Sentry-support (compliance@sentry.io) en vraag ze SSO in te schakelen voor uw account. Voeg de volgende identiteitsprovidergegevens (IDP) toe die u heeft gekopieerd in stap 1:

• SSO-URL
  • Entiteits-ID
  • Voeg het certificaat dat u in stap heeft gedownload bij als tekstbestand

Sentry verwerkt uw verzoek en geeft u waarden voor de ACS-URL en Entiteits-ID. U gebruikt deze waarden bij de configuratie van de SSO in de beheerdersconsole in stap 3 hieronder.

Stap 3: De SSO-configuratie voltooien in de beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen "".
  4. Zoek Sentry in de lijst met apps en klik erop.
  5. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

6. Klik op Volgende.
  7. Vervang op de pagina Serviceprovidergegevens de standaardwaarden van de velden ACS-URL en Entiteits-ID door de waarden die u van Sentry-support heeft ontvangen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    Emailaddress Algemene informatie Primair e-mailadres
  10. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Sentry-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer Sentry.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Sentry-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://sentry.io/auth/login/{uw_unieke_organisatie-ID}/. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Sentry.

Google, Google Workspace en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.