Sentry-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Sentry

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Sentry-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Doe het volgende in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    3. Download het certificaat.

In de volgende stap stuurt u deze gegevens per e-mail naar Sentry. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de beheerdersconsole om de SSO-configuratie te voltooien.

Stap 2: IdP-gegevens naar Sentry sturen

Stuur een e-mail naar Sentry-support (compliance@sentry.io) en vraag ze SSO in te schakelen voor uw account. Voeg de volgende identiteitsprovidergegevens (IdP) toe die u heeft gekopieerd in stap 1:

• SSO-URL
  • Entiteits-ID
  • Voeg het certificaat dat u in stap heeft gedownload bij als tekstbestand.

Sentry verwerkt uw verzoek en geeft u waarden voor de ACS-URL en Entiteits-ID. U gebruikt deze waarden bij de configuratie van de SSO in de beheerdersconsole in stap 3 hieronder.

Stap 3: De SSO-instellingen voltooien in de Beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Sentry in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Sentry en klik op Selecteren.
  6. De waarden op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens worden automatisch ingevuld.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Vervang op de pagina Serviceprovidergegevens de waarden in de velden ACS-URL en Entiteits-ID door de waarden voor de ACS-URL en Entiteits-ID die u van Sentry-support heeft gekregen.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Sentry-kenmerken:

Google-directorykenmerk Sentry-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Emailaddress
  11. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Sentry-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Sentry.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Sentry-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Sentry ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Sentry.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Sentry geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://sentry.io/auth/login/{uw_unieke_organisatie-ID}/. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Sentry.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.