Runscope-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Runscope

Opmerking: Voordat u SSO configureert, moet u de team-ID van uw Runscope®-account opvragen bij Runscope-ondersteuning.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Runscope in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download de IdP-metadata op de pagina met Google IdP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de Start-URL. Vervang {team-ID} door de team-ID van uw Runscope-account (zie de opmerking hierboven).
  9. Klik op Volgende.
  10. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    first_name Algemene informatie Voornaam
    last_name Algemene informatie Achternaam
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Runscope instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Stuur een e-mail naar Runscope-ondersteuning met de vraag om SSO in te schakelen voor uw account. Voeg het IdP-metadatabestand bij dat u hierboven in stap 1 bij Google heeft gedownload.

Nadat Runscope-ondersteuning u heeft laten weten dat SSO is ingeschakeld, kunt u controleren of SSO is ingesteld in Runscope.

2. Log als beheerder in bij Runscope.
  3. Klik rechtsboven op het pictogram Settings (Instellingen). Klik vervolgens op Teams & Usage (Teams en gebruik) en dan Settings & Usage (Instellingen en gebruik).

Als het goed is, ziet u nu de melding dat SAML/SSO is ingeschakeld.

Stap 3: De Runscope-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Runscope.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Runscope-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://www.runscope.com en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Runscope.