Zuora-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Zuora

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Zuora in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Noteer de SSO-URL.
    2. Noteer de Entiteits-ID.
    3. Download het certificaat.
  1. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  1. Klik op Volgende.
  2. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de vooraf ingevulde ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang de waarden door de waarden van uw configuratieomgeving.

Gebruik een van de volgende waarden voor de ACS-URL:
  • US Production: https://www.zuora.com/apps/saml/SSO/alias/defaultAlias
  • US API Sandbox: https://apisandbox.zuora.com/apps/saml/SSO/alias/defaultAlias
  • EU Production: https://eu.zuora.com/apps/saml/SSO/alias/defaultAlias
  • EU API Sandbox: https://sandbox.eu.zuora.com/apps/saml/SSO/alias/defaultAlias

Gebruik een van de volgende waarden voor de Entiteits-ID:
  • US Production: www.zuora.com
  • US API Sandbox: apisandbox.zuora.com
  • EU Production: eu.zuora.com
  • EU API Sandbox: sandbox.eu.zuora.com
  1. Gebruik het primaire e-mailadres voor de Naam-ID (de standaard).
  2. Gebruik E-mail voor de Notatie naam-ID.
  3. Klik op Voltooien.
Stap 2: Zuora instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Het ondersteuningsteam van Zuora® stelt SAML in en schakelt het in voor uw organisatie.

1. Geef Zuora de volgende gegevens zodat ze SSO kunnen inschakelen:
  • Het e-maildomein dat u wilt gebruiken voor SSO.
  • De SSO-doel-URL van de identiteitsprovider.
  • Het certificaat van de identiteitsprovider.
  • De uitlog-URL met deze indeling: scheme://domain:port/path?query_string#fragment_id.
  1. Nadat de installatie is voltooid, logt u als beheerder in bij Zuora.
  2. Ga naar Settings (Instellingen) en vervolgens Single Sign-On (Single sign-on).
    Als SSO is ingeschakeld, ziet u een melding en de URL die u kunt gebruiken om in te loggen.
Stap 3: De Zuora-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Zuora.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Zuora-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga naar een nieuwe Zuora-inlogpagina
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Zuora.