SkyHigh-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor SkyHigh

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de SkyHigh-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Beveiligingand thenVerificatieand thenSSO met SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Klik in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen op IdP-metadata downloaden.

In de volgende stap stuurt u deze informatie per e-mail naar SkyHigh. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de Beheerdersconsole om de SSO-configuratie af te ronden.

Stap 2: SkyHigh instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar SkyHigh-ondersteuning en vraag ze SAML aan te zetten voor uw account. Voeg de Metadata-XML toe die u in stap 1 heeft gedownload.

SkyHigh laat het u weten als SAML voor uw account is aangezet. Ze geven u ook de ACS-URL die u in de volgende stap nodig heeft om SSO in te stellen in de beheerdersconsole.

Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenand thenApps zoeken.
  4. Voer SkyHigh in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van SkyHigh en klik op Selecteren.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Vervang op de pagina Serviceprovidergegevens de standaardinhoud van het veld ACS-URL door de ACS-URL die is verstrekt door SkyHigh.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. (Optional) On the Attribute Mapping page, map Google directory attributes to corresponding application attributes:
    1. Click Add Mapping.
    2. Click the Select field menu and select a Google directory attribute.
    3. Enter the corresponding application attribute under App attributes.
  10. (Optioneel) Als u gegevens over groepslidmaatschap van een gebruiker wilt versturen in de SAML-reactie, vult u de groepsnamen die relevant zijn voor deze app in het veld Groepslidmaatschap in.
    1. Klik onder Google Groepen op het invoerveld Zoeken naar een groep.
    2. Typ een of meer letters van de groepsnaam.
    3. Kies de groepsnaam in het dropdownmenu.
    4. Voeg indien nodig meer groepen toe (het totale aantal groepen mag niet hoger zijn dan 75).
    5. Vul onder App-kenmerk de naam in van het overeenkomstige groepskenmerk van de serviceprovider.

Opmerking: Ongeacht de hoeveelheid groepsnamen die u invult, bevat de SAML-reactie alleen groepen waarvan een gebruiker lid is (direct of indirect). Zie Over groepslidmaatschappen toewijzen voor meer informatie.

11. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 4: De SkyHigh-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SkyHigh.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw SkyHigh-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

SkyHigh ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SkyHigh.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt SkyHigh geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Open een nieuw incognito browservenster en ga naar uw SkyHigh-instantie.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar SkyHigh.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.