Spotinst-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Spotinst

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen "".
  4. Zoek Spotinst in de lijst met apps en klik erop.
  5. Kopieer op de pagina Google IdP-gegevens de Metadata XML en sla deze op.
  6. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien. Later (in stap 2), plakt u de Relay State-URL van Spotinst in het veld Start-URL.
  7. Klik op Volgende.
  8. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de waarden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
    App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    Email Algemene informatie Primair e-mailadres
    FirstName Algemene informatie Voornaam
    LastName Algemene informatie Achternaam
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Spotinst instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij Spotinst.
  2. Ga naar Settings (Instellingen) and then Security (Beveiliging) and then Identity Providers (Identiteitsproviders).
  3. Kopieer de Relay State (Relay-status) van Spotinst en plak deze in het veld Start-URL in Google.
  4. Upload voor Metadata Document de Metadata XML die u in stap 1 bij Google heeft gedownload.
  5. Kies een standaardrol voor automatisch geregistreerde gebruikers.
  6. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Spotinst-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer Spotinst.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Spotinst-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Open een nieuw incognito browservenster en ga naar uw Spotinst-instantie.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Spotinst.

Google, Google Workspace en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.