Reflektive-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Reflektive

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Reflektive in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Download de Metadata XML.
    2. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
    Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de ACS-URL en de Entiteits-ID weergegeven.
  8. Klik op Volgende en voltooien.
Stap 2: Reflektive instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar uw ondersteuningscontact bij Reflektive® waarin u hem vertelt dat u SAML wilt inschakelen voor uw account.  Voeg de Metadata XML en de SSO-URL toe die u in stap 1 heeft gedownload.

Reflektive laat het u weten wanneer SAML voor u is ingeschakeld.

Stap 3: De Reflektive-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Reflektive.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Controleer of de e-mail-ID's van uw Reflektive-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga naar uw Reflektive-instantie.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Reflektive.