PeopleHR-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor PeopleHR

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenand thenApps zoeken.
  4. Voer PeopleHR in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van PeopleHR en klik op Selecteren.
  6. Download de Metadata-XML op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {subdomain} door uw PeopleHR-subdomein.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. (Optional) On the Attribute Mapping page, map Google directory attributes to corresponding application attributes:
    1. Click Add Mapping.
    2. Click the Select field menu and select a Google directory attribute.
    3. Enter the corresponding application attribute under App attributes.
  11. (Optioneel) Als u gegevens over groepslidmaatschap van een gebruiker wilt versturen in de SAML-reactie, vult u de groepsnamen die relevant zijn voor deze app in het veld Groepslidmaatschap in.
    1. Klik onder Google Groepen op het invoerveld Zoeken naar een groep.
    2. Typ een of meer letters van de groepsnaam.
    3. Kies de groepsnaam in het dropdownmenu.
    4. Voeg indien nodig meer groepen toe (het totale aantal groepen mag niet hoger zijn dan 75).
    5. Vul onder App-kenmerk de naam in van het overeenkomstige groepskenmerk van de serviceprovider.

Opmerking: Ongeacht de hoeveelheid groepsnamen die u invult, bevat de SAML-reactie alleen groepen waarvan een gebruiker lid is (direct of indirect). Zie Over groepslidmaatschappen toewijzen voor meer informatie.

12. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: PeopleHR instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij PeopleHR.
  2. Ga naar Settings (Instellingen) and then Company (Bedrijf).
  3. Voer in het veld Upload "Single Sign On" meta-data File (Upload metadata-bestand voor Single sign-on) de Metadata XML in die u in stap 1 heeft gedownload.
  4. Klik op Next (Volgende).
Stap 3: De PeopleHR-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer PeopleHR.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw PeopleHR-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

PeopleHR ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer PeopleHR.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt PeopleHR geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Ga naar https://{subdomein}.peoplehr.net en klik op Single Sign On Login (Inloggen voor Single sign-on).
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar PeopleHR.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.